Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-18, 11:27 AM   #176
skyED
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
感謝樓上兩位

舊 10-04-18, 09:44 PM   #177
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
終於知道邊關有bug
拎猛獲那關的獨眼巨人會突然唔行
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 11:32 PM   #178
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
終於知道邊關有bug
拎猛獲那關的獨眼巨人會突然唔行
我試過有關 side story 個 NPC 設計上係要由個城入面行出黎
但佢 BUG 左留左係個城入面
就算我人手推佢出去佢死都要行番入去企係到.......

迫我由頭打過

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 11:48 PM   #179
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: ericwpk 查看文章
我試過有關 side story 個 NPC 設計上係要由個城入面行出黎
但佢 BUG 左留左係個城入面
就算我人手推佢出去佢死都要行番入去企係到.......

迫我由頭打過
仲以為得猛獲果關
記得舊版卡人都可以推佢出去,點知今集啲人企得好定
由手機版發出
舊 10-05-18, 01:36 AM   #180
DanielDaniel

註冊日期: May 2004
奧丁R1+正方係時間停頓。停左斬一套行bar已經又滿又再停。
真正無敵
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 10:47 AM   #181
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
唔知係咪玩慣左本多忠勝
插左
三極,風斬,天舞,神速,目利,猛砕,吸生,最後唔記得
根本已經無敵...
出手快,大力

想照上集2U咁玩王元姬已經玩唔到
插左天攻
就咁篤正方D斬屬唔夠大力
同埋一俾人打中好煩
諗住插晒天攻天舞...但係插左天舞冇左天攻個效力....唔知點解

舊 10-05-18, 02:19 PM   #182

今集三國人物多數都比較弱,有D天舞都救唔番
舊 10-06-18, 10:46 PM   #183
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
點解 旺角區 今天 變成炒價 PS4 行中文版 $ 519, 548 ~ 558

PS4 日版 $ 489 左右 , 灰爆又要等下先入手了。阿門。
引用:
PS4 行貨 謝謝。炒價不支持 $ 438 >>> $ 519~548 。 誇張。

30/09 灣仔 188 PS4 行貨 $ 498 up , NS 行貨 $ 458 up

都炒炒地。
引用:
認同 , 攞命炒價。我諗係全球/全城搶貨關係。

https://psnprofiles.com/trophies/823...i-4?lang=zh-tw
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
應該係10/01假期炒價....
大陸人好大需求....好多已北上供貨....
灣仔 188/ 旺角都係 PS4 賣晒 ,

現在只有旺角好景女人 炒到 行貨 PS4 $ 598 / NS $ 498 。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 11:21 AM   #184
iu fu pig
塵埃...

有啲想買季票,想請教下係咪所有DLC都會包埋?連埋啲舊衫?
由手機版發出
舊 10-07-18, 09:12 PM   #185
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
我真係好憎d挑戰目標,成日都要玩家「趕路趕路趕路…!」
真係完全唔明點解暗榮咁鍾意要玩家不斷趕路先完成到挑戰目標?
節奏真係過快!趕住根本整個過程都幾乎睇唔到班角色既對話。
打黎有咩意思?

「不斷趕路完全唔等於挑戰性高!咁樣只係限制所有玩家,要完成挑戰目標,
好多時候都被迫只可以用同一套打法、同一套路線!完全係為做而做。」

搞到我都係要通一次關、拎評價雙S、完成全挑戰目標,拎埋武器之類等,
之後重新再玩,先可以真正慢慢享受。
我同好多人都一樣,最想既都係慢慢打、慢慢睇佢地既對話,咁先感受到無雙既爽快感。

真心希望之後既無雙,可以將個遊戲節奏減慢!
唔同地方,我都見到好多玩家投訴…節奏太快、太多趕路既情況呢個缺點!

