Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-07, 07:20 PM   #701
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
食完, 以麥記的水準黎講, 算唔錯喇...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 09:03 PM   #702
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
24個幾係淨包定餐?

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 09:08 PM   #703
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: SANG2003 查看文章
吉野家下午茶抵食過m記啦
+1
例版,細牛飯+百事
引用:
作者: antony chan 查看文章
應該要星期四至五先有得食...
今日已經有
聽d m記阿姐
三點已經有啦
引用:
作者: lauchai 查看文章
薯餅係我至愛
但我好少食
今個餐無連
算吧啦\

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 09:09 PM   #704
龍之子
Game Master

引用:
作者: kin~kin 查看文章
食完, 以麥記的水準黎講, 算唔錯喇...
不過價錢黎講
都算是略貴
$23.5就差唔多
引用:
作者: FOKKIT 查看文章
24個幾係淨包定餐?
成個餐

出位? 笑話 真係笑話
舊 03-21-07, 09:18 PM   #705
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今日出???仲以為出左幾日.....今日即時試左....同以前哈仔比都仲差少少...不過都ok....

另....
個餐包著條得一半滿....見佢地好辛苦咁壓扁個盒中間整到好似好滿咁....多兩條成本真係差咁多咩.........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 03-21-07 09:23 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 09:35 PM   #706
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
今日出???仲以為出左幾日.....今日即時試左....同以前哈仔比都仲差少少...不過都ok....

另....
個餐包著條得一半滿....見佢地好辛苦咁壓扁個盒中間整到好似好滿咁....多兩條成本真係差咁多咩.........
慳下慳下就一包架啦

舊 03-21-07, 11:03 PM   #707
FOKKIT
Banned

原來D M記優惠券今日到期
聽日冇得平$5 tim....

Dexter
舊 03-21-07, 11:09 PM   #708
龍之子
Game Master

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

另....
薯條住地區性
我今日食都有差唔多一包中薯條

出位? 笑話 真係笑話
舊 03-21-07, 11:22 PM   #709
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 龍之子 查看文章
薯條住地區性
1包薯條都超晒標 唔好食喇=.= 食個包算
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-07, 11:27 PM   #710
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
引用:
作者: 龍之子 查看文章
薯條住地區性
其實主要係睇人~
D人鏟起D薯條~疊得好似幾高呃得下人咁就算數~

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 01:14 AM   #711
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003

麥當勞要為McJob平反

(明報) 03月 21日 星期三 10:05AM
英國 牛津 英語字典,將 McJob定義為「低薪、無聊且沒有什麼前景的工作」多年,麥當勞 決定澄清。

根據「金融時報」報道,McJob 一詞一九八零年代首次在美國被使用,形容速食店的低薪工作,一九九一年加拿大作家庫普蘭德在他的創作小說「X世代」,廣泛使用這個名詞;直到二零零一年三月,牛津英語字典網路版,將McJob正式編入。

麥當勞主管北歐地區人事的首席經理費爾赫斯特,今天接受英國廣播公司訪問指出,McJob 一詞不僅過時,而且與現實脫節,更重要的是,它侮辱了那些有才華、兢兢業業認真工作,每天提供服務給客人的工作者。

費爾赫斯特表示,「現在是牛津英語字典從新為McJob 重新定義的時候了,新的定義應該是:令人振奮、有價值,提供一輩子真正就業機會及技術的工作」。

為了證明所言不虛,麥當勞英國分公司表示,半數的主管都是從店面服務人員拔擢,四分之一的主管是女性,顯示升遷管道暢通。

早在二零零三年當時的麥當勞執行長坎特魯普就對McJob 被貶義十分不以為然,認為牛津英語字典的定義,分明是對在餐飲業服務的人員打了一記耳光。

麥當勞計劃今年以大規模的公開請願方式,要求牛津英語字典更正。

對此牛津英語字典公司發言人表示,「我們注意語言的改變,並根據我們發現到的證據,將這些改變呈現在對字詞的定義裡」,暗指不排除為 McJob正名的可能。

舊 03-22-07, 01:26 AM   #712
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
實際如何用呀>???

