Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-07-11, 06:28 PM   #1
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
近水樓台…(既然當時人都睇到了, 咁我唔再講喇)

「近水樓台先得月」原來真係永恆不變的真理…
我擔心的事終於都發生左…

一開始我係同a一齊…
a開鋪頭…日日對住b…
而我就可能一星期都見唔到a一次…
感情轉淡…
而我又知b好早之前已經喜歡a
不過因為我先…所以佢暗戀…
之後…因為我頂唔順呢種冷淡…於是同a分左手…
不過a重會好緊張我…我以為當等到時…可以一齊番
而佢都話會等…

點知…我昨晚見到a同b一齊左…
而且…唔係最近…
即係當a重同我講緊會等時…其實已經同左b一齊…

近水樓台…就係咁o既意思…

其實我都知係自己衰…
又係我放棄先…我以為…行後一步
個人放開d時, 就算佢唔在…我都唔會覺得寂寞…
唔會要佢唔開鋪都要來陪我…

我覺得自己好傻…

此篇文章於 06-13-11 09:52 AM 被 Areios 編輯。
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-11, 06:30 PM   #2
Areios

果d咩野因失戀, 於是安慰, 安安下訓埋上床都原來係真的…

話會等…會等
轉頭就答應第二個一齊…

呢d就係愛情的定律??
舊 06-07-11, 07:14 PM   #3
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
心情日記post?
有無前因後果具體情況睇下

舊 06-07-11, 07:24 PM   #4
Areios

引用:
作者: Rotagen 查看文章
心情日記post?
有無前因後果具體情況睇下
唔好意思…加了…
的確只係想發洩下心情…
我搵唔到一個渠道…

講真…個個都會話我傻…話我蠢吧…

此篇文章於 06-07-11 07:27 PM 被 Areios 編輯。
舊 06-07-11, 07:34 PM   #5
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
你自己都會變,更何況對方;
不論她當初說會等你是否真心,
但你受不住而選擇放棄,也是你自己所作的決定嘛,
是因為這個決定、而產生出之後的空隙,
其實怪不得人。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-11, 07:38 PM   #6
Areios

引用:
作者: Middle 查看文章
你自己都會變,更何況對方;
不論她當初說會等你是否真心,
但你受不住而選擇放棄,也是你自己所作的決定嘛,
是因為這個決定、而產生出之後的空隙,
其實怪不得人。
我沒有怪人啊~
我都係怪我自己放棄o者~酸酸地咁啦…
不過總係要繼續對住佢地…(因為得一班fd o岩玩)
都冇辦法…只係想發洩一下…其實分左手只係一個月…
佢咁快就轉左…我都覺得無謂等
不過佢地話過左排先一齊- -我真係想知一排即係幾耐…
舊 06-07-11, 07:41 PM   #7
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Areios 查看文章
果d咩野因失戀, 於是安慰, 安安下訓埋上床都原來係真的…

話會等…會等
轉頭就答應第二個一齊…

呢d就係愛情的定律??
咁你結果有冇上過佢~?

唔知點解, 我覺得
就算你唔講分手, 佢地遲早出事
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-11, 07:48 PM   #8
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我沒有怪人啊~
我都係怪我自己放棄o者~酸酸地咁啦…
不過總係要繼續對住佢地…(因為得一班fd o岩玩)
都冇辦法…只係想發洩一下…其實分左手只係一個月…
佢咁快就轉左…我都覺得無謂等
不過佢地話過左排先一齊- -我真係想知一排即係幾耐…
那你別要說他們是甚麼安安下安左上床嘛,
除非你肯定是真有其事,否則那就是對她不尊重了。

但說回頭,純粹好奇,
你說你那時候頂不住那冷淡、所以分手,
是你自己覺得和她相處時有隔膜丫,
還是她對你真的比以前冷淡了?
那時候有沒有跟她提出過這問題、或一起想方法去改變那情況?

舊 06-07-11, 07:49 PM   #9
Areios

引用:
那你別要說他們是甚麼安安下安左上床嘛,
除非你肯定是真有其事,否則那就是對她不尊重了。

但說回頭,純粹好奇,
你說你那時候頂不住那冷淡、所以分手,
是你自己覺得和她相處時有隔膜丫,
還是她對你真的比以前冷淡了?
那時候有沒有跟她提出過這問題、或一起想方法去改變那情況?
住埋一齊訓埋同一張床我是知道啦(因為我知佢家的隔局嘛)
不過其實佢地係鋪頭都係一齊訓…所以其實都冇關係o既…都係一句發洩下xdd

有提出哦…
佢話因為見到我會唔開心
於是都係唔見比較好…

此篇文章於 06-07-11 07:52 PM 被 Areios 編輯。
舊 06-07-11, 07:56 PM   #10
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
埋一齊訓埋同一張床我是知道啦(因為我知佢家的隔局嘛)
不過其實佢地係鋪頭都係一齊訓…所以其實都冇關係o既…都係一句發洩下xdd

有提出哦…
佢話因為見到我會唔開心
於是都係唔見比較好…
一起了後同居甚至上床、不同於未一起時安安下安了上床嘛,
不過算吧,還是別想太多。 =)

為甚麼會見到你時會不開心?
見面時的氣氛都不好、還是你表現不好、還是她心裡另有他人? ~ ~

不過近水樓台,
的確是有多點機會的;
下次再遇到這種情況,記得要看緊、著緊一些,
一星期見不到一次,感情依然會好,可不是人人都能夠呢!

