Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-17, 02:38 AM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Dark Phoenix (2019)

X-Men: Supernova (2018)

Director: Simon Kinberg (rumored)
Writer: Simon Kinberg

http://www.imdb.com/title/tt6565702/?ref_=nv_sr_2

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 03-02-19 02:46 PM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-19, 02:45 PM   #2
david
The One

原本叫SUPERNOVA,原來改佐叫DARK PHOENIX...

---
舊 03-04-19, 05:38 PM   #3
david
The One

X-Men: Dark Phoenix Director Is Prepared For It To Be The End

https://screenrant.com/x-men-dark-ph...end-franchise/

---
舊 06-02-19, 07:22 PM   #4
david
The One

---
舊 06-03-19, 02:20 PM   #5
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
見港鐵出左海報,
暫時係選擇3D定2D IMAX中苦惱中,
有冇人兄查到呢套係咪真3D戲呀??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-19, 10:10 AM   #6
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: mrk 查看文章
見港鐵出左海報,
暫時係選擇3D定2D IMAX中苦惱中,
有冇人兄查到呢套係咪真3D戲呀??
原來香港上映既IMAX係3D IMAX呢,張海報寫漏左3D!

PS:已訂旺角IMAX版早場!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 06-04-19, 03:53 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
大量重拍,拖到今日,等影評先決定花唔花時間去睇。

舊 06-05-19, 01:40 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

影評解禁咗:有好有唔好,因為唔係太 XMen 粉,呢部應該慳返。

舊 06-06-19, 09:10 PM   #9
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完,又係要講句裡拳萬歲\/ (男角差唔多都冇咩好表現 )

故事好平淡...可能因為敵人太過唔知頭唔知路...認知不足代入唔到....

另呢套應該係呢代o既x men o既完結吧,之後又再reboot過a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 01:09 AM   #10
mrk

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完,又係要講句裡拳萬歲\/ (男角差唔多都冇咩好表現 )

故事好平淡...可能因為敵人太過唔知頭唔知路...認知不足代入唔到....

另呢套應該係呢代o既x men o既完結吧,之後又再reboot過a
內有劇透!
敵人太過唔知頭唔知路,
唔緊要!
我估電影公司預你地有睇M巾隊長(或者漫畫版內容)

PS:我覺得黑鳳好睇過天啟多少少啦!!
(重有部舊版3最後戰役係墊屍底下,都好難有同類作品難得過佢啦!)

此篇文章於 06-07-19 01:11 AM 被 mrk 編輯。
舊 06-07-19, 11:20 AM   #11
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: mrk 查看文章
內有劇透!
敵人太過唔知頭唔知路,
唔緊要!
我估電影公司預你地有睇M巾隊長(或者漫畫版內容)

PS:我覺得黑鳳好睇過天啟多少少啦!!
(重有部舊版3最後戰役係墊屍底下,都好難有同類作品難得過佢啦!)
你咁講我都係冇印象
係同一族??嗰邊唔係死剩4,5隻咩

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 01:05 AM   #12
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
今集一般, 特效一般, 片長如更長會更好, 期待會有續集
由手機版發出
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 01:14 AM   #13
mrk

引用:
作者: f2light 查看文章
由手機版發出
唔夠長唔緊要,
出BD時會收錄埋D Delete片段比影迷架啦!

而續集就...,
其實迪迪尼講左話Roboot未??

PS:最大可能要到今年美國聖地亞哥動漫展先提XMEN後續發展啦!

舊 06-07-19, 01:39 AM   #14
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: f2light 查看文章
由手機版發出
迪迪尼已經講咗話之後嘅X-Men會俾返Marvel Studios做,即呢套會係最後一套唔係MCU嘅X-Men系列電影。

Fox原本係諗住Dark Phoenix做三部曲嘅,但去到中途就發生迪士尼收購。

套戲臨尾都睇得出佢係想趕住收工然後正式將個棒交俾MCU。

感想(無劇透):

算好睇過天啟。見到啲影評就真係笑咗,乜真係咁差咩?XD

原本完全冇睇太多預告內容,所以喺完全冇乜知道內容同冇期望嘅狀況入去睇,叫做有娛樂性,可能因為咁我先冇失望到。

其實Fox應該喺DoFP時就見好就收,喺DoFP嗰度完就真係完美。不過電影高層邊會肯收手同跟錢作對?

好少荷里活電影人會好似Marvel Studios總監Kevin Feige呢啲真係本身係漫畫迷嘅真係落心去做一個滿足漫畫迷嘅電影系列。

Fox俾迪迪尼收購可以話係一個解脫。

點都好,當年Kevin Feige有份監製2000年第一套X-Men,之後亦有監製咪Toby McGuire版嘅蜘蛛俠,Feige先學到足夠知識去替Marvel自家製作電影奠下基礎。(因為X-Men同蜘蛛俠嘅票房收益幾乎被Fox同Sony瓜分晒,Marvel所分得嘅收益係少得可憐。而自家Marvel Studios嘅票房就100%歸佢哋)

甚至可以咁講,冇2000年嘅X-Men,就唔會有而家MCU嘅成功。

Fox版X-Men系列可以話係完成佢嘅歷史使命。

期待X-Men同F4能夠堂堂正正喺MCU嘅Marvel大家庭正式登場。

此篇文章於 06-07-19 01:42 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 01:51 AM   #15
mrk

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
迪迪尼已經講咗話之後嘅X-Men會俾返Marvel Studios做,即呢套會係最後一套唔係MCU嘅X-Men系列電影。

Fox原本係諗住Dark Phoenix做三部曲嘅,但去到中途就發生迪士尼收購。

套戲臨尾都睇得出佢係想趕住收工然後正式將個棒交俾MCU。

感想(無劇透):

算好睇過天啟。見到啲影評就真係笑咗,乜真係咁差咩?XD

原本完全冇睇太多預告內容,所以喺完全冇乜知道內容同冇期望嘅狀況入去睇,叫做有娛樂性,可能因為咁我先冇失望到。

其實Fox應該喺DoFP時就見好就收,喺DoFP嗰度完就真係完美。不過電影高層邊會肯收手同跟錢作對?