阿陳, 你份工咁鬼Mcjob, 不如轉工啦~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 01:47 AM   #713
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
24個幾係淨包定餐?
淨包14個幾
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 07:33 AM   #714
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
作晚食左至尊漢堡,以M記過往水準來睇,是非常好味的

舊 03-22-07, 09:25 AM   #715
ricerice
Game Master
眼鏡娘

引用:
原來D M記優惠券今日到期
聽日冇得平$5 tim....
尋日LAST DAY~食左個味精豬扒扭~渴死.

舊 03-22-07, 11:44 AM   #716
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
岩岩試完
M記對西冷既定義=雙層豬柳

不過個包本身既汁幾好
唔會搶到塊肉既味
有d生番茄~24.8算唔差

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 01:07 PM   #717
FOKKIT
Banned

食完,真係唔錯

Dexter
舊 03-22-07, 01:59 PM   #718
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
塊肉好乾
張相明明好多汁

舊 03-22-07, 02:01 PM   #719
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
尋日都食左, 我覺得呢個價錢真係唔差, 有bk7,8 成水準, 其實唔好成日話佢d野好貴....., 另外今年用上年d租都加左好多
其實bk, t'os 同mos唔係個個接受到個價錢ga...(雖然好味)
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 02:15 PM   #720
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: monster8 查看文章
尋日都食左, 我覺得呢個價錢真係唔差, 有bk7,8 成水準, 其實唔好成日話佢d野好貴....., 另外今年用上年d租都加左好多
其實bk, t'os 同mos唔係個個接受到個價錢ga...(雖然好味)
bk個d真係唔係特登去都食唔到啦
上長水遠食個包 真係有幾可呢~
m記有佢7,8成 算係咁啦@_@
同埋唔係間間m記大賺XD 有D加租加到佢傻
舊 03-22-07, 03:21 PM   #721
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: NTBOY 查看文章
塊肉好乾
張相明明好多汁
永遠不要盡信食物廣告的相片
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 06:42 PM   #722
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
除咗凍咗少少之外
真係唔錯

舊 03-22-07, 07:49 PM   #723
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
今日又去M記,食左啦

覺得味道比想像中的好……
人為的牛肉味不錯(雖然冇肉汁),而且厚度ok
番茄雖然冇乜番茄味,但唔係水淋淋的,非常好
醬汁比BigMac的濃,不錯
包裝亦唔錯,有一張極薄的紙包住,唔會好似BigMac咁食到成手都係

不過我完全食唔出"彈牙芝士"同"惹味洋蔥"……a

整體黎講,7 out of 10

24個幾,呢個價錢試下就ok的……
我食果間有好多洋蔥味呢
M記包之中呢個都算唔錯
我只係單買包14.8

舊 03-22-07, 08:09 PM   #724
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 神京 查看文章

麥當勞要為McJob平反

麥工

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 08:48 PM   #725
SANG2003
Banned
希望之星

食完感覺係 將巨無霸個2層野合體左

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
涼宮春日入侵《帝皇戰記》(OVERMAN KING-GAINER) Nieh 日本動漫畫討論版 7 07-06-06 07:53 PM
Burger King機場重生 街車王 飲食版 26 03-14-04 03:44 PM
本月 OVA 「王ドロボウJING in Seventh Heaven」[King of Bandit Jing] DVD 截圖! bbaeric 日本動漫畫討論版 3 01-25-04 01:14 PM
[XB]遊戲王~THE KING OF DESTINY 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 12-26-03 08:39 PM
nba西岸總決賽 盤口!! C-law 體育版 41 05-31-02 02:39 PM

現在的時間是 02:50 AM

手機版 | APP版