Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-09-06, 12:47 PM   #301
spencer777
Senior Gamer
W. W. J. D

註冊日期: Apr 2004
我也想看看, 煩請pm給我
thx

舊 01-09-06, 01:57 PM   #302
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: 陸奧 貴志
巴西o個個?日文好似係コインブラ,變唔到里奧...
巴西球王啊,唔係里奧果條廢柴....

其實我覺得Game既故事仲好過漫畫
Oscarzero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 06:55 PM   #303
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: Oscarzero
巴西球王啊,唔係里奧果條廢柴....

其實我覺得Game既故事仲好過漫畫
世青篇都用左好多game既野呀~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 09:57 PM   #304
SteveW
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
唔該請PM給我~
無限感謝~
SteveW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 11:24 PM   #305
Oscarzero
Game Master
VT魔人

引用:
作者: 蔡康永
世青篇都用左好多game既野呀~
Lightning Tiger-->雷獸....

不過高橋死都唔用Cyclone,
反而整d咩'Sky Wing Shoot'
仲有果個完全犯規既飛入龍門果下
唉.....
舊 01-09-06, 11:41 PM   #306
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:

唉.....
其實sky wing shoot同雷獸有無分別架?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 12:13 AM   #307
ryoba
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
係志偉大晒至岩
日本隊無志偉一樣比人炒

舊 01-10-06, 08:13 AM   #308
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: ahleung
其實sky wing shoot同雷獸有無分別架?
用法上冇分別

舊 01-10-06, 12:49 PM   #309
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:

唉.....
我反而覺得無龍捲風,係高橋開始唔想玩咁多必殺技,想將佢真實化,無奈以前玩得過火左,又或者自已功力唔夠寫唔到真實足球

舊 01-10-06, 12:55 PM   #310
ahleung
The One
Bannnned

Cyclone係點架? 係咪火野龍馬果招龍捲風射球or辛坦拿果招迴旋倒掛?
舊 01-10-06, 01:01 PM   #311
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 艾莉娜
我反而覺得無龍捲風,係高橋開始唔想玩咁多必殺技,想將佢真實化,無奈以前玩得過火左,又或者自已功力唔夠寫唔到真實足球
只要日本不敗 一日都唔係真實足球

舊 01-10-06, 01:05 PM   #312
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
Cyclone係點架? 係咪火野龍馬果招龍捲風射球or辛坦拿果招迴旋倒掛?
唔係,睇來你無打過足球小將2,3,4,5代

志偉個龍捲風係連續兩次的衝力射球,即是第一發的衝力射球由上向下落返來時,係個波落地前再射多次衝力射球,呢個就係龍捲風
如果真係有龍捲風,我諗都會有龍虎射球同新.火焰射球

舊 01-10-06, 01:06 PM   #313
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
for game only, 志偉既超必
先踢起個波(直上)落旋, 落地時再用衝力射球再加旋,
成為旋到飛起既必射球
(不過離奇在高空波竟然可以用心口頂高個波落旋, 志偉心口鑲左乜 )
第三集之後不段有改良, 但集集阿根廷個迪亞斯都抄到 , 除左第5集同小志強合作既final cyclone (好似咁叫)
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 01:10 PM   #314
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
新火焰世青篇時卡魯治提過有架, 不過正式出都未出過, 仲要分別比瑞典同巴西扑低左
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 01:14 PM   #315
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
作者: 古鐵.巨人
新火焰世青篇時卡魯治提過有架, 不過正式出都未出過, 仲要分別比瑞典同巴西扑低左
高橋呢d野,都可以講史奈達仲未練成,所以出唔到

舊 01-10-06, 01:32 PM   #316
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

龍卷風個名咪比火野龍馬用左囉~
個波失蹤個招今次用啦呱~
重有足小4果個德國人~落雨先出到既招個慨念都好正~

舊 01-10-06, 02:14 PM   #317
ahleung
The One
Bannnned

引用:
有玩過架, 1都有玩, 玩得最多係5.
不過我唔識日文, 所以唔識招式名. 而且咁耐都唔記得晒lu.
舊 01-10-06, 02:52 PM   #318
oldspiderman
Junior Member

