Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 08-17-14, 02:56 AM   #351
言若~
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: martinnitram 查看文章
Thank, PIAGO FOOD COURT 係唔係二期, PIAGO 百貨入邊? 睇過二期都唔見有 FOOD COURT...
睇 openrice 話 八番 德福有間不過已經結業
淘大有間拉麵好細間 係KFC對間
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-14, 08:13 AM   #352
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: LR猫 查看文章
富士55
個芝士飯好食(題已離
去左食
見期間限定有個名古屋撈面
試少 非常掂 但有少許辣
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-14, 12:22 PM   #353
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: JMi 查看文章
去左食
見期間限定有個名古屋撈面
試少 非常掂 但有少許辣
我覺得普通,沾麵+芝士飯好啲
櫻花蝦+芝士飯好食過豬骨湯+芝士飯
個重點都係芝士飯

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-14, 12:58 PM   #354
JMi

註冊日期: Feb 2011
我FRIEND食芝士飯覺得普通 我下次試 THANKS
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-14, 09:05 PM   #355
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
今日終於試左版友推介既金田家
個湯底真係好好,麵同蛋都好食

但個幾塊腩肉叉燒太薄無咩口感...

舊 10-09-14, 11:38 AM   #356
david
The One

註冊日期: Mar 2002
荃灣台風年尾有無新搞作?今年返港O既指定動作計劃中...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-14, 04:39 PM   #357
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: david 查看文章
荃灣台風年尾有無新搞作?今年返港O既指定動作計劃中...
weekdays 中午時間限定 つげ麺
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-14, 05:41 PM   #358
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
邊度有好食Ge沾面?
話時話,前果排去東京新宿歌聲伎町GOLDEN町有問拉面...個沾面特盛500G食到嘔,但係個煮干湯好正.....

舊 11-04-14, 03:36 PM   #359
kwunchoing
Junior Member

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: martinnitram 查看文章
Thank, PIAGO FOOD COURT 係唔係二期, PIAGO 百貨入邊? 睇過二期都唔見有 FOOD COURT...
睇 openrice 話 八番 德福有間不過已經結業
今日去左食八番
抵食! 5X

kwunchoing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-14, 02:12 PM   #360
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
btw 登龍街間"舞心拉麵" 執左變左博多一幸舍, 食左一次

個麵好唔好食就睇個人口味架啫

最大問題係俾你飲果啲水唔夠凍

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-14, 11:37 AM   #361
andydy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagandydy
估唔到仲有人傾緊~~
最近我都有食唔少

混亂~~~質素跌左唔少,尤其塊機切叉燒真係太差勁
台風~~~最鍾意的一間,全部嘢都係同一個味道,所以只會食最基本的
別天神~~~好好味的豬骨湯,真係好濃好好味,仲有個SALAD都好好食
BB~~~以前豚王的感覺
富士山55~~個飯好好味

我的睇法係當經濟變差,日本拉面又貴又唔抵食會執得好快,所以有得食就不停食,最鍾意台風,LUNCH仲有嘢飲送

3DS動物之森 Onkit
FC: 4167-4453-4797
andydy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-14, 03:16 PM   #362
aricwong
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
最近起銅鑼灣食過兩家拉麵,水準都唔錯!
松壱家: 果日我揀左期間限定的沾麵,湯底唔錯,有機會試埋雞湯拉麵先~
金田家: 得豬骨湯底揀,但個湯濃得黎又唔會話好杰,係D叉燒薄到好似巴馬火腿咁姐
aricwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-14, 12:19 PM   #363
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
岩岩去左九州,一蘭真係完全唔入流(香港分店都無食過)
一風堂叫做好少少

係天神地區隨便一間鋪都大勝一蘭呢D大店幾條天橋

舊 11-07-14, 05:53 PM   #364
rhmy348
你今日課左未?

註冊日期: May 2013
其實一蘭係日本只係普通...

係有九州之外分店先多香港人識....
rhmy348 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-14, 09:46 PM   #365
BOYBOYBOY

引用:
作者: hm348 查看文章
其實一蘭係日本只係普通...

