Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後
球會討論區>兵工廠 阿仙奴 Fans Club Vol.49
鳳熾魂 09:32 PM 02-16-17
睇FB成日話配唔起山神 睇到好煩
配唔起同有虧欠我覺只有路JJ
風之將 04:35 PM 02-17-17
作者: 鳳熾魂:
睇FB成日話配唔起山神 睇到好煩
配唔起同有虧欠我覺只有路JJ
其實我覺得佢做作炒新聞仲煩a
d乜野跑圈,失落之類好似突登比記者影到,其實唔洗呢d球迷都會知道你好落力架
鳳熾魂 05:32 PM 02-17-17
其實我唔係咁鍾意佢成日發老脾
唔係話要無火 但有時over哂
死扭爛扭都唔俾 我係隊友都唔想上去幫
陸奧 貴志 06:47 PM 02-17-17
其實我唔係咁鍾意佢成日發老脾
唔係話要無火 但有時over哂
死扭爛扭都唔俾 我係隊友都唔想上去幫
我從未見過佢一攞波係會即刻交,係都要上一上腳帶下先.....
鳳熾魂 07:06 PM 02-17-17
作者: 陸奧 貴志:
我從未見過佢一攞波係會即刻交,係都要上一上腳帶下先.....
我意思係直頭有位都唔想俾 可能太多豬隊友
Irwin 04:43 PM 03-05-17
http://www.goal.com/hk/match/liverpo...2242020/report

紅軍繼續「劫富」 主場挫阿仙奴

2017年3月5日 上午05:55:58

周六英超壓軸大戰利物浦主場迎戰阿仙奴,紅軍繼續發揮其遇強愈強本色,憑著法明奴及文尼同樣交出入波與助攻,以3︰1擊敗槍手全取3分。

上場作客李斯特城表現差勁的紅軍,今仗主場出擊對前列的阿仙奴即時重現生氣,9分鐘文尼右路半傳半射,伏兵遠柱的法明奴控定後射入,為球隊領先1︰0。

40分鐘二人交換角色,法明奴禁區內冷靜橫傳予無人看管的文尼,後者勁射入網拉開到2︰0完半場。

兵工廠下半場換入阿歷斯山齊士增強攻力,57分鐘他直線妙傳予韋碧克,後者單刀射入追近1︰2,但槍手之後無以為繼。83分鐘紅軍後備前鋒奧歷治先有一記頭槌中柱,補時階段他再突擊成功,助攻予後上的韋拿杜姆射入,奠定3︰1勝局完場。(Goal.com)

===================================

作客輸俾紅軍1-3、俾人上埋第三位自己跌落第五

想繼續前四都唔係易…
半人馬-RigiL- 04:47 PM 03-05-17
作者: Irwin:
http://www.goal.com/hk/match/liverpo...2242020/report

紅軍繼續「劫富」 主場挫阿仙奴

2017年3月5日 上午05:55:58

周六英超壓軸大戰利物浦主場迎戰阿仙奴,紅軍繼續發揮其遇強愈強本色,憑著法明奴及文尼同樣交出入波與助攻,以3︰1擊敗槍手全取3分。

上場作客李斯特城表現差勁的紅軍,今仗主場出擊對前列的阿仙奴即時重現生氣,9分鐘文尼右路半傳半射,伏兵遠柱的法明奴控定後射入,為球隊領先1︰0。

40分鐘二人交換角色,法明奴禁區內冷靜橫傳予無人看管的文尼,後者勁射入網拉開到2︰0完半場。

兵工廠下半場換入阿歷斯山齊士增強攻力,57分鐘他直線妙傳予韋碧克,後者單刀射入追近1︰2,但槍手之後無以為繼。83分鐘紅軍後備前鋒奧歷治先有一記頭槌中柱,補時階段他再突擊成功,助攻予後上的韋拿杜姆射入,奠定3︰1勝局完場。(Goal.com)

===================================

作客輸俾紅軍1-3、俾人上埋第三位自己跌落第五

想繼續前四都唔係易…
Great news!
尋晚返到屋企一心支持下, 一開就見到1:0, 跟住就好似劇本一樣俾人攻到冧檔, 完半場就2:0, 即刻沖涼訓覺
風之將 05:42 PM 03-05-17
作者: 半人馬-RigiL-:
Great news!
尋晚返到屋企一心支持下, 一開就見到1:0, 跟住就好似劇本一樣俾人攻到冧檔, 完半場就2:0, 即刻沖涼訓覺
琴晚好眼訓都頂到開場,第一球要貝林連睇古天奴,後上費明奴無人睇,第二球文尼又係無人睇,我都係早d訓算數a
Irwin 11:57 AM 03-08-17
哥斯尼食紅牌 槍手再負拜仁1︰5羞家出局
2017年3月8日 上午07:10:47

周二晚歐聯16強次回合大戰,首回合大敗1︰5的阿仙奴不單未能在主場上演反擊戰,更因守將哥斯尼下半場領紅被逐,少打一人下反輸1︰5完場,兩回合計慘敗2︰10羞家出局,看來領隊雲格又必受盡球迷指摘。

上場對利物浦收起阿歷斯山齊士留力的兵工廠,今場鬥拜仁精銳盡出,更在20分鐘由禾確特右路連過數關,於窄位勁射掛網波入網,上半場領先1︰0。

不過他們在下半場跌落地獄,54分鐘哥斯尼禁區內推跌單刀的羅拔利雲度夫斯基,被罰12碼之餘,起初只罰黃牌的球證更改變主意直接判紅牌離場,「羅拔仔」親自主射入網扳平1︰1。