PS. 今次蛇魔3,都係有好多偷懶位、內容不夠深度、平衡度較差、
又多各種bug(唔該更新得快d啦!)等,但整體評分同真三七差唔多,合格線以上,
至少係一隻真正既無雙遊戲!
單單係170個角色都有獨立模組,已經遠勝隻垃圾之最真三八。

此篇文章於 10-07-18 09:14 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 09:28 PM   #186
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
由手機版發出
唔係乜都包
之後會有新武器新座騎季票都唔包
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 01:51 AM   #187
權愛真

引用:
由手機版發出
傳奇衫、傳奇武器、傳奇座騎唔包…。
坦白講,就係舊有既野。好似傳奇衫咁,換過隻色又再出多次……
如果真三七買左一次既話,依家玩蛇魔三都係要被俾人再屈多次買同一款既野!
「真係算吧啦!」絕對唔值!
(有少炎良心既話,都應該係免費DLC,所以佢地叫「暗榮」!)
本身好多衫都好無代入感,又唔係套套都靚,武器個度,應該又係玩誇張惡搞個堆。
最重要既係,全部都係之前出過。
當然,如果個人喜好…真係咁鍾意,就自己決定……

我認為季票既價值一定比傳奇包高得多!
新衫、新關、新神器、新座騎、新音樂、新模式等。
真係可以延長遊戲既壽命。(當然,本身內容係拆出黎賣)

我同班有玩既朋友,都係有買季票。

此篇文章於 10-08-18 01:57 AM 被 權愛真 編輯。
舊 10-08-18, 08:52 AM   #188
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 權愛真 查看文章
打黎有咩意思?

「不斷趕路完全唔等於挑戰性高!咁樣只係限制所有玩家,要完成挑戰目標,
好多時候都被迫只可以用同一套打法、同一套路線!完全係為做而做。」

搞到我都係要通一次關、拎評價雙S、完成全挑戰目標,拎埋武器之類等,
我同好多人都一樣,最想既都係慢慢打、慢慢睇佢地既對話,咁先感受到無雙既爽快感。

唔同地方,我都見到好多玩家投訴…節奏太快、太多趕路既情況呢個缺點!

PS. 今次蛇魔3,都係有好多偷懶位、內容不夠深度、平衡度較差、
又多各種bug(唔該更新得快d啦!)等,但整體評分同真三七差唔多,合格線以上,
嘛..
這些所謂挑戰目標..想輕鬆拿就等主線完拿到奧丁後再慢慢配合修羅拿獨武時一次解吧www
反正拿獨武時又要解多次...
先慢慢練角破劇情就好

這次蛇魔3可算是無雙系列中修羅難度中最沒難度的一作了...
對..就因為你..奧丁

舊 10-08-18, 01:06 PM   #189

引用:
作者: 權愛真 查看文章
打黎有咩意思?

絕對同意D趕路挑戰目標十分討厭,不單止令人冇辦法留意人物對話。人物對話係直接卡住個目標,明明敵將殺左,人又到左都唔開門。要等D人物吹成分鐘先開得門比人行。好心佢停左個timer佢,比人睇完D對話先。
舊 10-08-18, 02:41 PM   #190
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DanielDaniel 查看文章
絕對同意D趕路挑戰目標十分討厭,不單止令人冇辦法留意人物對話。人物對話係直接卡住個目標,明明敵將殺左,人又到左都唔開門。要等D人物吹成分鐘先開得門比人行。好心佢停左個timer佢,比人睇完D對話先。
殺完目標都未開門哩個問題老早已存在
就算其他作品嘅毛傷都係咁

所以話暗榮毛傷冇進步
唔係改下遊戲內容就夠
而係需要將遊戲個完成度提高,改善設計令玩家玩起嚟舒服

好似初期mh去採集點真係要落足眼力睇
到後期都會直接整個標示出嚟,老遠已經見到

毛傷系列完成度根本好低,唔講其他淨係堆bug已經有排搞
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 02:57 PM   #191
wingsiu11
Junior Member

註冊日期: Jul 2011
3DS Friend Code4871 5847 8146
冇理會炒價,早決定買PC版,仲有一星期

睇評價多都說合格作,趕路係咪蛇魔2興起,之后真三7,印象中係咁跑跑跑

近年覺得好玩既無雙得火紋無雙
wingsiu11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 03:07 PM   #192
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
火紋無雙咪仲趕

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 05:22 PM   #193
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
想問下專武係未無專有做型?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 06:56 PM   #194
權愛真

引用:
作者: DanielDaniel 查看文章
挑戰目標,除左趕路趕到限制大家只有一種路線、一路玩法…甚至要用強勢角色先得之外,
仲要計埋佢地一連串既對話、巨人行得慢等等,導致大家完成挑戰目標,完全只係為獎盃,
根本係零樂趣零享受!
呢樣野,其實對上既真三七、戰國四…(再舊既作品)已經一直存在……
真係唔知暗榮班人幾時先識醒?
日本個邊既玩家都有挑戰蛇魔三,有部份關卡既挑戰目標、評價雙S既要求太苛刻!

