Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-16, 06:56 PM   #1976
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
2個明日香朋友唔上水,d宗介又無啦啦唔見晒,搞到要用cc,1野必扣得6萬,好彩都殺得切176果隻,靠馬沙浮游砲射疾佢俾其他人抽水
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 07:23 PM   #1977
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
想請問一下關於fd上水既問題
假如我一路開住隻game(當然系開住個mon既情況下)但乜都唔搞
淨系hold住系マイページ畫面,咁大家會唔會見唔到我呢?
或者我一路搞強化売卻抽卡等等但唔出擊,咁大家又見唔見到我呢?

舊 02-08-16, 07:40 PM   #1978
ShinDou

感覺上助人果版出黎俾你揀既都係最近1個鐘有打既,唔知開住my page算唔算打緊,定係要打任先計

我d明日香次次見到都係1分前,同埋揀完1次可能要等佢再打任or唔知幾耐之後先可以再揀
舊 02-08-16, 09:55 PM   #1979
VTMaldini
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
PSN  IDVTMaldini
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
有呀歡迎add me 146889215
但請留低ac名,我怕會誤拒否

因為我有齊4隻特效所以去到169都仲系一珠過
但170開始就系三珠,成個ev未試過二珠
MaldiniHKG 已伸

160 LV強SSR突1

舊 02-08-16, 10:28 PM   #1980
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
想請問一下關於fd上水既問題
假如我一路開住隻game(當然系開住個mon既情況下)但乜都唔搞
呢個真係要搵個真朋友試先幫大大CHECK到
呢期掛2號機應該賺fD COIN賺到手軟

好奇大大點解唔掛熱血既?後期根性更加重要
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-16, 10:58 PM   #1981
Crazy Gamer

引用:
作者: clie 查看文章
呢個真係要搵個真朋友試先幫大大CHECK到
呢期掛2號機應該賺fD COIN賺到手軟

好奇大大點解唔掛熱血既?後期根性更加重要
sorry ar thx for reminding me
已經轉返熱血

舊 02-08-16, 11:54 PM   #1982
元首KFC
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
不是已經講左重點?

要全拳我有丫....

問題已經開始打唔入肉.....
原來以為大大說自己6只沒特效, 竟然真的是7只都沒特效
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-16, 12:21 AM   #1983
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
lv199先突爆, 後期抽極都唔出sr ssr-.- 可以安心去旅行烏
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-16, 10:50 AM   #1984
clie

引用:
sorry ar thx for reminding me
已經轉返熱血
THANKS
因為無熱血真係唔夠殺
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-16, 07:47 PM   #1985
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
想將部[強]太陽天使限界突破簡直係痛苦
去到LV140以上的CPU好硬凈
用曬我的BP劑都只係打到LV145
主力靠朋友的宗介,明日香和C.C幫忙才搞得惦
但只要佢地一潛水我就打到叫救命……

有無巴打已經成功限界突破[強]太陽天使?
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-16, 09:00 PM   #1986
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
想將部[強]太陽天使限界突破簡直係痛苦
去到LV140以上的CPU好硬凈
用曬我的BP劑都只係打到LV145
主力靠朋友的宗介,明日香和C.C幫忙才搞得惦
但只要佢地一潛水我就打到叫救命……

有無巴打已經成功限界突破[強]太陽天使?
上面已經有兩位畢業咗喇~~~
我打到160, 差兩隻SSR.

有冇打上次沙沙冰?
我上次有NU今次乜都冇, 但我覺得嗰次絕望啲.
上次打到140打後我要6珠先打得掂一隻, 今次要過150先開始要3珠過.

此篇文章於 02-09-16 09:16 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-16, 09:54 PM   #1987
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
上面已經有兩位畢業咗喇~~~
我打到160, 差兩隻SSR.

有冇打上次沙沙冰?
我上次有NU今次乜都冇, 但我覺得嗰次絕望啲.
上次打到140打後我要6珠先打得掂一隻, 今次要過150先開始要3珠過.
今次是比沙比比易打,真的

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 12:02 AM   #1988
VTMaldini

我打到178, 差10隻SSR
上次event沙沙冰我最後打到lv 220強沙還沒3突

我個 account 打左12x 日, 6x rank, 但只抽中過3隻SSR:
拳Exia (首抽)
盾Exia (因已有拳Exia所以這SSR是廢的)
Z Gundam

點解咁黑

舊 02-10-16, 12:44 AM   #1989
Crazy Gamer

引用:
作者: VTMaldini 查看文章
我打到178, 差10隻SSR
上次event沙沙冰我最後打到lv 220強沙還沒3突

我個 account 打左12x 日, 6x rank, 但只抽中過3隻SSR:
拳Exia (首抽)
盾Exia (因已有拳Exia所以這SSR是廢的)
Z Gundam

