Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-28-17, 12:12 AM   #151
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
用隻24吋DELL 電腦MON行TV模式打
一開GAME直接揀男女主角,打了一會才能回標題選語言
選了繁體中文效果不錯,不過掌機模式可能細了一點
試埋雙打,FPS就跌硬了,但效果可接受
Day 1 patch...
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 07:50 AM   #152
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
原來主機介面語言非日文的話,玩日版會一開始(未揀人同開戰)要選擇語言(日、簡、繁)!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 08:14 AM   #153
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
只玩了頭一關,打擊感不錯,暫時未體驗到戰術性的重要

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 08:33 AM   #154
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: rayho 查看文章
只玩了頭一關,打擊感不錯,暫時未體驗到戰術性的重要
戰術性在第二關教學時開始慢慢需要

現時玩下來,
地圖大外,敵人出現還滿多又有點分散,要比較快過關除了要切換控制外就是要指示隊友去打
而系列一貫的兵種相剋和武器特效滿明顯,
如果玩死了不會復活的模式,在指示隊友去打時要留意敵人兵種

舊 09-28-17, 09:34 AM   #155
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
兵種相剋極痛
我瓜左件

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 09:55 AM   #156
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
死人係咪剩係計可操作果啲? 不可操作果啲npc瓜咗計唔計
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 10:23 AM   #157
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
呢隻GAME 打打下ERROR , 臨完場先攪D咁既野, 又要由個章打過

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 10:45 AM   #158
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
請問以無雙來計,算唔算水準以上?
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 10:58 AM   #159
ゆり

註冊日期: Nov 2004
轉職能力加幾倍仲繼承LV

睇來唔洗限死幾LV先轉

舊 09-28-17, 11:58 AM   #160
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出
Zelda無雙我玩咗一段短時間就唔鐘意玩,
但呢隻好有興趣繼續玩~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 11:59 AM   #161
lineage19
Crazy Gamer

Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出

其實我覺得係水準以上

除左無雙的操作外,仲加入左即時戰略類的要素,例如地圖畫面指揮同伴去邊個位幫拖等

比無雙更似無雙

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 12:22 PM   #162
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
多謝各位,決定今日或者聽日連Fifa 一齊買XDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 12:26 PM   #163
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: ゆり 查看文章
轉職能力加幾倍仲繼承LV

睇來唔洗限死幾LV先轉
轉職有多種職業選?

舊 09-28-17, 12:51 PM   #164
ゆり

引用:
作者: Tdot 查看文章
轉職有多種職業選?
應該限1

直接轉冇選擇

舊 09-28-17, 10:41 PM   #165
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實我覺得係水準以上

除左無雙的操作外,仲加入左即時戰略類的要素,例如地圖畫面指揮同伴去邊個位幫拖等

比無雙更似無雙

Sent from my iPhone using Gaforum
無雙唔係咩都唔洗理只係衝目標就係無雙咩...
即時指揮戰無C 果陣玩過...有D麻煩唔知今次點
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 12:03 AM   #166
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: kakajit 查看文章
都係差唔多麻煩
而且要理兵種,某D位仲要飛兵先過到之類

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 01:16 AM   #167
ゆり

tv mode易玩好多

掌機mode好難睇大地圖
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 02:20 AM   #168
lineage19
Crazy Gamer

Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: kakajit 查看文章
因為我印像中果時三國無雙->真.三國無雙的時候打的賣點好似係動作化的戰略GAME? 唔太記得了
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 09:51 AM   #169
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
俾完指令啲人做嘢, 見佢冇乜血就要轉嚟自己操控打至得, 佢地好多時戇居居企係度....
兵種相剋真係...隻重騎俾電腦用冇事, 一轉自己玩即刻中2,3嘢魔法就升仙, 攪到即刻要reset...
舊 09-29-17, 11:06 AM   #170
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
作者: Hawk 查看文章
俾完指令啲人做嘢, 見佢冇乜血就要轉嚟自己操控打至得, 佢地好多時戇居居企係度....
兵種相剋真係...隻重騎俾電腦用冇事, 一轉自己玩即刻中2,3嘢魔法就升仙, 攪到即刻要reset...
過左幾關hard, 之後根本唔升人打唔入肉, 兵又多, 又唔可以比人死

舊 09-29-17, 12:07 PM   #171
Hawk
Game Master

主力用1隻升高啲lv, 再俾錢用訓練一齊升比較有效率

鍊成會減攻, 合哂啲特效落去唔知值唔值呢?
舊 09-29-17, 12:09 PM   #172
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:

唔係有特效個D先減咩?

舊 09-29-17, 12:10 PM   #173
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:

特效感覺上比攻擊數字效果大

拿一開始教學那把重甲特效青銅劍
砍重甲時一刀沒一半

而用30攻的砍下去連4份1也沒到..

舊 09-29-17, 12:10 PM   #174
Hawk
Game Master

唔係合就減咩
舊 09-29-17, 08:14 PM   #175
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
引用:
作者: Tdot 查看文章
轉職有多種職業選?
羅個大師證合紋章轉,
加能力,多左纹章可整,换左3
係甘多
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FE無双, 火紋無雙

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[收] 美版 3DS/ 3DS XL erickin 買賣專區 1 12-25-15 05:34 PM
放 二手 3ds ll 及 new 3ds ll 及少量game 23/11 UPDATED unlucky_7 買賣專區 5 11-23-15 06:49 PM
可維修 /高收xbox360 三紅 /PS3/3DS/Wii/PSVITA/3DS/3DSLL henrytam 買賣專區 2 11-02-13 04:28 PM
可維修 /高收xbox360SLIM 三紅 /PS3 SLIM /3DS/Wii/PSVITA/3DS/3DSLL henrytam 買賣專區 3 10-20-13 10:32 AM
二手 日版3DS 黑色 + 3DS GAME 2隻 + R4I (4G卡) 已更新價錢及加相 01/12 unlucky_7 買賣專區 16 01-20-13 03:12 PM

現在的時間是 09:38 PM

手機版 | APP版