Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 09-17-06, 01:18 PM   #1
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
大家用緊幾寸MON and 想upgrade寸MON?

大家用緊幾寸MON:17"......
upgrade寸MON:壞左應該一獲上24"有埋色差wide screen 可support PS3,XBOX360,Wii等!(DELL 隻24"D人話吾多得....E到有冇USER有comment?)

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 01:24 PM   #2
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: DARK ANGEL
大家用緊幾寸MON:17"......
upgrade寸MON:壞左應該一獲上24"有埋色差wide screen 可support PS3,XBOX360,Wii等!(DELL 隻24"D人話吾多得....E到有冇USER有comment?)

如果以價錢講, dell就真係十分好, 質素都唔差, 我都用緊2405, 另外2407support hdcp
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 01:31 PM   #3
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
我用緊DELL 2407
+五年保養共5649
依家應該會更平

用左幾日感覺唔錯呀
不過一定要係A02
因為A01多BUG
而大陸網話日本、美國等在開始時就是A01,所以個個叫晒救命
但現在的應該是A02
最低限度我部就是

暫時唯一問題是在某些FULL SCREEN解像度下(如4:3)
D畫面會拉長了
雖則可以按MON上的按鈕來SET成4:3
但用SOFTWARE的話到現在都TURN唔到

舊 09-17-06, 01:34 PM   #4
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: RPG之鬼
+五年保養共5649
依家應該會更平

用到幾日感覺唔錯呀
不過一定要係A02或之後
因為A01多BUG
但現在的應該是A02
最低限度我部就是

暫時唯一問題是在某些FULL SCREEN解像度下(如4:3)
D畫面會拉長了
你再研究下ati個tools la, 我諗有ga, nvidia有,應該ati都有ga
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 01:34 PM   #5
isaacma
Senior Gamer
gb.fantasy

註冊日期: Dec 2005
引用:
+五年保養共5649
依家應該會更平

用左幾日感覺唔錯呀
不過一定要係A02
因為A01多BUG
但現在的應該是A02
最低限度我部就是

D畫面會拉長了
[OT]我都用緊,反而我想知點睇A01定A02..[/OT]

=================
噢,睇到了
我果部都係A02,不過其實我覺得仲係好bug..

有時會有藍線,有時會有波紋咁扭曲震震下
但只要一關一開又冇事..

此篇文章於 09-17-06 01:56 PM 被 isaacma 編輯。
isaacma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 01:39 PM   #6
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
引用:
+五年保養共5649
依家應該會更平

用左幾日感覺唔錯呀
不過一定要係A02
因為A01多BUG
但現在的應該是A02
最低限度我部就是

D畫面會拉長了
五年全保包parts??
你A02 ver 幾時買ga?
and 色差 MAX is 720P or?
thx!

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 01:44 PM   #7
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
我之前做左d搵過下料...

Widescreen要行正統4:3
唔好買Viewsonic VA1912W Viewsonic VX2025wm ,Acer AL2016W

主要用Display上Driver行各類 "aspect ratio scaling" 會出問題
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-06, 02:12 PM   #8
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: DARK ANGEL
五年全保包parts??
你A02 ver 幾時買ga?
and 色差 MAX is 720P or?
thx!
是否全包就唔記得
但個seller講五死五光包換(不過周街都好似係咁)
還有五年內如果個panel死而又冇貨就話可以換另一個裝到落部機既panel
佢係咁講啦

要是我部死個之後立即call佢地
佢地話會係第二個工作天立即送部新上黎
但關於這點
大陸網有人講其實所謂送新的只是送一d有問題的上黎頂住...

to DARK ANGEL
>>色差 MAX is 720P
這個不清楚
乜原來有分架...
通常係要點先知道?
因為官網冇提
只是說可以插色差

to isaacma
報價是9月3日
送到黎是9月5日

另外用一用秘技check下用左幾耐
方法是先關mon然後再按menu和+
在mon開了後按-掣就能出工廠模式
那裡有一d平時睇唔到既資料
尤其是可以將個使用時間set返去0

此篇文章於 09-17-06 02:16 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:54 AM

手機版 | APP版