好少荷里活電影人會好似Marvel Studios總監Kevin Feige呢啲真係本身係漫畫迷嘅真係落心去做一個滿足漫畫迷嘅電影系列。

Fox俾迪迪尼收購可以話係一個解脫。

點都好,當年Kevin Feige有份監製2000年第一套X-Men,之後亦有監製咪Toby McGuire版嘅蜘蛛俠,Feige先學到足夠知識去替Marvel自家製作電影奠下基礎。(因為X-Men同蜘蛛俠嘅票房收益幾乎被Fox同Sony瓜分晒,Marvel所分得嘅收益係少得可憐。而自家Marvel Studios嘅票房就100%歸佢哋)

甚至可以咁講,冇2000年嘅X-Men,就唔會有而家MCU嘅成功。

Fox版X-Men系列可以話係完成佢嘅歷史使命。

期待X-Men同F4能夠堂堂正正喺MCU嘅Marvel大家庭正式登場。
2000年第1套X-Men,
同埋之後既Toby McGuire版蜘蛛俠,
當年我都有入戲院睇,
但當時因該年紀細,
係真人電影版蜘蛛俠比較易睇得明,並一直有追落去!
而XMEN2,3題材比較深,就冇入戲院追,
但後來有入碟補睇番,(順便補睇埋狼人1)
直到Marvel自家電影大收後,Fox見有財路,
先開綠燈reboot新XMEN第一戰,同再開拍狼人2,
我先有機會繼續集集追番!

PS:唔知係咪因為Fox收到上集投訴琴臉型太方,
今集琴臉型冇咁方啦!(唔知係咪PS過黎呢?!)

此篇文章於 06-07-19 01:58 AM 被 mrk 編輯。
舊 06-07-19, 03:44 AM   #16
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
不過xmen系列另一功臣導演Bryan Singer都有好大功勞,當時都有人講一套電影要帶出咁多變種人,仲要平均分佢哋啲戲份,仲要講埋故事,宜家睇返某程度上仲癲過復仇者⋯⋯
一失手就變成xmen3咁拍出一套變種人大亂鬥

其實直到呢刻xmen個「大家庭」感覺其實仲實在過復仇者

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 06-07-19 03:53 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-19, 10:10 AM   #17
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
聽到話伏,現在去睇。

舊 06-07-19, 01:16 PM   #18
肉羊哩咖
griffin611

各位老細,滴位嚟前排出咗來年電影檔期,仲有 New Mutant,呢部嘢係咁補拍一拖再拖,無乜預期。

而 reboot 返入 MCU, 老總 Kelvin 講咗無四五年唔洗旨意,要等。

舊 06-08-19, 12:03 PM   #19
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
無期望下睇咗早場,又唔算太差,不過明顯唔夠時間玩,文戲係ok,大部分時間鋪Sansa入魔同各X bro sis family間嘅恩怨情仇,爆谷部分只靠最尾一段,係幾唔夠喉,不過原本三步曲縮水至此都算係咁,叫做完咗第二代X人啦,之後就要睇娘家有乜好橋玩番起新一代X men了

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-19, 06:33 AM   #20
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
黎緊有套叫 新異變人(The New Mutants)
科幻,驚慄,恐怖
https://wmoov.com/movie/details/37659

舊 06-09-19, 11:50 AM   #21
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
一睇暴風女神D特技重以為睇緊美劇
打鬥又唔激 完全無對手 故事轉節快 但感覺無起伏
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-19, 11:56 PM   #22
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
睇完,一d都吾伏,打鬥有精心鋪排過,我覺得好過天啟,係尾個野收得一般般,點都好以一個系列最後一集來講算吾錯,冇爛尾

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-19, 12:41 PM   #23
Eking

註冊日期: Feb 2006
好普通.....所有野都係....連個故仔都好簡單, 其實佢唔用太空部份劇情一樣可以做落去

舊 06-11-19, 07:49 PM   #24
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
天啟最後決戰時,JEAN明明已經有PHOENIX力量,今集當無左呢件事?
而天啟片尾彩蛋Mister Sinister條伏線又無埋......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 01:06 PM   #25
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
天啟最後決戰時,JEAN明明已經有PHOENIX力量,今集當無左呢件事?
而天啟片尾彩蛋Mister Sinister條伏線又無埋......
交义人啲嘢出咗名,同另一套「長篇」系列一樣,完全唔連戲,所以不必深究。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Avatar 2 (2018) LTKS 電影版 53 10-02-23 09:03 PM
[西片] The Flash (2018) david 電影版 109 06-26-23 06:21 PM
[西片] VENOM ( 4 Oct 2018) LTKS 電影版 107 07-06-19 02:27 AM
Dance Dance Revolution Supernova 討論區 - 好評稼動中 Marco 街機心得交流討論區 388 06-12-09 09:49 PM
DanceDanceRevolution SuperNOVA 2 神祕人1號 街機遊戲討論版 2 03-29-07 01:46 PM

現在的時間是 09:00 PM

手機版 | APP版