係有九州之外分店先多香港人識....
係我角度佢只係一碗公仔麵
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...d90d0b7fcdca6c
超頹

暫時食過超深印像係沖繩通堂,唯一一間每樣都有水準的店

通堂拉麵
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...ec264cef1c56e2

大阪人氣一
https://scontent-a-nrt.xx.fbcdn.net/...21&oe=54D5653A

一風堂
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...71c1a16f32d490

此篇文章於 11-07-14 09:52 PM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-14, 03:07 PM   #366
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
岩岩去左九州,一蘭真係完全唔入流(香港分店都無食過)
一風堂叫做好少少

係天神地區隨便一間鋪都大勝一蘭呢D大店幾條天橋
我上次去九州都食左六定七間拉麵

淨講香港有而我又食過的:
一蘭天神本店(釜麵個間)平心而論我覺得ok的,但compare其他店佢真係幾貴
一風堂我覺得同一蘭差唔多,個湯比較cream少少
一幸舍我覺得佢個湯底d味太雜,但d人應該就係鍾意佢呢種味

btw博多我都係大力推介 ラーメン二男坊
個湯底純得黎超濃

此篇文章於 11-08-14 03:13 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-14, 06:13 PM   #367
BOYBOYBOY

引用:
作者: maxwaver 查看文章

一蘭天神本店(釜麵個間)平心而論我覺得ok的,但compare其他店佢真係幾貴

個湯底純得黎超濃
ラーメン二男坊 豪斯登堡都有間

博多車站出口對面街有一間,曾經係2009 拉麵冠軍
極濃郁

暖暮拉麵都OK,個碗3份1多蔥真係印像深刻

此篇文章於 11-10-14 06:16 PM 被 BOYBOYBOY 編輯。
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-14, 10:53 AM   #368
wngbk
Junior Member

註冊日期: Jun 2014
引用:
作者: maxwaver 查看文章

個湯底純得黎超濃

一蘭多層果間有無去過? 好似得兩層開 XD
wngbk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-14, 12:07 PM   #369
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
個人覺得混亂唔好食.. 只係食個3倍__ 既特色姐..?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-14, 01:31 PM   #370
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
作者: wngbk 查看文章
https://www.google.co.jp/maps/@33.58...tP64J3rbWg!2e0

係咪呢間
我一入去就禁飛坐底無特別留意

check番原來唔係本店黎,但好似係得佢有釜麵

此篇文章於 11-11-14 01:44 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-14, 03:02 PM   #371
BOYBOYBOY

引用:
作者: wngbk 查看文章
一樓屋台,2樓自閉位

舊 11-13-14, 10:09 AM   #372
andydy

XBox Live Gamertagandydy
引用:
作者: kimtch 查看文章
個人覺得混亂唔好食.. 只係食個3倍__ 既特色姐..?
講得好啱~~個湯底又唔係真係好好,只係三倍影相一流
機切叉燒真係好差!!!!!

3DS動物之森 Onkit
FC: 4167-4453-4797
andydy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-14, 01:59 PM   #373
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
o岩o岩去完「隱家」,諗住回味一下兩年前新開既感動,
點知完全變左第二件事... 賣相同味道都走哂...

不過佢個溫泉蛋真係堅好味~~ 仲有個價錢同兩年前一樣

今日

兩年前

舊 11-13-14, 04:37 PM   #374
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 布甸 查看文章
o岩o岩去完「隱家」,諗住回味一下兩年前新開既感動,
點知完全變左第二件事... 賣相同味道都走哂...

不過佢個溫泉蛋真係堅好味~~ 仲有個價錢同兩年前一樣
試過一次佢將D配料放係湯入面
之後去食都要叫佢將配料分湯上
同埋宜家唔知點解要將肥豬肉放係湯入面
攪到個湯油左好多
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-14, 10:08 AM   #375
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
混亂... 得個大字 a

btw 山手線附近有冇推介? 暫時諗住去食無敵家

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
X JAPAN專區II ◆ 9月17日YOSHIKI 香港訪問 爽神 Neo Music UNIVERSE 1003 09-10-08 08:30 PM
[飲食求助] 有冇人去日本讀書時做過拉麵店? Master 飲食版 3 04-24-08 08:29 PM
[飲食分享] 味千拉麵~相撲拉麵 麥C 飲食版 26 01-23-08 11:34 PM
Naruto 360 (developed by Ubisoft Montreal) GimGim 電視遊戲討論版 170 01-12-08 10:49 PM
[飲食分享] 爵士拉麵大挑戰 第一回 ... Jamie 飲食版 41 12-19-07 02:24 AM

現在的時間是 09:05 PM

手機版 | APP版