Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-15, 05:42 PM   #2501
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
斯巴達裝天之晚餐果陣個NP加成好似咁高....
事旦打一下都加2x-3x NP
反而比三公就好似冇乜料到....

舊 08-23-15, 06:04 PM   #2502
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: Sar8 查看文章
斯巴達裝天之晚餐果陣個NP加成好似咁高....
事旦打一下都加2x-3x NP
反而比三公就好似冇乜料到....
小小個人心得 (其實刷多幾次首抽都會發現)
第1張command卡會影響之後2張卡效果
B卡可以令到全部卡攻擊力上升
A卡可以令到全部卡都加np (本來B卡唔加np, A卡放第1之後都可以拎到之後B卡加少少np)
Q卡就放棄啦, 理論上拎多D星但係一d都唔起眼

另外第3張卡係效果高D, 即係大力D, np加多D (個人感覺, 無時間實測)
B職呢D無2張A卡o既人想好好加np就要將A卡放第3張出
如果起手係其他人o既A卡, 其實B職A卡都可以儲np儲得快

舊 08-23-15, 06:12 PM   #2503
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
第一次打master訓練
係咁升,要打幾多場好累
6078 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 06:16 PM   #2504
Sar8
The One

引用:
作者: ko121314 查看文章
小小個人心得 (其實刷多幾次首抽都會發現)
第1張command卡會影響之後2張卡效果
B卡可以令到全部卡攻擊力上升
A卡可以令到全部卡都加np (本來B卡唔加np, A卡放第1之後都可以拎到之後B卡加少少np)
Q卡就放棄啦, 理論上拎多D星但係一d都唔起眼

另外第3張卡係效果高D, 即係大力D, np加多D (個人感覺, 無時間實測)
B職呢D無2張A卡o既人想好好加np就要將A卡放第3張出
如果起手係其他人o既A卡, 其實B職A卡都可以儲np儲得快
我知個系統係咁樣

但係我用紅紅藍斯巴達一刀就斬左30NP

舊 08-23-15, 06:27 PM   #2505
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
剛為慶祝完成第2章打算抽尼路,點知出左能登

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 06:32 PM   #2506
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
我知個系統係咁樣

但係我用紅紅藍斯巴達一刀就斬左30NP
overkill補正
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 06:39 PM   #2507
Sar8
The One

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
overkill補正
冇over kill
(專登搵隻怪來試)斯巴達紅綠藍車埋去
第三下加30氣,EX加7氣(跟住隻怪仲得53血醒左我隻三公兩下.....

舊 08-23-15, 06:47 PM   #2508
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
冇over kill
(專登搵隻怪來試)斯巴達紅綠藍車埋去
第三下加30氣,EX加7氣(跟住隻怪仲得53血醒左我隻三公兩下.....
其實呢隻GAME仲有隱藏設定唔同既NP恢復量
我係巴哈見過有個表係講呢D
睇完都唔係太明
但斯巴達既NP恢復量係好高
至少比三公係高D~

サーヴァント
宝具 Card HIT Base NP%/ Base NP%/ Card Multiplier (First Card) NP%/ NP%/
Hit Hit2 hit card
(First Card) (First Card)
レオニダス 炎門の守護者 Arts 2 1.07 4 3 3.21 6.42
Quick 2 1.07 1 1.07 2.14

巴哈連結:

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=4612&tnum=1

我諗最易理解就係最右邊個數字既大細啦..
所以先會有咁大分別~~~

另外, Over kill對NP回復有1.5倍的加成,Critical為2倍。

舊 08-23-15, 06:51 PM   #2509
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
原來3世/馬莉皇后都係最下位回復量
開始唔明究竟用咩做基準

舊 08-23-15, 06:57 PM   #2510
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 6078 查看文章
第一次打master訓練
係咁升,要打幾多場好累
打幾多場呢樣野真係完全取決於你自己
因為呢隻GAME我覺得其中一樣設計得頗差既野係
基本關卡既經驗值實在比得太少

所以你要升級令自己多D COST同AP
就一定要襯星期日去盡升
咁樣真係好唔健康.....

所以睇你想升到點樣既程度..
比你接下來既一個星期用

我印象中升到5X級6X級都仲可以一場一Lv?

