Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-30-17, 10:49 PM   #8576
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
為求預約不擇手段
野良猫 目前離線  
舊 06-30-17, 11:06 PM   #8577
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
跨平台遊戲⋯⋯遲早嘅事黎嘅
香港咁樣就唔得啦
iu fu pig 目前離線  
舊 06-30-17, 11:14 PM   #8578
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
我部ns冇玩2個星期岩岩拎出黎差左一個半鐘電後發現部機顯示仍然冇電充電中(部機仲熱,線同牛肯定冇事)
係咪確定壞左?
Kaori Yae 目前離線  
舊 06-30-17, 11:32 PM   #8579
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
我部ns冇玩2個星期岩岩拎出黎差左一個半鐘電後發現部機顯示仍然冇電充電中(部機仲熱,線同牛肯定冇事)
係咪確定壞左?
入唔入到dock mode?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 07-01-17, 12:00 AM   #8580
Kaori Yae

唔得,no signal
舊 07-01-17, 12:39 AM   #8581
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
唔得,no signal
你先試下用個牛直接插部機叉電,唔好用個dock

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 07-01-17, 12:46 AM   #8582
Kaori Yae

我一直當手提機用幾乎冇用過個dock

上維修部前係咪一定要打電話予約?
舊 07-01-17, 01:09 AM   #8583
赤武神
The One
多多指教!

引用:

上維修部前係咪一定要打電話予約?
予約先,唔好walk in~~個dock壞?

-------
赤武神 目前離線  
舊 07-01-17, 01:32 AM   #8584
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
睇dock有無著燈,無燈應該隻牛條線有事

catho7 目前離線  
舊 07-01-17, 02:01 AM   #8585
Kaori Yae

引用:
作者: catho7 查看文章
睇dock有無著燈,無燈應該隻牛條線有事
dock無著燈,本體畫面出冇電差電中ICON
我試過3隻牛同線所以好肯定唔關事
舊 07-01-17, 02:47 AM   #8586
WAL1

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 19909696 查看文章
有冇人有買puyopuyotetris, 上網打搵唔搵到人對戰?

p.s. 買過3ds, xb1 ver都上網都search唔到對手…
由手機版發出
勁多人玩,我夜晚玩平均每分鐘都有人對戰
由手機版發出
WAL1 目前離線  
舊 07-01-17, 02:57 AM   #8587
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: WAL1 查看文章
勁多人玩,我夜晚玩平均每分鐘都有人對戰
由手機版發出
我都預左多人玩
但太多GAME,操唔到
MK,ARMS我又有打KOF14
求其開一隻都打全晚
SPLATOON 無玩開
射擊GAME本身又係弱項
買埋佢真係唔知點

ZELDA已經封印唔玩住架啦...........

此篇文章於 07-01-17 03:09 AM 被 新月 編輯。
新月 目前離線  
舊 07-01-17, 08:07 AM   #8588
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
街霸幾錢?聖劍已$99?

此篇文章於 07-01-17 08:11 AM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線  
舊 07-01-17, 08:25 AM   #8589
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
where 99?? 成個月無去game 場睇

信長 目前離線  
舊 07-01-17, 09:31 AM   #8590
野良猫
肥倫

引用:
作者: 新月 查看文章
我都預左多人玩
但太多GAME,操唔到
MK,ARMS我又有打KOF14
求其開一隻都打全晚
SPLATOON 無玩開
射擊GAME本身又係弱項
買埋佢真係唔知點

ZELDA已經封印唔玩住架啦...........

我都少玩射擊,最多都係玩BIO456
當時買魷魚原因都係因為嗰期冇GAME玩走去試
點知試下試下就中毒
但射擊唔掂依然冇改善,所以我鐘意用油滾,散油式攻擊就算瞄準差啲都中到人

此篇文章於 07-01-17 09:41 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線  
舊 07-01-17, 09:39 AM   #8591
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
睇返今次NS個街霸有D不滿, 點解FL關變咗中國簱架?USSR又變咗RUSSIA? 之前高清版都唔係咁

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線  
舊 07-01-17, 10:00 AM   #8592
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
3隻牛係咩輸出?

我都試過完全無電開唔到
用普通5V 2.4A既牛係會著一著mon出充電logo
但成個鐘都係開唔到機

要用原裝牛充半個鐘左右先著到機 (我用macbook隻usb PD牛都唔得)
著到機就可以用返普通5V2A / USB-PD牛繼續充
X&Y 目前離線  
舊 07-01-17, 10:08 AM   #8593
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
邊間做到咁賤~賣到$99

DC 97 目前離線  
舊 07-01-17, 10:45 AM   #8594
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
睇面書好似係好景

舊 07-01-17, 12:05 PM   #8595
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
個dock同一狀態下放第部機落去著唔著?
如果無整到d線,其他機又著就似係部機有事

catho7 目前離線  
舊 07-01-17, 02:56 PM   #8596
野良猫
肥倫

【ニンテンドースイッチ向けソフト 国内推定累計販売本数TOP5】 

(集計期間:各発売日~2017年6月25日)単位:本

1:マリオカート8 デラックス(任天堂)2017年4月28日発売
推定累計販売本数:501,614

2:ゼルダの伝説 ブレス オブ ザ ワイルド(任天堂)2017年3月3日発売
推定累計販売本数:460,480

3:1-2-Switch(任天堂)2017年3月3日発売
推定累計販売本数:200,807

4:ARMS(任天堂)2017年6月16日発売
推定累計販売本数:154,845

5:スーパーボンバーマン R(KONAMI)2017年3月3日発売
推定累計販売本数:92,112

ARMS仲少過12S
野良猫 目前離線  
舊 07-01-17, 03:17 PM   #8597
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: 野良猫 查看文章

ARMS仲少過12S
ARMS出左咁短時間又係格鬥game賣得好好仲要未計digtal版, 理應係12S唔應賣得咁少

-------
赤武神 目前離線  
舊 07-01-17, 03:41 PM   #8598
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
聖劍現價$128. 唔吸引了。

舊 07-01-17, 04:19 PM   #8599
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 赤武神 查看文章
ARMS出左咁短時間又係格鬥game賣得好好仲要未計digtal版, 理應係12S唔應賣得咁少
12S 如果出DLC應該會好啲
而家太少mini game...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 07-01-17, 05:50 PM   #8600
outlineman2003

PSN  IDjonathantso
請問大家個dock 係咪長插電?
我平時部機,冇關機,遊戲中停低,之後插dock, dock 長插電。

請問有冇問題?

交流下,謝!

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:47 AM

手機版 | APP版