Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-08, 02:51 PM   #326
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
謝謝各位賜教.第三回必挑戰一下Impossible mode.

另問,若由medium完結後開Impossible,裝甲等有沒有繼承下來的?
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 04:33 PM   #327
kashiko
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
謝謝各位賜教.第三回必挑戰一下Impossible mode.

另問,若由medium完結後開Impossible,裝甲等有沒有繼承下來的?
乜都冇繼承
kashiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 10:10 PM   #328
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
《絕命異次元》釋出付費升級套件 享受更強烈的刺激快感
http://gnn.gamer.com.tw/2/33482.html

美商藝電今日宣布,廣受好評的《絕命異次元》將推出付費升級套件,提供威力強大的終極肢解裝備給遊戲主人翁伊薩克.克拉克(Isaac Clarke),協助他在 USG 石村號上進行生存之戰。

自即日起,玩家可以透過 Xbox LIVE 賣場和歐洲 PLAYSTATION Store 體驗策略性肢解的快感。這些升級套件預定也將於 11 月 20 日在全球各地的 PLAYSTATION Store 釋出。

《絕命異次元》帶來了令人毛骨悚然的陰森體驗,這款恐怖且血腥的科幻求生驚悚遊戲將背景設定於 500 年後的未來。遊戲的創新戰鬥機制,搭配上這些付費升級套件,可讓玩家進一步體驗鮮血亂噴、大卸八塊的刺激快感。

◆ 升級套件的完整清單

太空人套件:太空人防護裝和武器外觀套件,將讓玩家體驗二十六世紀太空人防護裝的驚人效能,並為電漿切割器、脈衝步槍和切割鋸取得新外觀。

重火力套件:蒸汽龐克力場槍,具有最可怕的擊殺破壞力。

重傷害套件:重傷害武器套件,為電漿切割器、接觸光束、脈衝步槍和切割鋸取得超炫新外觀和強大火力。

改裝套件:改裝武器外觀套件,為火焰發射器和脈衝步槍帶來華麗的火焰圖案。

軍事套件:軍事武器套件,賦予《絕命異次元》的七種武器全新外觀和更強火力。

徒步套件:徒步武器外觀套件,為接觸光束、電漿切割器和切割鋸帶來嶄新外觀。

天蠍套件:天蠍套件包含一件升級的等級 5 防護裝,以及威力增強的電漿切割器、線性槍和力場槍,全都包裹著酷炫的紅色天蠍外觀。

天蠍武器套件:天蠍武器套件,將為快速致命的電漿切割器、線性槍和力場槍帶來酷炫的紅色外觀。

速殺套件:速殺武器套件包括射速超快的力場槍、線性槍和電漿切割器。

坦克套件:利用坦克套件不但可弄到一件升級過的等級5防護裝,還可在火焰發射器、力場槍和線性槍上刻上統一教銘文,並增強這些武器的火力。

◆ PLAYSTATION 3 特別套件

黑曜石武器外觀套件:黑曜石武器外觀套件包括閃耀著 Playstation 3 漆黑色澤的線性槍、電漿切割器和脈衝步槍的武器外觀。

黑曜石套件:黑曜石防護裝和武器外觀套件包括一件驚人的等級 5 防護裝,以及線性槍、電漿切割器和脈衝步槍的的武器外觀,全都閃耀著 Playstation 3 的漆黑色澤。

◆ Xbox 360 特別套件

菁英武器外觀套件:菁英武器外觀套件包括閃耀著 Xbox 360 色澤的線性槍、電漿切割器和脈衝步槍的武器外觀。

菁英套件:菁英防護裝和武器外觀套件包括一件驚人的等級 5 防護裝,以及線性槍、電漿切割器和脈衝步槍的武器外觀,全都閃耀著 Xbox 360 的色澤。

(Ken 報導)
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 12:10 AM   #329
7ming_格鬥苦手
God of Gamer
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
買左DS : Down fall 行貨版
片長大概一小時
內容一般啦,不太突出
故事性不太高

普通玩家還是問人借來看便算了^^"
始終還是要付出2百多元....

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 12:39 AM   #330
kashiko

每件套件咁計, 佢都幾識做生意
舊 11-16-08, 01:41 AM   #331
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
買左DS : Down fall 行貨版
片長大概一小時
內容一般啦,不太突出
故事性不太高

普通玩家還是問人借來看便算了^^"
始終還是要付出2百多元....
點解見到MK賣百幾o既.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 02:11 AM   #332
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
引用:
作者: kashiko 查看文章
每件套件咁計, 佢都幾識做生意
唔會每件計掛...?
隻Game又無得online..買比自己睇 ...
實唔買 ..

