Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 10-02-13, 03:36 PM   #876
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
哦! 咁我返去重新整返 set 全身55來 run 外郭同古城啦
我將舊o個三件55 都 materia 化左, 但都係得 マテリダ, 我以為要 70 裝先變到咋 ......

你係新規定 legacy server? 我新規一開波升 crafter, 玩到而家有二百幾萬以為自己都叫有錢人, 但睇黎同攻略組原來有好一段距離 .....
Legacy, 1.0時已經過半職50
依家網上拍片既攻略組都係Legacy,否則點會有甘多$爆マテリガ
入第5粒得6%,我都唔敢玩
一係就3ガ2ダ或ラ,我果2隻hippo ring同隻DEX耳就是3ガ2ラ
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-13, 06:09 PM   #877
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 斯羅 查看文章
我係薄機160GB...我laptop行Standard都順過PS3好多倍...
不過打副本都係用返PS3, 好似手制出招易D
無計,始終 PC 效能好 PS3 好多...

我成日覺得個 hot key 唔夠用,
成日要 switch 黎 switch 去...
又會禁錯...

舊 10-02-13, 08:53 PM   #878
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
我都準備跳去巴哈,希望到時GAF人會收留下
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 01:04 AM   #879
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
唔知有冇朋友問過,想問下如果唔續月費個 character 最多保留到幾耐 ?

舊 10-03-13, 12:37 PM   #880
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
Character基本上唔會del,除非你被人hack acc 我1.0後停左成年都重係到

舊 10-03-13, 01:40 PM   #881
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我都準備跳去巴哈,希望到時GAF人會收留下
其實多唔多人跳尼巴哈?
多既話可以搵人開過GAF公會
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 02:38 PM   #882
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: okabe 查看文章
其實多唔多人跳尼巴哈?
老實講而家 baha 個香港人 FC 都好強大下, 重新開過個 GAF 公會未必著數.
起碼我唔會想走

我地已經有個 GAF linkshell, 想 keep 返個 GAF only 的 group 可以去o個度.

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 09:16 PM   #883
小嘉
The One

引用:
作者: okabe 查看文章
其實多唔多人跳尼巴哈?
開唔開過新既關係唔大,呢個真係唔係重點

我想入黎你地而家大家既聚腳點咋

最緊要個公會可以見到咁多位GAF大大指點下我

話說幾時可以跳

此篇文章於 10-03-13 09:20 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-13, 05:09 PM   #884
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
請問 PS3 可唔可以好似 PC 咁 show 呢排野係右下角?thx

舊 10-05-13, 12:32 AM   #885
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: 小嘉 查看文章
開唔開過新既關係唔大,呢個真係唔係重點

我想入黎你地而家大家既聚腳點咋

最緊要個公會可以見到咁多位GAF大大指點下我

話說幾時可以跳

其實....講真..GAF個LINK SHELL除左第一日JOIN見有人講野之外都無人講野..
果個所謂好強大既香港人公會我都係係街邊搵個三唔識七既人幫手介紹先入到~
想搵GAF 人幫手好似難過登天咁
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 07:46 AM   #886
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
so boring, ak everyday, no mood to login.....

already cancel the auto subscription
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 11:26 AM   #887
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
其實....講真..GAF個LINK SHELL除左第一日JOIN見有人講野之外都無人講野..
果個所謂好強大既香港人公會我都係係街邊搵個三唔識七既人幫手介紹先入到~
想搵GAF 人幫手好似難過登天咁
1. 暫時未遇過 d 咩情況係有野不能係公會度講而一定要係 GAF LS 講, 除左叫人拉入會. 搵組呀問問題之類係 FC 度講, 效率仲高, 因為多人睇到.
2. GAF LS 就係得十個人左右, 玩緊o既時候我諗大家都無法長時間 mon 住 GAF 個 LS, 睇漏野唔出奇
3. 有緊要野搵我地可以 send tell. tell 有 alert sound effect 的. 冇咁易睇漏
4. 講真, 要返工的話每星期 play time 就係得咁多. 幫, 都要睇下幫 d 咩. 答問題裝珠之類的舉手之勞, 可以. 組隊, 如果有升緊o個個 dungeon LV range 的職的話, 可以. 帶打野, 就真係要睇下係咪得閒到冇野做.

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
so boring, ak everyday, no mood to login.....

already cancel the auto subscription
等下個 patch 出 crystal tower 同 pvp 啦

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)

此篇文章於 10-05-13 11:29 AM 被 佐佐木莊尼 編輯。
舊 10-05-13, 07:02 PM   #888
porter
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
幻影諸島係可以點去的,個船夫話惡不去
porter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 08:22 PM   #889
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: porter 查看文章
幻影諸島係可以點去的,個船夫話惡不去
主線quest開左先去到wo

話說啱啱lv50, market d裝咁貴真係有人會買?
<--買唔起的路過...

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 08:27 PM   #890
frankiechung

註冊日期: Jun 2002
請問點o係taget 加1,2,3.... 等party 清楚d跟住打
frankiechung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 10:02 PM   #891
porter

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
主線quest開左先去到wo

唔該明白了
舊 10-06-13, 01:23 AM   #892
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

引用:

1. 本身都是做 crafter/gatherer 的有錢佬
2. 先行戰鬥組, 靠 farm 素材 & 賣哲學素材發了達的戰鬥有錢佬
3. 向 RMT 買金的有錢佬

舊 10-06-13, 01:41 PM   #893
porter

現在己lv 47,但都過不到主線任務野營地個版,好難過呀,大家有什麽意見呀,help me
舊 10-06-13, 01:49 PM   #894
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
現在己lv 47,但都過不到主線任務野營地個版,好難過呀,大家有什麽意見呀,help me
打多幾次有能力補助後就容易過到。

舊 10-06-13, 01:50 PM   #895
porter

引用:
作者: Celes 查看文章
打多幾次有能力補助後就容易過到。

sorry,唔明,能力補助,係什麽
舊 10-06-13, 01:53 PM   #896
porter

有冇人在日本Tonberry,我係騎士lv47,psn haywong ,有冇人一齊打呀,add me 啦
舊 10-06-13, 02:13 PM   #897
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
sorry,唔明,能力補助,係什麽
你打主線不停死就會發動超える力,能力大升,死多幾次就好難過唔到

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 02:50 PM   #898
porter

引用:
你打主線不停死就會發動超える力,能力大升,死多幾次就好難過唔到
明白 thank
舊 10-06-13, 05:59 PM   #899
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 布甸 查看文章
請問 PS3 可唔可以好似 PC 咁 show 呢排野係右下角?thx

用手制就唔會show呢個option~

舊 10-06-13, 06:24 PM   #900
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion

原來冇得狂做....
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 991 03-24-24 12:22 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 10:49 PM

手機版 | APP版