Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-03-16, 07:26 PM   #2001
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: W教授 查看文章
Amazons 13話幾好睇
組建了野生動物大家庭
仁叔爛哂面無左七羽姐煮野食要衰到食呢d野
佢地叫野生動物大家庭咩
其實我唔明悠做乜
保護班Amazons但又唔俾佢地食人

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-16, 09:10 PM   #2002
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
仁叔爛哂面無左七羽姐煮野食要衰到食呢d野
佢地叫野生動物大家庭咩
其實我唔明悠做乜
保護班Amazons但又唔俾佢地食人
悠應該係俾佢地食人, 因為之前班驅除班一去無回
只係呢班識的, 所以唔食得但去襲擊果班可能覺醒左控制唔到所以焗住殺
悠都講過點解唔可以食人
另外唔明仁叔點解會食到蟲? 唔係死左就變左一灘黑色液體嗎?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-16, 11:06 PM   #2003
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: qwe 查看文章
悠應該係俾佢地食人, 因為之前班驅除班一去無回
只係呢班識的, 所以唔食得但去襲擊果班可能覺醒左控制唔到所以焗住殺
悠都講過點解唔可以食人
另外唔明仁叔點解會食到蟲? 唔係死左就變左一灘黑色液體嗎?
所以就係唔明點解食人 悠就出手
其實悠真係算本部長個仔咩好似只係捐左D細胞出去Je又唔算係佢十月懷胎咁生

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-03-16, 11:49 PM   #2004
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
悠和驅蟲班都好偏私,小守食人就放生!

悠仲衰格,扮偉大話要保護蟲;但到了sailor moon和細妹二選一時,就選擇殺了sailor moon。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 01:05 AM   #2005
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
悠根本就無原則,眼前有人或蟲好慘佢就幫

仁叔就唔同,係蟲就要死,包括佢自己

話說另一邊d劇情已經悶如開水,可與wizard一爭長短
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 01:38 AM   #2006
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Sito 查看文章

WIZARD點都衰一線(某徒弟)

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 10:39 AM   #2007
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: Sito 查看文章

記得啦,班長都講佢只係保護想保護Ge野
想保護蟲所以同仁叔打
想保護朋友所以殺哂打佢班朋友堆蟲
仁叔真係型到爆
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
悠和驅蟲班都好偏私,小守食人就放生!

悠仲衰格,扮偉大話要保護蟲;但到了sailor moon和細妹二選一時,就選擇殺了sailor moon。
因為佢地已經變到同悠一樣保護想保護ge野

舊 07-04-16, 11:10 AM   #2008
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
Wizard都叫有囡囡睇下

Ghost感覺好似RPG咁行街撞怪打完就收工咁 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 12:10 PM   #2009
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
最近睇番Wizard先知,原來Sailor-moon都有份演(做綠色Mage,山本昌宏個老婆)。
重有邊套Sailor-moon有份演?^_^

舊 07-04-16, 12:20 PM   #2010
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

橙哥家姐

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-04-16, 12:36 PM   #2011
ComeLOLoh

引用:
作者: 魔璃 查看文章
橙哥家姐
呢個我知,Sailor Mercury

舊 07-04-16, 01:50 PM   #2012
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 魔璃 查看文章
Wizard都叫有囡囡睇下

Ghost感覺好似RPG咁行街撞怪打完就收工咁 ...
講女的話,我鐘意花音同文女,多過小曆同偽法拉......
講難頂的話,齊秦杯杯比和尚更難頂......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 08:09 PM   #2013
ComeLOLoh

Ghost 一集之內玩齊晒自己有劇情既玩具。(唔計d 拉打Eyecon)
Ghost個故事而家好似講複製人,多過講鬼故。
下集我期待姐姐變身。係咪會有粉紅色Eyecon賣?

見到香港版鎖頭,扭蛋機有得扭。
香港版鎧武腰帶、武器,d玩具鋪已經有減價,
但全部唔想買。

此篇文章於 07-04-16 08:16 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 10:11 PM   #2014
D-boy

凡親臨戲院購買《幪面超人1號》戲票一張,即送特製螢幕清潔布!
* 先到先得,送完即止。
* 優惠不適用於網上及APP購票。

幪面超人45周年紀念超大型作品
《幪面超人1號》7月7日強勢駕臨本港!
MCL德福、MCL新都城、UA Cine Moko(旺角新世紀廣場)、UA MegaBox(九龍灣)、The Grand(九龍站)

粵語配音.中文字幕
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-16, 02:28 AM   #2015
ComeLOLoh

粵語配音,搞到我唔想睇。

舊 07-05-16, 07:41 AM   #2016
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
粵語配音,搞到我唔想睇。
應該有日版
粵語係RX

舊 07-05-16, 11:27 AM   #2017
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

睇左TV版Amazons

個OP擺左系前面, 結尾冇OP感覺成集野虛左

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-05-16, 11:36 AM   #2018
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
講女的話,我鐘意花音同文女,多過小曆同偽法拉......
講難頂的話,齊秦杯杯比和尚更難頂......
小曆上2集客串我發現髮型真係好重要...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-16, 02:25 PM   #2019
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
做乜無野搵野靠 配音
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-16, 11:07 AM   #2020
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

好彩4月去日本時睇左

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-06-16, 12:08 PM   #2021
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
小朋友同家長點會聽日文睇字幕,配音都好正常。
上次平成對昭和都係配音,我都照睇配音版......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-16, 01:10 PM   #2022
ComeLOLoh

呢點我都明…
但我係小朋友既時候,已經係選擇聽日文,睇字幕多過聽配音。
上次3號係日文架。

如果為1號而睇既就更加唔會係小朋友。
望住MCL個網,都係無日文版。入坐率不高…

何不分兩個版本上?真係唔明。

此篇文章於 07-06-16 01:17 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-16, 03:23 PM   #2023
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
見到香港版鎖頭,扭蛋機有得扭。
香港版鎧武腰帶、武器,d玩具鋪已經有減價,
但全部唔想買。
小籠包,
好味呀~
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-16, 04:00 PM   #2024
D-boy

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
小朋友同家長點會聽日文睇字幕,配音都好正常。
上次平成對昭和都係配音,我都照睇配音版......
平成對昭和兩個版都有上,我在德福睇日文版的
舊 07-06-16, 04:32 PM   #2025
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

可能今次日原音貴得滯唔想入掛

\ /
/ \
\(^ω^)/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 10:31 PM

手機版 | APP版