點解咁黑
上次打到164就打唔到,燒剩四支bp 水,知道冇行放棄打上去,但結果因為最後好彩抽到兩隻ssr, 先有強沙二突。

唔計event ssr, 我第一隻係鐵甲js, 第一隻石抽係nu.。
依家石抽有nu, ,freedom, 斷空,老馬修,聖誕卡蓮,zegapain。
可能係我嗰時冇ssr ,所以果斷換突爆js, 到依家重係主力。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 02:09 AM   #1990
VTMaldini

好彩我都有隻突爆js, 如果唔係都唔知點打機.
營運又唔出新SSR比人換, 而家有成千S chips發緊霉

舊 02-10-16, 02:52 AM   #1991
Crazy Gamer

引用:
作者: VTMaldini 查看文章
好彩我都有隻突爆js, 如果唔係都唔知點打機.
營運又唔出新SSR比人換, 而家有成千S chips發緊霉
每個月換五張卷
舊 02-10-16, 03:11 AM   #1992
VTMaldini

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
每個月換五張卷
然後五張卷又變返做15 S chips

舊 02-10-16, 10:34 AM   #1993
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
而家打到125,重係得一張強版,救命。
請問有無仁兄掛特效又有空位可以俾我抱大腿?萬分感激!
166681676 宮崎あおい

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 10:49 AM   #1994
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

我好d...122 有突1.......開始一定要夾2號機先可以一珠......想整隊純射不過應該死得更快

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-10-16 10:52 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 11:07 AM   #1995
元首KFC
炸鷄好吃

171 剛好突一 , 未爆任何水, 呢隻戰略價值無強沙咁高但特唔到總覺得少緊D野
最慘無特效, 怕200層打后要6珠, 所以不敢爆水, 話說在一堆拳BUFF機/拳回血/開幕加珠機/清場機/活動特效機的排擠下
JS已經好耐好耐好耐無出場了

此篇文章於 02-10-16 11:21 AM 被 元首KFC 編輯。
舊 02-10-16, 01:27 PM   #1996
Crazy Gamer

小弟覺得創聖冇指揮2肯定係冇Sazabi咁好但我非常like佢
一來必殺技可以全範圍(響第二同第三格中間出)
二來系小弟入坑近四個月以來第一隻四凸拳機,到依家都仲系好感動

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
而家打到125,重係得一張強版,救命。
請問有無仁兄掛特效又有空位可以俾我抱大腿?萬分感激!
166681676 宮崎あおい
add左你了希望幫到手

舊 02-10-16, 01:43 PM   #1997
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
小弟覺得創聖冇指揮2肯定係冇Sazabi咁好但我非常like佢
一來必殺技可以全範圍(響第二同第三格中間出)
二來系小弟入坑近四個月以來第一隻四凸拳機,到依家都仲系好感動
add左你了希望幫到手
不過可惜佢招必殺係要拉後一格先打得到前面嗰隻,有少少麻煩。
謝謝你呀!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 02-10-16, 01:52 PM   #1998
ShinDou

因為冇Z,所以想凸爆隻強創性用黎清場,暫時強凸3,爭1張SR+3SSR

開頭D石抽好伏,抽極都唔中,係最近易中左,我諗佢見少左人打所以調高左機率

石抽: 超力>LOCKON>盾鐵也>拳EXIA>射卡蓮

因為太遲先石抽中,基本上呢5隻都冇用過咁濟

係打完J EVENT先叫做齊拳隊,SR拳GGG幾勁,改爆都拍得住D SSR,係必廢,同埋我RANK低要用佢先唔OVER COST
舊 02-10-16, 02:03 PM   #1999
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: ShinDou 查看文章
因為冇Z,所以想凸爆隻強創性用黎清場,暫時強凸3,爭1張SR+3SSR

開頭D石抽好伏,抽極都唔中,係最近易中左,我諗佢見少左人打所以調高左機率

石抽: 超力>LOCKON>盾鐵也>拳EXIA>射卡蓮

因為太遲先石抽中,基本上呢5隻都冇用過咁濟

係打完J EVENT先叫做齊拳隊,SR拳GGG幾勁,改爆都拍得住D SSR,係必廢,同埋我RANK低要用佢先唔OVER COST
我好彩開game 日子係上次event最後兩日,剛剛趕得切突爆勇者王,但J 就無咯。
基本上GGG係膽,低成本又夠勁。
我今次全拳隊:
突爆改爆GGG、00、藤堂機突二、創聖強突一 加亞珈瑪一隻

舊 02-10-16, 02:16 PM   #2000
元首KFC
炸鷄好吃

好彩世奸都設定到隻強聖零突和滿突攻擊只差600, 考慮到滿改BONUS和一般人都能突二, 最終攻擊力都係差唔多, 可惜最慘無魂, 又唔知必殺倍率幾多, 但突唔爆其實都可以升爆必殺當清場用

其實除了Z, 正常聖誔有抽十連就100%有的聖誔卡蓮也不錯, 拳3珠打正前三格一至二排900%倍率, 仲有魂, COST又低, 又易死利於活動送珠, 無Z用卡蓮也可以.

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 06:23 AM

手機版 | APP版