Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-29-04, 09:13 PM   #1
機神GBA
God of Gamer
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
WIN XP 啟用問題.

我隻係NOTEBOOK 附送 正版OEM WIN XP , 我已經啟用左一次架la.

近日我想format 部機, 但聽聞XP 淨係可以啟用兩三次咋喎.
請問有冇咁o既事, 過左兩三次會有咩後果?

此篇文章於 01-29-04 09:39 PM 被 機神GBA 編輯。
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-04, 09:41 PM   #2
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
"啟動三次"好似係指三種不同硬體設定的PC

有錯請指正

舊 01-29-04, 09:46 PM   #3
機神GBA
☆The End☆

引用:
Originally posted by Minga :
"啟動三次"好似係指三種不同硬體設定的PC

有錯請指正
因為我部舊電腦壞左, 琴日換左新機. 裝番同一個OEM XP. 由於本人收藏左三條正版 OEM XP CD key , 以前部機用個條已經用唔番. 佢話我多次啟用, 所以失效喎. 於是我用左第二條key 啟用. 結果得左.

但我有個問題, 假如我下次format 機, 再用番尼條key 得唔得呢.
舊 01-29-04, 09:57 PM   #4
Minga
Je T'aime

你可以打上去佢個CS同佢講要開返之前D key架

舊 01-29-04, 09:58 PM   #5
Minga
Je T'aime

引用:
Originally posted by 機神GBA :

但我有個問題, 假如我下次format 機, 再用番尼條key 得唔得呢.
裝Ghost將成個window backup左佢

舊 01-29-04, 10:06 PM   #6
機神GBA
☆The End☆

好好. thx 你

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
win dow xp 點入番d輸入法..唔知點入.. SANG2003 手機資訊/電腦軟硬討論 1 06-18-03 04:23 PM
WIN XP 改settings....... 星之hunter藍仔 手機資訊/電腦軟硬討論 1 05-09-03 02:10 PM
win XP 點share 寬頻? 零式 手機資訊/電腦軟硬討論 0 04-29-03 01:19 PM
Win XP upgrate 的問題 光熱斗 手機資訊/電腦軟硬討論 6 04-27-03 07:33 PM
emulator in win xp... auntiethird 手機資訊/電腦軟硬討論 2 11-28-02 10:04 AM

現在的時間是 01:30 AM

手機版 | APP版