Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-27-13, 01:04 PM   #451
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
dlc故事我都幾想睇tommy 同joel 發生咩事

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-13, 12:14 AM   #452
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
爆了一次EASY,依家轉玩生還者,
難玩好多但好玩好多,完全兩種FEEL

因為無咗偷聴MODE,只可以聽普通聲
D聲勁寒但你又要局住聽

之前話過敵方無視NPC,但聲音都會吸引到....
試過一次,蘿莉殺敵,敵方慘叫,結果引人嚟
另一次,我用弓,無聲殺敵,蘿莉用槍,槍聲引怪嚟

曾經諗過點解唔好似BIO咁有D基本指令
不過諗吓又好似有D多餘.或者影響成隻GAME個節奏

同埋遇敵一係見人,一係見怪,唔會同時出現
即係唔可以做D另兩邊互打既行為

故事最吸引係大叔同蘿莉之間既轉變
一個好多野講一個唔多出聲,之後兩個性格掉轉

結局普通過普通,不過佢地都係普通人,
拯救世界呢D野留俾其他人啦
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-13, 12:26 PM   #453
muhaha2015
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
我gallery>cinematic入面"ellie殺david"(劇透highlight)段片冇聲,其他片都冇問題,有冇人都係咁? 我好鍾意呢part
muhaha2015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-13, 04:12 PM   #454
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
唔係無聲至正常咩,第一次睇果段無聲

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-13, 06:59 PM   #455
muhaha2015
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
唔係喎, ellie笫一句會話"don't fuxking touch me!",我玩時都有, 係gallery冇, 唔知點解
muhaha2015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-13, 07:18 PM   #456
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: muhaha2015 查看文章
唔係喎, ellie笫一句會話"don't fuxking touch me!",我玩時都有, 係gallery冇, 唔知點解
我同你一樣情況

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-13, 02:52 PM   #457
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
終於KO哂offline盃,現在online

舊 06-30-13, 03:51 PM   #458
darkvolver
頹冗

個online mode冇左電腦mode....好sad

舊 06-30-13, 06:15 PM   #459
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: darkvolver 查看文章
個online mode冇左電腦mode....好sad
咩叫電腦MODE

一開始玩到宜家都未聽過

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-13, 06:35 PM   #460
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 2009 查看文章
咩叫電腦MODE

一開始玩到宜家都未聽過
即是好像unchart...可以一群人打電腦,玩生存...

另外,我開始向online mode投降...玩不掂...

舊 06-30-13, 06:43 PM   #461
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
即是好像unchart...可以一群人打電腦,玩生存...

另外,我開始向online mode投降...玩不掂...
基本上嬴輸都冇咩關係
但要玩12x7場先出金杯有點...

100%人口滅絕任,基本上你玩急救好難過唔到
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-13, 06:47 PM   #462
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 豆腐多 查看文章
基本上嬴輸都冇咩關係
但要玩12x7場先出金杯有點...

100%人口滅絕任,基本上你玩急救好難過唔到
100%人口滅絕.......其實都不知點....

不過都是休息下先..

舊 06-30-13, 08:18 PM   #463
Game Master
YOONA!!!!

引用:
100%人口滅絕.......其實都不知點....

不過都是休息下先..
除咗100%人口滅絕任務,其他任務包括60%都唔做

留番最簡單嘅任務喺100%先做

任務做最基本要求就得,剩番一條友都解到

推薦畀禮物,lock on同回血

不過以上要LV 2先做到

已經解火螢盃

力盡咗兩次

可PM
舊 06-30-13, 08:33 PM   #464
darkvolver
頹冗

我剛才用了一次heal mission

舊 06-30-13, 08:43 PM   #465
Game Master
YOONA!!!!

引用:
我剛才用了一次heal mission
有得再做,只不過係回多幾次咁解

直至到任務完成先冇得再做

可PM
舊 07-01-13, 06:09 AM   #466
GP03D
Ultimate Gamer

PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
玩左陣ONLINE...係咪一定要2邊都玩12x7先解到2隻杯?我之前唔知好似係邊到見過話玩37個games就得?

另見到你地係到講咩100%人口滅絕,又咩任務...online唔係得2種game玩咋咩? online個4個杯有2個好易解架咋喎....

GP03D 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-13, 06:37 AM   #467
Game Master
YOONA!!!!

引用:
作者: GP03D 查看文章
玩左陣ONLINE...係咪一定要2邊都玩12x7先解到2隻杯?我之前唔知好似係邊到見過話玩37個games就得?

另見到你地係到講咩100%人口滅絕,又咩任務...online唔係得2種game玩咋咩? online個4個杯有2個好易解架咋喎....
佢利用走場呢點玩少幾場咁啫,

因為你走一場計一日,但係人唔會死哂,

但係宜家更新咗唔計

至於人口滅絕會固定日子出現,

需要完成某任務,先可以避免滅絕

但是有玩家未出現過我就未試過

你講得冇錯,係有兩個簡單,至於兩個金盃

就唔係咁講喇當然明白個流程

就easy job

可PM
舊 07-01-13, 11:50 AM   #468
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
完成哂online 的杯, 故事差收集既杯就白金到

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-13, 04:13 PM   #469
darkvolver
頹冗

ONLINE d mission真是難做到

次次mission都fail..

舊 07-01-13, 04:21 PM   #470

引用:
ONLINE d mission真是難做到

次次mission都fail..
基本上 100% 只有5次

3次做醫療, 1次做鎖定, 1次做送禮物就好安全

平時60% 就做擊倒, 處決

加人口先做炸彈殺人個的

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-13, 05:28 PM   #471
h0104788
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
想問下,已爆一次機,點解之後喺cinematic 度搵唔到David被斬嗰段片?
h0104788 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-13, 08:49 PM   #472
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
關於聽非必要對白既獎杯,我對住個表聽都係計我 36 個,請問有冇邊一個係好易 miss 又或者有特別野要留意架?

Thx~~
Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-13, 09:40 PM   #473
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
頭先爆左普通幾開心啦..
然後+繼續游戲見冇生存者mode就開新遊戲..點知玩到第3章先見到d抗生素冇哂
如果按+繼續游戲會唔會有承繼嫁..咁我要點先改到難度?
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-13, 10:33 AM   #474
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
adv game苦手+老人家想請教:

有一度tess死左之後要o係間屋突圍, 請問點先出到去?
敵人又多, 殺得一個之後用L2狂奔又走唔切會被射死
匿埋d軍隊又會慢慢入晒嚟間房搜...暫時卡住左...啊, 請版友們指教

舊 07-02-13, 11:31 AM   #475

引用:
作者: Strider 查看文章
adv game苦手+老人家想請教:

有一度tess死左之後要o係間屋突圍, 請問點先出到去?
敵人又多, 殺得一個之後用L2狂奔又走唔切會被射死
匿埋d軍隊又會慢慢入晒嚟間房搜...暫時卡住左...啊, 請版友們指教
其實你呢個情況, 就慢慢行, 唔打任何人 , 見房就行, 唔好逗留太耐, 有的樽, 磚可以幫你引開注意力, 去到最後出口, 扔磚係後面, 然後再溜出去

呢個方法, 咩難度都通用, 我求生難度都係咁打

地球不曾為誰停一停

論壇跳轉

現在的時間是 12:28 PM

手機版 | APP版