註冊日期: May 2003
我也想看看, 煩請pm給我
thx
oldspiderman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 03:28 PM   #319
Oscarzero
Game Master
VT魔人

引用:
係就大鑊lor,人地鏟埋黎一野踩落去
係咁踩,幾多張紅牌都唔夠啦
舊 01-10-06, 03:38 PM   #320
Oscarzero
Game Master
VT魔人

引用:
作者: 古鐵.巨人
for game only, 志偉既超必
先踢起個波(直上)落旋, 落地時再用衝力射球再加旋,
成為旋到飛起既必射球
(不過離奇在高空波竟然可以用心口頂高個波落旋, 志偉心口鑲左乜 )
第三集之後不段有改良, 但集集阿根廷個迪亞斯都抄到 , 除左第5集同小志強合作既final cyclone (好似咁叫)
Tornado係龍卷風
Cyclone係旋風
有好多種進化版

其實個理論好似利雲射球,都係二段射球
一開始係用前腳踢高再抽
後來負擔太重(我唔明點解可以暈低)
係3既時候改做前腳踢高在後腳(Back Heel)撞落去

4既時候發現呢招Neo.Cyclone係廢既(因為用後腳,威力大減)
翼一直改良,到最後果關對荷蘭終於完成Cyclone
今次掉番轉用後腳踢起再用前腳抽(Heel Lift--->Drive Shoot)
我記得半場抽過去都入硬......

最後到5既時候被荷蘭隊破番
因為係二段射球,只要係中途攔截就無法射出
於是唯有叫日向用猛虎傳球再凌空抽落去
成為'Boost Cyclone'加速旋風射球
跟住就end lu.

我真係覺得旋風射球掂架......

順帶一提,迪亞斯有一種Cyclone係翼無架
不過係4only
係前腳踢高再駁衝力倒掛.....
舊 01-10-06, 03:42 PM   #321
Oscarzero
Game Master
VT魔人

引用:
作者: 蔡康永
龍卷風個名咪比火野龍馬用左囉~
個波失蹤個招今次用啦呱~
重有足小4果個德國人~落雨先出到既招個慨念都好正~
Mach Shoot係個波快到睇唔到,唔係消失

我都記得
同六號果個火燄先生剛剛好一對

不過下半場無雨就........
舊 01-10-06, 03:58 PM   #322
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
Mach Shoot係個波快到睇唔到,唔係消失

我都記得
同六號果個火燄先生剛剛好一對

不過下半場無雨就........
唔識日文~我睇畫面剩係知唔見左咋~
快到睇唔到無咁型~我以為佢捉到龍守門員盲點咁型先鐘意依個角色耶~
無雨踢後衛~大腳斬上去~

舊 01-19-06, 09:42 PM   #323
kit1133
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
遲來一問
有人能PM我那裡能看到嗎?
kit1133 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 09:50 PM   #324
飛機王
フィーナ~大好き~

搵唔到有得load....可唔可以pm條link俾我^^
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-06, 11:54 AM   #325
square-enix

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
引用:

志偉個龍捲風係連續兩次的衝力射球,即是第一發的衝力射球由上向下落返來時,係個波落地前再射多次衝力射球,呢個就係龍捲風

好懷念tecmo出足球小將game
衝力火焰雙人射球, 同d反射*.*
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
鄭秀文~ La La La (CD+VCD) 第一版, 第二版: 已推出(合併topic" Sammi LaLaLa(正常版),未滿18歲唔買得!?" ) JACKY Neo Music UNIVERSE 25 04-21-04 12:03 AM
S.I.C. 討論區 死 (四)...就完la...新開始就到la... 愚零鬥武多 收藏品討論版 1007 03-31-04 09:07 PM
Sha la la la la 應該屬那類型咩歌?? macross7ra Neo Entertainment TREND 1 02-29-04 05:58 PM
點解呢個玩具site無la la唔work既?? Henry409 收藏品討論版 1 05-17-03 07:18 AM

現在的時間是 04:46 AM

手機版 | APP版