打多一個的拜仁之後佔盡優勢,相反阿仙奴愈踢愈散,68分鐘洛賓禁區頂搶贏「A山」腳下球,推入禁區近門射入反先2︰1。78分鐘杜格拉斯哥斯突擊成功右路推大位左腳射成3︰1,僅2分鐘後阿仙奴後場交失波,造就維達爾面對門將輕易挑入,85分鐘他再與杜格拉斯哥斯達接應直線「雙人單刀」,後者橫傳予他射入空門,湊成5︰1完場。(Goal.com)

=================================================

再俾拜仁大敗

聯賽仲未贏過

PROFESSER X 打埋今季應該真係走得啦…
鳳熾魂 03:21 PM 03-08-17
唔緊要啦 只要入番前四 雲爺爺穩如泰山
Irwin 12:01 PM 05-22-17
http://www.goal.com/hk/news/491/%E8%...%81%AF?ICID=SP

阿仙奴21年來首次缺席歐聯

曼城和利物浦最終取得最後兩個歐聯席位,令阿仙奴連續21年出席歐聯的紀錄終於斷纜。

阿仙奴跌出前4,無緣下屆歐聯,是雲格自1996年執教阿仙奴以來首次缺席這項歐洲球會頂級賽事。

兵工廠雖然以3:1擊敗愛華頓,但捐兵折將之餘,更因同日曼城利物浦贏波喪失歐聯資格。

賽後不滿雲格的聲音繼續此起彼落,有球迷要求雲格下台,而這名67歲老帥表示會在足總盃決賽後公佈去向。(Goal.com)

================================

收爐拎第五,出年踢R霸,YEAH~~~

廠長應該會換人啦呵?
Irwin 12:09 PM 05-22-17
http://www.goal.com/hk/news/419/%E6%...5?ICID=AR_PN_8

阿當斯:雲格教波紙上談兵

阿仙奴名宿阿當斯指雲格教波是紙上談兵,他對於管理防線絕對不合格。

阿仙奴今季戰績差勁,能否打入英超前四位甚有疑問。

阿當斯說雲格雖然有很多貢獻,但是他並非紅褲子出身而是學院派,有時少不免紙上談兵。

阿當斯正在宣傳新書《My Story. My Life》,他說自己不怕得罪雲格也要直抒己見:「他不是一個完整的教練,所以他不喜歡我,因為我說過他的強項不是教波。我常常說他教波時不能缺少公事包,可能是那句話令他不喜歡我,他在位一天我都不會有機會返阿仙奴教波。」

「他不懂得管理防線,不懂得教防守。自從06年蘇甘寶及艾殊利高爾離去後,阿仙奴的防線水平一直回不到從前。雲格是最適合阿仙奴的教練,如果他擁有傳統英式防線,加上他教育出來的攻擊線,兩者結合才是完整。」阿當斯說。(Goal.com)
零式 12:18 PM 05-22-17
連個POST都沉埋

今年終於前四不保, O11同山神應該走硬...
cloud 06:51 PM 05-22-17
EUROPA LEAGUE
kennif 07:13 PM 05-22-17
作者: Irwin:
http://www.goal.com/hk/news/491/%E8%...%81%AF?ICID=SP

阿仙奴21年來首次缺席歐聯

曼城和利物浦最終取得最後兩個歐聯席位,令阿仙奴連續21年出席歐聯的紀錄終於斷纜。

阿仙奴跌出前4,無緣下屆歐聯,是雲格自1996年執教阿仙奴以來首次缺席這項歐洲球會頂級賽事。

兵工廠雖然以3:1擊敗愛華頓,但捐兵折將之餘,更因同日曼城利物浦贏波喪失歐聯資格。

賽後不滿雲格的聲音繼續此起彼落,有球迷要求雲格下台,而這名67歲老帥表示會在足總盃決賽後公佈去向。(Goal.com)

================================

收爐拎第五,出年踢R霸,YEAH~~~

廠長應該會換人啦呵?
FA CUP車仔生生性性炒鑊金
半人馬-RigiL- 01:23 AM 05-28-17
今場真係年度之戰,上半場踢得好好,收晒貨!
由手機版發出
鳳熾魂 01:40 AM 05-28-17
上半場真係好好
但下半場真係車仔又唔同哂
由手機版發出
半人馬-RigiL- 02:06 AM 05-28-17
Oc2 唔應該仲係場上,体力計應該去到負數
由手機版發出
半人馬-RigiL- 02:09 AM 05-28-17
今場真係最後贏,男神好大功勞,踢到而家為止,体力計仲係100~~~
由手機版發出
鳳熾魂 02:12 AM 05-28-17
今場真係最後贏,男神好大功勞,踢到而家為止,体力計仲係100~~~
由手機版發出
條友本身都好好體力同埋藍斯一早就應該咁放佢踢
佢果時後上真係勁入波
由手機版發出
半人馬-RigiL- 02:19 AM 05-28-17
條友本身都好好體力同埋藍斯一早就應該咁放佢踢
佢果時後上真係勁入波
由手機版發出
其實一直覺得佢合格,佢被人話廢因為佢入唔到波者,佢一場波有時射門機會仲多過前鋒,係入唔到者XD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 02:22 AM 05-28-17
OC2可以留係場上,我覺得係奇蹟。。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 02:25 AM 05-28-17
贏左!!!!
由手機版發出
鳳熾魂 02:26 AM 05-28-17
其實一直覺得佢合格,佢被人話廢因為佢入唔到波者,佢一場波有時射門機會仲多過前鋒,係入唔到者XD
由手機版發出
雲加放錯位 係咁叫佢分波派牌 佢係後上要入波 平時駁兩腳
由手機版發出
鳳熾魂 02:27 AM 05-28-17
不過今場唔講比比鳥怒爆 藍斯有表現
最意外係大梅好痴線 邊似成年無踢
由手機版發出
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後

返回主題版面