Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-14-04, 09:33 AM   #26
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
我其實未睇過0080,只係透過歷代機戰來認識這套Gundam,我最鍾意NT-1。
聽你也咁講,好似真係好好睇咁,搞到我心郁郁想買一套睇。
但係我D朋友又同我講,0083比呢套正好多,人設同Gundam都好過以前o個D,所以暫時我都未有定案買邊套。
另外,你地覺唔覺得08MS的劇情好感人?我覺得斯羅同愛娜的感情真係好感人呀!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 09:49 AM   #27
xeno
God of Gamer
○9

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 倉木YUNA
我其實未睇過0080,只係透過歷代機戰來認識這套Gundam,我最鍾意NT-1。
聽你也咁講,好似真係好好睇咁,搞到我心郁郁想買一套睇。
但係我D朋友又同我講,0083比呢套正好多,人設同Gundam都好過以前o個D,所以暫時我都未有定案買邊套。
另外,你地覺唔覺得08MS的劇情好感人?我覺得斯羅同愛娜的感情真係好感人呀!
2套野都唔同時期畫既....點比....(而且我好憎0083入面個女主角 )
再者﹐0080只係套OVA而0083係TV....買既話0080平好多
08MS返而覺得D感人位唔多夠....做唔到可以令人想喊既情節(至少感動呵到我 )
不過整體而言﹐08MS真係唔錯
人設OK~~愛娜~~
機設OK~~EZ-8﹐狙擊型陸戰吉姆﹐阿布剎拉斯2 B3老虎
故事OK~~一對一見鍾情(我覺得係 )既敵人 雪中溫泉

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 10:44 AM   #28
|0|
太陽神

註冊日期: May 2002
0083都係OVA呀......
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 10:47 AM   #29
xeno
○9

引用:
作者: |0|
0083都係OVA呀......
係?!.....我見佢咁長重以為係TV TIM....

唔支持我地既就係愚民
舊 10-14-04, 11:21 AM   #30
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: msz006
唔錯,
d戰鬥超正!!!MS-14JG超型!!!!!!!
鬥士梗加正到爆!!!!!!!
見到佢初製造時個陣,即巴尼同2打6行路talking果陣,
已經有一種好英ge氣勢!!!!

好耐之前已看過1期完的漫畫,
動畫少左 一場,
於漫畫中,搭載核武的戰艦係比聯邦軍以FA gandam為首的MS隊KO,
等我仲超其待lee場動畫中ge戰鬥係幾正tim...../.\

好想bandai用lee套野ge機械畫師 再整多幾套UC gandam ova!
但人設就找其他新d ge al
依家先睇...太遲了~~
0080真係正~~故事同機體都一流~~

0080係唔係唯一一套以自護做主角??

舊 10-14-04, 11:27 AM   #31
R-1
GAF GGXX團

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDR-1gaf
引用:
作者: gundamf91
0080係唔係唯一一套以自護做主角??
GUNDAM SEED DESTINY 主角算唔算係自護?

舊 10-14-04, 11:29 AM   #32
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: xeno
2套野都唔同時期畫既....點比....(而且我好憎0083入面個女主角 )
再者﹐0080只係套OVA而0083係TV....買既話0080平好多
08MS返而覺得D感人位唔多夠....做唔到可以令人想喊既情節(至少感動呵到我 )
不過整體而言﹐08MS真係唔錯
人設OK~~愛娜~~
機設OK~~EZ-8﹐狙擊型陸戰吉姆﹐阿布剎拉斯2 B3老虎
故事OK~~一對一見鍾情(我覺得係 )既敵人 雪中溫泉
0083有女主角既咩??

0080 故事都幾感人..人設麻麻..同埋0080自護d機體真係正~~京普梵&高蟹

08ms 打鬥場面多~戰鬥幾緊湊
08ms 我覺得最正係老虎改 1隻打晒~~
飛行型老虎都唔錯....但係出得一個畫面=0=

愛娜同斯羅雪地之前..已經見過面..

