Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-04, 12:50 AM   #1
森羅
God of Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
Black Jack

http://www.ytv.co.jp/bj/
套野11號播左,但係提都無人提過下

第一次播左第0同1話
而第1話仲有三眼仔出黎crossover

black jack勁型,但係佩佩把聱好惡頂
奇怪就係做手術時係可以一滴血都見唔到
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 12:53 AM   #2
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
可能因為冇咩字幕組做所以冇咩人提~
我都係岩岩 d/l 完字幕版仲未睇

舊 10-18-04, 01:42 PM   #3
jegnan
Senior Gamer
過路的

註冊日期: Aug 2004
你唔講我都唔知有@@||||

睇完, 幾正呢~
同以前果D唔同
呢次跟番手塚畫風

奇ge係.........
寫樂變左和登ge細佬?!
但聽講"寫樂"同"和登"都係姓氏黎ga wor~
定係其實BJ誤會左ja.......
和登次次都係叫佢"寫樂君"
然後先再話係"弟弟".....- -;;;;
jegnan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 01:44 PM   #4
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 神秘過客
可能因為冇咩字幕組做所以冇咩人提~
我都係岩岩 d/l 完字幕版仲未睇
邊個字幕組做??...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 02:05 PM   #5
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
又做﹖

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 03:40 PM   #6
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
等看等了很久
不過未有時間入手
仲以以無幕版~~正想去ny釣~

舊 10-18-04, 04:41 PM   #7
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
完全唔知有得播
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 06:57 PM   #8
Astaroth
Moderator
上善若水

PSN  IDAstaroth_Tsz
我都唔知有tim..

唔理配音點,我都勁憎佩佩

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-04, 07:11 PM   #9
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: Kaiser
邊個字幕組做??...
C2club & A9 合作
今日見到 LanYin 都有做

舊 10-18-04, 07:36 PM   #10
森羅

引用:
作者: Astaroth
我都唔知有tim..

唔理配音點,我都勁憎佩佩
點解?
人地假假地都係第一代(!?)偽蘿莉
舊 10-19-04, 12:53 AM   #11
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: Wraith
black jack勁型,但係佩佩把聱好惡頂
睇完套野我想毒啞佢 lll

舊 10-19-04, 01:03 AM   #12
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
雖然知道有得播
不過總係提唔起精神釣.........

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 02:55 PM   #13
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
引用:
作者: Wraith
但係佩佩把聱好惡頂
本人個人經已惡頂..

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 06:56 PM   #14
森羅

引用:
作者: Kojiro Fuuma
本人個人經已惡頂..
假假地都係第一代偽蘿莉丫

套野淨睇bj耍帥都抵啦
舊 10-19-04, 09:37 PM   #15
Madoka
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
正呀
超想睇
Madoka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 09:39 PM   #16
Astaroth
Moderator
上善若水

PSN  IDAstaroth_Tsz
偽蘿莉而已,又唔係真蘿莉...而且又唔萌...有咩用

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 09:40 PM   #17
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
原來已播了, 正呀
要搵去釣了
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 09:54 PM   #18
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
雖然個故事已經在漫畫睇過, 不過都想去釣~
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-04, 01:42 AM   #19
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

終於都看了....但我總覺得有點失望....
節奏太過快.....整體只感到很散亂內容.....
做手術得把刀在刀光劍影......都不知切甚麼....
解釋整體上是但求其.....我覺自已似看講故佬街頭
一幅幅圖講故仔多個感覺........
寫樂連病情都無講就做手術.....
而且個和登走曬樣....我差點認不出來...
個ED個感覺都幾爛......
TV版"暫時"都感覺不到有漫畫個種味道...
不過我都仲會追落去....
我餓了這麼多年...始終都想看....
還持觀望態度...希望之後話數會有返一定水準.....

見大家講到偽蘿把聲怎樣
我還以為轉了聲優
原來還是那聲音....
算吧....她只是一個可有可無的角色...
漫畫中其中一部份的單元人物....
個偽蘿我覺得是手塚用來表達JACK是蘿莉控的意圖

此篇文章於 10-20-04 01:45 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 10:52 AM   #20
森羅

頭先無記有廣告又話播BJ
睇怕係呢套啦掛
舊 12-27-05, 02:23 AM   #21
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
...算把la

睇左咁多個版本...黑傑克始終係睇漫畫先係最正

舊 05-08-15, 01:30 PM   #22
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『ヤング ブラック・ジャック』
脚本:田畑由秋・漫画:大熊ゆうごによる漫画作品。
1960年代を舞台とし医科大学在学中の間黒男を主人公としている(高校時代のエピソードもある)。

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-15, 01:30 PM   #23
money
◆.西野司命.◆

「ヤング ブラック・ジャック」TVアニメ化決定!

「ヤング ブラック・ジャック」TVアニメ化決定

此篇文章於 05-18-15 05:37 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 11:00 PM   #24
money
◆.西野司命.◆

http://www.tbs.co.jp/anime/ybj/

アニメ「ヤング ブラック・ジャック」のキービジュアルが公開された。併せて公式サイトもオープンし、アニメはTBS、BS-TBSにて今秋から放送がスタートすることも告知されている。

此篇文章於 05-19-15 11:17 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-15, 09:22 PM   #25
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://www.tbs.co.jp/anime/ybj/

『ヤング ブラック・ジャック』
TBS にて10月1日(木)深夜2時16分より放送開始予定
CBC ・サンテレビ・ BS-TBS にて 10 月より放送予定

スタッフ
原作:手塚治虫
脚本:田畑由秋
漫画:大熊ゆうご
医療監修:後藤伸正(秋田書店「ヤングチャンピオン」連載)
監督:加瀬充子
シリーズ構成・スーパーバイザー: 高橋良輔
キャラクターデザイン・総作画監督: 片山みゆき、三浦菜奈
美術監督:西田稔、柴田正人
色彩設計:荒井めぐみ
撮影監督:染谷和正
編集:渡部珠未
音響監督:亀山俊樹
音響制作:グルーヴ
音楽:池田大介
音楽制作:ビーイング
アニメーション制作:手塚プロダクション

キャスト
間黒男:梅原裕一郎
藪:遊佐浩二
岡本舞子:伊藤静
ナレーション:大塚明夫

オープニング UMI☆KUUN 「I am Just Feeling Alive」
エンディング:焚吐

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB]美版Rainbow Six 3: Black Arrow圖片,預定8月發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 05-23-04 12:29 AM
雀仔廠 Hyper Hero 69 & 70 ~ BLACK & 影月 oldspiderman 收藏品討論版 14 02-29-04 01:12 AM
[全機種]美國Sega新作Samurai Jack: The Shadow of Aku,3/16發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 02-02-04 09:58 PM
did anyone see Pirates Of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl? GimGim Neo Entertainment TREND 7 08-19-03 08:55 PM
Black & White II圖片 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 15 05-20-03 12:58 AM

現在的時間是 03:09 AM

手機版 | APP版