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
恭喜晒
你個acc都愈黎愈壕www

引用:
作者: ko121314 查看文章
原來3世/馬莉皇后都係最下位回復量
開始唔明究竟用咩做基準
呢隻game比海外勢力愈爆愈多潛在數據..
真係唔知咩基準...
有d位..

舊 08-23-15, 06:57 PM   #2511
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
終於過了2章,尾二一場結果還是用石續關,反而最尾用朋友的a哥尚算輕鬆解決了

這星期專心打經驗卡關等3 章吧

引用:
你已有能登?我更慘是出變態子安

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 08-23-15 06:59 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 07:07 PM   #2512
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
master 58級左右已經要打兩場上級+一場初/中級先升到lv啦

舊 08-23-15, 07:13 PM   #2513
蛋撻王子
功德完滿

其實仲有一個潛在數據都好實用
但我唔知我係咁轉貼巴哈d連結過黎會唔會唔係咁好www

英靈寶具能力詳細資料:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=4634&tnum=2

之前同呢到d師兄傾過呆毛同黑saber既寶具實力差距
無論如何都追唔到黑saber既傷害
睇完之後終於明白
因為原來由一開始個基數已經有差距係到www

唔知點解頭先貼到表格依家貼唔到..

舊 08-23-15, 07:15 PM   #2514
Sar8
The One

今個星期其實就算上唔到80ap都要上到60...
趁仲有幾日1/2AP肥料
60AP仲可以一場1.x-2lv既
冇記錯既話

舊 08-23-15, 07:28 PM   #2515
stcdavidhk

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

你已有能登?我更慘是出變態子安
本身冇,只係冇諗過會中5星...(本身打算想要尼路或黑saber而己...)

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 08-23-15, 07:30 PM   #2516
stcdavidhk

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章

恭喜晒
你個acc都愈黎愈壕www

其實吾王個AC本身夠戰力(而且重有排升),而家中多隻5星重要又係劍職,煩緊升吾王定佢好

反而想貞德個AC中,副位得紅A戰力好不足(劍製太廢)

舊 08-23-15, 07:36 PM   #2517
蛋撻王子
功德完滿

引用:
其實吾王個AC本身夠戰力(而且重有排升),而家中多隻5星重要又係劍職,煩緊升吾王定佢好

反而想貞德個AC中,副位得紅A戰力好不足(劍製太廢)
呢D叫有又煩無又煩wwwww

舊 08-23-15, 07:39 PM   #2518
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
一身光棍最輕鬆

舊 08-23-15, 07:42 PM   #2519
Crazy Gamer
馬弓手

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
打幾多場呢樣野真係完全取決於你自己
因為呢隻GAME我覺得其中一樣設計得頗差既野係
基本關卡既經驗值實在比得太少

所以你要升級令自己多D COST同AP
就一定要襯星期日去盡升
咁樣真係好唔健康.....

所以睇你想升到點樣既程度..
比你接下來既一個星期用

我印象中升到5X級6X級都仲可以一場一Lv?
44lv開始一場唔夠升1lv啦應該辰抖下
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
終於過了2章,尾二一場結果還是用石續關,反而最尾用朋友的a哥尚算輕鬆解決了

這星期專心打經驗卡關等3 章吧
哈第一二章我都覺唔係最後果場最難
好記得條大黑龍
舊 08-23-15, 07:46 PM   #2520
stcdavidhk

第2章最難打肯定係魔神,全體普攻+WEAK攻擊,被佢減埋防扣3千左右

(我被佢打剩幸運E,好彩有3回合回避)

舊 08-23-15, 07:51 PM   #2521
Crazy Gamer
馬弓手

下下咁打全體堅係惡
睇怕陸續有黎
舊 08-23-15, 07:53 PM   #2522
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
用左孔明加防,魔神拍3下全體巴車都唔洗死

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 07:59 PM   #2523
Crazy Gamer
馬弓手

打master訓練都執到張金肥

引用:
作者: 代官 查看文章
用左孔明加防,魔神拍3下全體巴車都唔洗死
咁堅係堅喎
如果無回避我應該全體死哂
舊 08-23-15, 08:05 PM   #2524
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
岩岩完第2章
單抽10野慶祝中黑S同賢妻

但我其實想要張寶石翁...

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 08:08 PM   #2525
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
岩岩完第2章
單抽10野慶祝中黑S同賢妻

但我其實想要張寶石翁...

你下次諗中貞德應該會出寶石翁
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 01:58 AM

手機版 | APP版