舊 10-14-04, 11:30 AM   #33
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: Y.K少尉

冇睇過~~

舊 10-14-04, 11:33 AM   #34
R-1
GAF GGXX團

引用:
6集內 阿魯的戲份應該快速d同刪減少少,

畫多d戰鬥
0080重劇情多過戰鬥bo...
仲刪減劇情

舊 10-14-04, 11:37 AM   #35
xeno
○9

引用:
作者: Y.K少尉
唔算﹐因為佢係扎夫特
引用:

0080 故事都幾感人..人設麻麻..同埋0080自護d機體真係正~~京普梵&高蟹

O個個咁既女人唔係女主角咩﹖
主角條女(﹖)...賈圖以前條女....

唔支持我地既就係愚民
舊 10-14-04, 11:37 AM   #36
R-1
GAF GGXX團

引用:

高蟹正喔~ 最衰DX冇出

京普梵d彈藥好快用完...唔識合打長期戰
佢仲要一條友冇支援...一個打幾個

舊 10-14-04, 11:48 AM   #37
R-1
GAF GGXX團

引用:
唔算﹐因為佢係扎夫特
DESTINY扎夫特出番d老翻渣古,老虎...果d好有自護feel...

舊 10-14-04, 11:54 AM   #38
xeno
○9

自護化既扎夫特

唔支持我地既就係愚民
舊 10-14-04, 12:07 PM   #39
Led Mirage

引用:
作者: williamsiusuper
睇埋小說版仲正,仲感動ar!為左小小補完,ova既遺憾,改左班尼奇蹟冇死,但都好感動!!
贊成~
就算有人會將0080由一流悲劇END變成三流Happy END,但我睇完個心都舒服唔少

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 12:56 PM   #40
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Led Mirage
贊成~
就算有人會將0080由一流悲劇END變成三流Happy END,但我睇完個心都舒服唔少
始終人總係會prefer Happy Ending多D!係人之常情黎呀。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 01:03 PM   #41
xeno
○9

小說個ED係點嫁﹖
有無人可以講講﹖

唔支持我地既就係愚民
舊 10-14-04, 03:05 PM   #42
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
我覺得0080劇情好, 0083就打得激d~

舊 10-14-04, 03:50 PM   #43
江楓隨波流
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
0080才是Gundam的王道
江楓隨波流 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 05:51 PM   #44
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
平井畫d人幾乎又係月餅.......
好明顯佢係山本教教徒
因為Shi...Seed入面佢D畫,搞到我連蒼弩都睇唔落

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 05:53 PM   #45
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
小說個ED係點嫁﹖
有無人可以講講﹖
巴尼奇蹟生還
就這樣罷了,就是告訴你巴尼和古莉絲有可能成一對
不過連作者都承認佢將一流悲劇變左三流喜劇

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 10-14-04, 05:55 PM   #46
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

說來斯羅還真強
斷了腿都可以搞大人個肚
這傢伙真的幸福死了....老婆又萌又小鳥依人聲音又甜

ペルソナ5

隨時更新
舊 10-14-04, 06:00 PM   #47
Led Mirage

引用:
作者: 佐藤
巴尼奇蹟生還
就這樣罷了,就是告訴你巴尼和古莉絲有可能成一對
不過連作者都承認佢將一流悲劇變左三流喜劇
但佢最後都係寫o左出o黎
就當成一個小小的補完
不喜歡的人就由他們不喜歡罷

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 06:11 PM   #48
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 佐藤
說來斯羅還真強
斷了腿都可以搞大人個肚
這傢伙真的幸福死了....老婆又萌又小鳥依人聲音又甜
搞大佢個肚同斷左果隻腳其實無咩關係
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 06:15 PM   #49
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: wing
搞大佢個肚同斷左果隻腳其實無咩關係
女上男下
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-04, 06:19 PM   #50
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
我鐘意悲劇多d呢~

想問問0080,alice,seed,馬沙之反擊等出過小說外仲有咩gundam出過小說?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:06 AM

手機版 | APP版