講到底,要整得有挑戰性,一定係增強AI小兵既攻擊慾望、AI武將既用招技巧呢兩樣野!
但暗榮就係懶加技術可能唔夠,一味剩係識增加敵人既攻擊數值同埋整好多趕路既挑戰目標,
以為咁就叫增加挑戰性…根本整件事係錯哂!

此篇文章於 10-08-18 07:05 PM 被 權愛真 編輯。
舊 10-08-18, 06:57 PM   #195
忍者

究竟仲會唔會有一隻無雙D友軍係做到野??

舊 10-08-18, 07:04 PM   #196
權愛真

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
嘛..
這些所謂挑戰目標..想輕鬆拿就等主線完拿到奧丁後再慢慢配合修羅拿獨武時一次解吧www
反正拿獨武時又要解多次...
先慢慢練角破劇情就好

這次蛇魔3可算是無雙系列中修羅難度中最沒難度的一作了...
對..就因為你..奧丁
我唔知大家有無好似以下咁樣諗法,
但我同有玩既班朋友,都係大概咁樣做。

第一次玩,正常心態咁玩一次,睇劇情、對話(但打個陣真係忙到睇唔切),盡可能同時解埋評價S同挑戰目標。
第二次玩,解埋未解既評價S,集中全力修羅通一次,當然要解埋挑戰目標,因為要拎秘武。(但呢次既秘武係無咩意義)
但刷任何關既過程,所有劇情、過場動畫、對話等都唔睇,咁樣之後就會有多點動力去重玩。

第三次,因為拎哂想拎既野,角色亦差唔多升哂,終於可以真正重玩一次!
可以自由揀自己鍾意、或者揀同關卡有相關既角色去慢慢玩!因為唔需要再理會咩挑戰目標、評價S之類既野。
同埋當中既劇情、動畫、對話,基本上最多都係睇過一次,所以一定會有動力至少重玩多一次。

大至上就係咁,玩無雙真係玩得太多年,被迫刷得太多代……
多少都會有少少心得,點樣自己調整一下心態策略去玩。
舊 10-08-18, 07:11 PM   #197
權愛真

我之前先同其他朋友傾過呢個問題,我已經唔記得係真三五、定似戰國三、戰國四?
好似戰國個邊,唔太肯定係邊一集。
但可以好肯定係以前有舊作,友軍AI唔單止殺唔到人,仲要由頭到尾經常都苦戰叫救命!
想友軍做到野?……其實佢唔叫苦戰,「已經算做得到野」……
呢集蛇魔三,友軍AI係有時候會叫苦戰,但相比起更差既經驗所得,真係唔算太多……。
但個攻擊力真係偏弱……
呢個又係暗榮既技術問題。包括幀數問題,又係一直暗榮解決唔到問題。

我同好多人都想問,究竟幾時會有一隻真正穩定60幀數既無雙?
(佢地近年不時都口講有60,實則?連穩定30,都未做得到……吹水就叻!)

此篇文章於 10-08-18 11:01 PM 被 權愛真 編輯。
舊 10-08-18, 07:39 PM   #198
忍者

記憶之中O既真三國1
打難O既夷陵直係冇朋友係推進唔到,呂布除外

好想打返remaster版真三國1

舊 10-08-18, 07:42 PM   #199
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: wingsiu11 查看文章
冇理會炒價,早決定買PC版,仲有一星期

睇評價多都說合格作,趕路係咪蛇魔2興起,之后真三7,印象中係咁跑跑跑

近年覺得好玩既無雙得火紋無雙
肯定係真三國無雙2興起,至少要趕住囉武器兼係總大將收皮前過關

舊 10-08-18, 07:49 PM   #200
忍者

岩岩睇youtube...真係好難打,一出charge技就俾人背刺

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Super Bomberman R | 1~8人 | NS, PS4, XB1, PC 6402oen 電視遊戲討論版 267 08-02-18 01:55 PM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] 9 Monkeys of Shaolin︱XB1/PS4/NS/PC/Mac 安安 電視遊戲討論版 1 03-22-18 01:46 AM

現在的時間是 07:50 PM

手機版 | APP版