Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-27-14, 03:51 PM   #1
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「WIXOSS」TVアニメ新シリーズ 決定! 2020年放送

本日、情報解禁いたしました!オリジナルTVアニメーション「selector infected WIXOSS」
4月よりTOKYO MXほかにて放送開始決定です!! (つかやん)#selector_anime #wb_anime
http://selector-wixoss.com/

https://www.youtube.com/watch?v=mtADbZv7HaM

此篇文章於 03-26-20 10:57 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 01:31 AM   #2
The One
あかん

【日    時】 3/22(土) 17:00~ BLUEステージ
【ステージ名】 『selector infected WIXOSS』放送直前スペシャルステージ &ワーナー新作オリジナルアニメ発表
【出    演】 加隈亜衣、佐倉綾音、久野美咲 ほか予定
【内    容】 TVアニメ放送に先駆けたメインキャストによるトークと、ワーナーの新作オリジナルアニメを発表予定
舊 03-10-14, 06:32 PM   #3
The One
あかん

http://selector-wixoss.com/
MBS 4/3(木)より毎週木曜 26:49~ 予定
TOKYO MX  4/4(金)より毎週金曜 25:05~ 予定
テレビ愛知 4/5(土)より毎週土曜 26:20~ 予定
BS11 4/6(日)より毎週日曜 24:00~ 予定
AT-X 4/6(日)より毎週日曜 20:30~ 予定
舊 03-22-14, 06:14 PM   #4
The One
あかん

原作:LRIG
監督:佐藤卓哉
シリーズ構成:岡田麿里
キャラクターデザイン:坂井久太
WIXOSS監修:山口朋
プロップデザイン:高瀬健一
美術監督:秋山健太郎(スタジオパブロ)
色彩設定:伊藤由紀子
撮影監督:福世晋吾
編集:後藤正浩(REAL-T)
音響監督:岩浪美和
音楽:井内舞子
アニメーション制作:J.C.STAFF
製作:Project Selector

CAST
小湊るう子:加隈亜衣
紅林遊月:佐倉綾音
植村一衣:茅野愛衣
蒼井晶:赤﨑千夏

『selector infected WIXOSS』オープニングテーマ

killy killy JOKER(DVD付) [初回限定盤]
分島花音

発売日: 2014年4月30日
価格(税込):1,890円

此篇文章於 03-22-14 06:20 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 04-04-14, 01:39 PM   #5
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
深夜作品都要賣卡片
但個系統真係意味不明

開黑嘅話期望佢快少少
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 01:53 PM   #6
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
要黑化,唔該一黑黑到尾;唔好似(幻影ヲ駆ケル太陽)突然扭過GOOD END 出來...
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-14, 02:12 AM   #7
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
個人幾反感呢類武士道做金主投資黎帶起玩卡game風潮既番。
另外套幻影太陽如果bad end應該評價真係會好好多XD

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-14, 02:44 AM   #8
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Kewellma 查看文章
這套的金主是takara tomy同hobby japan喎...

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-14, 03:06 AM   #9
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: kwsyeung 查看文章
這套的金主是takara tomy同hobby japan喎...
金主唔同,性質一樣,套野都係唔好睇

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-14, 11:22 AM   #10
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
金主唔同,性質一樣,套野都係唔好睇
其實嗰D卡牌鬥爭都算清楚展現個舞台同規則
係主角塑造同攞神卡嗰下比較考製作組功力

然後呢套連規則都未清楚哂就想鋪人物同開掛,真係……
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-14, 09:26 AM   #11
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
主題講卡GAME 但第一集連佢地打緊乜RULE 同手頭上有D咩卡都唔知真係唔知點講:0)

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 01:07 AM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
好郁悶的第2集...想做黑暗系....?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 04:23 AM   #13
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
卡嘅野唔係咁在意
不過真係 唔好似(幻影ヲ駆ケル太陽)突然扭過GOOD END 出來 +1
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 09:58 AM   #14
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
引用:
卡Game風潮唔係由遊戲王帶起先咩
感覺上響遊戲王之前都冇呢類講TCG既動畫

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
主題講卡GAME 但第一集連佢地打緊乜RULE 同手頭上有D咩卡都唔知真係唔知點講:0)
http://www.takaratomy.co.jp/products...411/index.html
劇組都知衰,有響官網補番動畫中既對局狀況
雖然都係跳

至於Rule既話

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 04:16 AM   #15

玩輸的下場比死更慘
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-14, 08:03 AM   #16
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

咁樣只要反轉咪得囉.........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 08:52 PM   #17
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: IntelligentGene 查看文章
玩輸的下場比死更慘
一衣就慘~~唔知道輸三次的後果先會和伊緒奈對戰

舊 05-18-14, 07:47 AM   #18
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
神劍晶輸三場都無咩咁,臨輸之前自己撕左卡先?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 12:05 AM   #19
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
神劍晶輸三場都無咩咁,臨輸之前自己撕左卡先?
因為願望問題?

想對方消失的相反只是佢唔會消失,

反左之後對自己應該沒咩大影響?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 02:06 AM   #20

引用:
作者: axe1292 查看文章
因為願望問題?

想對方消失的相反只是佢唔會消失,

反左之後對自己應該沒咩大影響?
重點係輸左三次關於wixoss的記憶都無消失到
舊 05-23-14, 09:43 AM   #21
細路翔
The One

花代....

依套野d卡真係惡質過qb

Tama變成卡之前一定係戰鬥民族(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-23-14 09:45 AM 被 細路翔 編輯。
舊 05-23-14, 10:26 AM   #22
廢人
The One

但係咁玩ending 可以點拆
願望唔可以用黎推番返system
贏又bad end 輸又bad end

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-14, 09:13 PM   #23
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
頂真係打個突..
呢d契約比QB更加無良..
一衣又要loop多次?

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-14, 06:40 AM   #24
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
頂真係打個突..
呢d契約比QB更加無良..
一衣又要loop多次?
真是覺得一衣好慘....

另外
遊月變成了夢幻少女?即是和香月一齊的是花代?

即是一開始就算遊月達成了願望,也不是自己和香月一齊!?
變成卡片後連見都未必見到....

舊 05-24-14, 07:52 AM   #25
細路翔
The One

露同小玉之後肯定會變成dcd一樣既存在周圍虐菜(?

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「機動戦士ガンダムSEED DESTINY(HDリマスター版)」始動!! Vol.34 money 日本動漫畫討論版 673 03-25-24 10:31 PM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
江川達也「まじかる☆タルるートくんREBOOT (幻法小魔星)」始動 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-16 01:34 PM
「Substance-Concept」始動! CGアニメPV公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 09-04-15 08:34 PM
[動畫] 湯浅政明新作「KICKHEART」始動 money 日本動漫畫討論版 0 10-02-12 12:21 PM

現在的時間是 09:09 PM

手機版 | APP版