Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-17, 09:10 PM   #126
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
點解強制 game speed x2?
有無得 off 左佢?
太快我好暈
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 09:35 PM   #127
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: holsety 查看文章
係咪我眼殘,ps2 畫面好d....
一定係你......ps2 D狗牙多到呢
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 09:35 PM   #128
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇報告話英日行交叉係確定

咁中文版係咪跟佢一樣?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 09:40 PM   #129
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
一定係你......ps2 D狗牙多到呢
唔計解像度呢D模擬器都做到既野,最大既分別係貼圖執過,同埋有影

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 01:56 AM   #130
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
未接觸PS2版,頭先玩左少少,救達瑪卡途中同三兵戰鬥,空間窄少靠右桿控制視角都有少少過份zoom大,睇起上黎較吃力少少
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 01:58 AM   #131
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
已解決

DEL

此篇文章於 07-13-17 02:01 AM 被 BRA武藏 編輯。
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 06:07 PM   #132
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
因懷念人妻的迷你裙……不、是想再玩番個戰鬥系統及睇中文劇情衝左去買,
隔左十年重玩、再次感慨制作組及舊square當年的氣魄, 如果可以有時間比松野完成埋果20%實在完滿、可惜……

FF15,我估掉出街個版本連原構想20%都冇
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 10:08 PM   #133
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
暈,ps2 既frame rate, 依家玩一定要off 加速w

舊 07-14-17, 12:08 PM   #134
yuhchan5
Crazy Gamer

低能仔左,我以為有PSV版走去問game舖
希望有PSV版啦,好想出街玩
舊 07-14-17, 12:33 PM   #135
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
低能仔左,我以為有PSV版走去問game舖
希望有PSV版啦,好想出街玩
買部PS4 REMOTE PLAY啦....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-17, 03:58 PM   #136
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
買部PS4 REMOTE PLAY啦....
我有呀,PSV可以remote play?
舊 07-14-17, 05:12 PM   #137
charcsc2000
J神哥

引用:
我有呀,PSV可以remote play?
佢沒講唔得喎, 其實psv如果收到靚wifi有20mb度, 真係好順....
我係街玩高達vs都係電話分wifi出黎....
舊 07-14-17, 06:45 PM   #138
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩救 basch
唔易玩
由手機版發出
舊 07-14-17, 07:54 PM   #139
MO

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
點解強制 game speed x2?
有無得 off 左佢?
太快我好暈
由手機版發出
按L1可取消右上角既加速符號
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-17, 10:06 PM   #140
green
Insane Gamer

玩左一陣, 想問下, 個戰鬥......我只係需要食花生睇佢地打就OK?

我覺得似睇戲多過打機
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-17, 11:54 PM   #141
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: green 查看文章
玩左一陣, 想問下, 個戰鬥......我只係需要食花生睇佢地打就OK?

我覺得似睇戲多過打機
個戰鬥目的係要set到乜都唔駛做唔駛睇就可以爆機為目標
唔係單單食花生架,你有料乜都唔set又玩得set咗又玩得,得咗

舊 07-15-17, 12:36 AM   #142
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: green 查看文章

我覺得似睇戲多過打機
你當佢online game咁玩就得~唔同ff15果種~
當年呢種online玩法好hit的~
舊 07-15-17, 12:39 AM   #143
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 野良猫 查看文章
睇報告話英日行交叉係確定

咁中文版係咪跟佢一樣?
中文版係圓制確定喎~
呢次ff12一定買中文啦,因為個故事好多野講,又多字,以前ps2版完全睇唔明~
舊 07-15-17, 02:46 AM   #144
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
2 jobs system唔係一開始就有

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 08:01 AM   #145
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
中文版係圓制確定喎~
呢次ff12一定買中文啦,因為個故事好多野講,又多字,以前ps2版完全睇唔明~
我唔係講中文版嘛
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 11:52 AM   #146
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
字體字型,重錄既對話bgm, ui親切, 基本上十分滿意今次既冷飯

舊 07-15-17, 12:40 PM   #147
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
有無人覺得D角色講野極度細聲?
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-17, 03:34 PM   #148
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: pureman 查看文章
有無人覺得D角色講野極度細聲?
講野細聲唔覺, 迷宮踩陷阱爆炸好大聲就覺, 嚇到我彈起, 要set番效果音細聲番d
舊 07-16-17, 01:03 PM   #149
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

好多地方我覺得有 PS3 以上既水準

不過有講配音全新配過咩?
舊 07-16-17, 03:01 PM   #150
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
好多地方我覺得有 PS3 以上既水準

不過有講配音全新配過咩?
BGM 新錄, 配音冇變, 路人男主傳說級演技依舊

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4/NS] Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition | 已售 enishi 電視遊戲討論版 59 09-08-20 12:12 AM
[多機種] Final Fantasy VII︱IX︱X︱X-II HD | PS4, XB1, NS MO 電視遊戲討論版 61 03-06-19 09:31 AM
[多機種] Final Fantasy XV Pocket Edition HD『ファイナルファンタジーXV PE HD』| PS4, XB1, NS neo2046 電視遊戲討論版 9 09-07-18 01:24 PM
[多機種] [PS4/XB1/NS/PC] Romancing Saga 2 Remaster | 12 月 15 日 enishi 電視遊戲討論版 12 12-18-17 07:24 PM
[PSV] Final Fantasy X|X-2 HD Remaster l 日版 12月26日發售 money 手提遊戲機討論版 149 10-29-13 08:30 PM

現在的時間是 02:32 PM

手機版 | APP版