舊 11-16-08, 05:19 PM   #333
kashiko

引用:
作者: KAGA08 查看文章
唔會每件計掛...?
隻Game又無得online..買比自己睇 ...
實唔買 ..
巴哈咁寫:
天蠍武器套件180點
天蠍套件320點
菁英武器外觀套件120點
軍事套件320點
菁英套件240點
改裝套件 80點
重火力套件80點
速殺套件 180點
坦克套件 320點
重傷害套件 240點
徒步套件 120點
太空人套件 240點
又唔係新武器, 點會買呀
舊 11-16-08, 07:18 PM   #334
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDCSFish
XBox Live GamertagCSFish360
好正,我玩得好開心

Little Big Planet 創意之評測
近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
E兩個月買左三千幾蚊Game 破產
小雲天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 02:24 AM   #335
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
玩到去第7關,有個好大ge地方,有個好大ge球體,外圍有兩條軸轉緊,
有兩條光線V字形咁反射上下各一部機度,個度應該點過??HLP (希望大家知我講邊度.)
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 04:10 PM   #336
kashiko

引用:
作者: Akira 明 查看文章
玩到去第7關,有個好大ge地方,有個好大ge球體,外圍有兩條軸轉緊,
有兩條光線V字形咁反射上下各一部機度,個度應該點過??HLP (希望大家知我講邊度.)
要打爆果4部V字機, 有兩部o係舊石後面
之後裝個野上去
舊 12-07-08, 10:26 PM   #337
Majesty

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDdchan2008
how much is DS (HK version) now?

Majesty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 11:15 AM   #338
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: Majesty 查看文章
how much is DS (HK version) now?
new around HK$330-340
2nd hand around HK$250

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 11:41 PM   #339
Majesty

引用:
作者: daihamlop 查看文章
new around HK$330-340
2nd hand around HK$250
Thanks!

I tried the demo yesterday... and I found DS seems not easy to play...

舊 12-09-08, 11:29 AM   #340
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
Thanks!

I tried the demo yesterday... and I found DS seems not easy to play...
ee......個人問題
我覺得BioShock好玩d...
重申係個人問題

另Dead Space 都有Easy架

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 12-09-08, 11:05 PM   #341
Majesty

引用:
作者: daihamlop 查看文章
ee......個人問題
我覺得BioShock好玩d...
重申係個人問題

另Dead Space 都有Easy架
So, I will start from Easy!!!!

舊 01-12-09, 02:10 PM   #342
Majesty

入手一段時間, 今晚開始玩! 如果要攞獎盃, 有冇野要注意呀?

舊 01-12-09, 02:15 PM   #343
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
入手一段時間, 今晚開始玩! 如果要攞獎盃, 有冇野要注意呀?
um....就係clear左Normal, 只會喺Normal繼承
打impossible都係由零開始

另有某幾個Throphy係要喺打大佬/射擊倉時達成
講注意

始終完成impossible mode先係白金最難嘅地方

舊 01-12-09, 05:01 PM   #344
衝擊波
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagUNCLE BALL
我玩2次easy + 1次 impossible 開晒成就..
第2次 easy (繼承)只用 plasma cutter,收埋晒其他武器,間中攞出嚟 upgrade..
對我嚟講最煩係射擊小遊戲.

可以的話,尤其第一次玩,真係唔好用 cheat code,唔係就浪費左隻game..

另有樣野我玩完一次先知: 呢隻 game 唔係玩 headshot,而係射手手腳腳/ 觸手... 佢係有教的,但我自己 miss 左 ... game 既主題係 .. 肢解

頂唔順d光暗差就較 game 內面 brightness 啦,我有一日玩到想嘔
衝擊波 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-09, 08:41 PM   #345
Majesty

多謝大家指教, 一於今晚開始!

舊 01-21-09, 09:03 PM   #346
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
終於爆左了....
真係好鬼正
不過個故事好難明
R晒頭...
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-09, 09:07 PM   #347
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
終於爆左了....
真係好鬼正
不過個故事好難明
R晒頭...
巴哈有人整理左全中文劇情翻譯doc
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-09, 10:15 PM   #348
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: JASUGUN 查看文章
巴哈有人整理左全中文劇情翻譯doc
睇左了
都係好R頭...
始終不知道maker是好是壞...
舊 01-21-09, 10:54 PM   #349
Majesty

引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
終於爆左了....
真係好鬼正
不過個故事好難明
R晒頭...
我玩得好慢好慢... 有排都唔使爆...

成日比d怪嚇死...

舊 01-21-09, 11:11 PM   #350
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

引用:
我玩得好慢好慢... 有排都唔使爆...

成日比d怪嚇死...
我之前都係好驚
所以停左好耐冇玩...隻game一出即買呢家先爆

但呢隻真係一隻頂級game...
故事好有深度<---唔明所以就話有深度
應該有續集吧

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 有冇Bioshock / Dead Space 中文版攻略網址? 6402oen 電視遊戲討論版 2 11-11-08 01:31 AM

現在的時間是 07:23 AM

手機版 | APP版