舊 06-07-11, 08:08 PM   #11
Areios

引用:
一起了後同居甚至上床、不同於未一起時安安下安了上床嘛,
不過算吧,還是別想太多。 =)

為甚麼會見到你時會不開心?
見面時的氣氛都不好、還是你表現不好、還是她心裡另有他人? ~ ~

不過近水樓台,
的確是有多點機會的;
下次再遇到這種情況,記得要看緊、著緊一些,
一星期見不到一次,感情依然會好,可不是人人都能夠呢!
謝謝你
好正面的意見呢^^
那時候…我會珍惜的了

其實…我而家重未調節到要用什麼心情去面對就是了…
舊 06-07-11, 08:17 PM   #12
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
佢對你無feel,你就好難有行

舊 06-07-11, 08:19 PM   #13
Middle
Moderator
K歌之王

慢慢來,比較快,
隨心吧,不一定要勉強自己面對,
聚會開心的話,就繼續,不開心,也可以先離開,
或者可能也是個機會,再去外面接觸其他的人物、世界?

舊 06-07-11, 08:44 PM   #14
Areios

引用:
慢慢來,比較快,
隨心吧,不一定要勉強自己面對,
聚會開心的話,就繼續,不開心,也可以先離開,
或者可能也是個機會,再去外面接觸其他的人物、世界?
咁講都O岩…我都覺得係暫時性啦…
舊 06-07-11, 08:45 PM   #15
Areios

引用:
作者: funnyfun 查看文章
咁你結果有冇上過佢~?

唔知點解, 我覺得
就算你唔講分手, 佢地遲早出事
其實我都覺得係因為佢而淡左
講真…真係嗌都要分手前一日
佢兩個先影左輯相…
舊 06-08-11, 07:57 PM   #16
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
收佢皮, DELETE 哂關於佢既野, 盡快收拾心情展開新旅程吧~

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 11:24 PM   #17
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
住埋一齊訓埋同一張床我是知道啦(因為我知佢家的隔局嘛)
不過其實佢地係鋪頭都係一齊訓…
鋪頭有床?賣床上用品?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 08:06 AM   #18
Areios

引用:
作者: 二伍 查看文章
鋪頭有床?賣床上用品?
唔一定要訓床先得架嘛xd
沙發床都可以訓
舊 06-09-11, 08:08 AM   #19
Areios

引用:
作者: singsingjai 查看文章
收佢皮, DELETE 哂關於佢既野, 盡快收拾心情展開新旅程吧~
暫時都未做到…orz||||
同佢講野個心又真係平靜d o既…
msn限定囉…不過就應該唔可以見面囉

我都知咁其實好難放得低o既…
不過話嬲咩…又真係嬲唔落…
可能其實都係話等冇等…同埋一齊左都扮晒冇野呢下有打擊囉…
(其實都唔係冇野…明顯就冷淡左…不過對手竟然重可以走來叫我tum番佢就有d囧咁…)
舊 06-09-11, 04:28 PM   #20
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
是唔是你之前講過那個?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-11, 05:02 PM   #21
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
暫時都未做到…orz||||
同佢講野個心又真係平靜d o既…
msn限定囉…不過就應該唔可以見面囉

我都知咁其實好難放得低o既…
不過話嬲咩…又真係嬲唔落…
可能其實都係話等冇等…同埋一齊左都扮晒冇野呢下有打擊囉…
(其實都唔係冇野…明顯就冷淡左…不過對手竟然重可以走來叫我tum番佢就有d囧咁…)
我完全明白 , 因我也曾經有過這些不快回憶
用另一個角度睇...所謂唔想傷害到對方的方法反而係最傷害對方的方法...
你在惱她口不對心 , 但撫心自問只要沒有對不起對方便算吧;因已成定局,早點放開给自己一個解脱

舊 06-11-11, 12:57 PM   #22
Areios

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
是唔是你之前講過那個?
是啊…
舊 06-11-11, 12:59 PM   #23
Areios

引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
我完全明白 , 因我也曾經有過這些不快回憶
用另一個角度睇...所謂唔想傷害到對方的方法反而係最傷害對方的方法...
你在惱她口不對心 , 但撫心自問只要沒有對不起對方便算吧;因已成定局,早點放開给自己一個解脱
嗯…謝謝…已經在努力了…

我呢…好多野諗…
又會諗…應該係寂寞…兩個人先一起吧…(話晒識左十年冇理由而家先一齊)
又會諗…而家KEEP住…可能會有希望…
但又會諗…其實…好早就已經覺得佢地兩個都非常照顧對方
只是可能心理上覺得冇可能先剔除左(其實我同我EX一齊前都係…我只覺得佢係好好O既朋友
就係因為我覺得冇可能同佢一齊…)

心情好亂…
舊 06-11-11, 01:44 PM   #24
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
愛1個人, 唔1定係留係身邊ma.......放手吧

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-11, 02:27 PM   #25
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
既然當初選擇了,那就放手吧...

問心,就算最後你倆再一齊返,從前的感覺都冇咗吧?

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:13 PM

手機版 | APP版