Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-16, 09:43 AM   #1201
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我個女仲話想試,死硬
不過睇價錢我又驚佢仲衰過Batman
要睇佢怕唔怕驚嚇類
玩左第一關係似遊樂場個種坐車射標把個種,但就擺明係驚嚇版
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 10:36 AM   #1202
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
美版有until dawn rush of blood demo
down 左未玩
正式版正嗎?
而家想玩的得番呢隻同未出既robinson (batman 已爆)

開始聞到封塵既味道
(我d 小朋友已經無冤我開機比佢地玩
我想問你小朋友幾大,安全建議就話12以下唔好玩
但都想俾佢地過下癮,有時見D小孩老人家D自然反應好正

另想問VR可以駁PC,咁絛USB插邊到?我插哂PC所有USB PORT都唔到
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 10:39 AM   #1203
fatdodo
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDOblivioNTM
XBox Live GamertagIkarugA HK
我想問下空間要求,佢官方寫遊戲區深度要成3M咁長..個廳得2米係咪唔洗玩,好似Kinect第1代咁?
fatdodo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 11:05 AM   #1204
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
我個女仲話想試,死硬
不過睇價錢我又驚佢仲衰過Batman
until dawn... 小朋友應該會覺得驚
不過我覺得抵玩過batman, 無論係價格同埋可玩性... batman某程度來講真係純粹體驗VR... (我只買左until dawn同batman...
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 11:14 AM   #1205
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
batman 有幾耐play time?
淨係買左until dawn,vr world,imas
隻world 250 play time得2hr多d 有d貴
until dawn未開始玩 聽講都係1hr
反而無遊戲性既imas 感覺最抵買
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 11:30 AM   #1206
zannen
Junior Member

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: fatdodo 查看文章
我想問下空間要求,佢官方寫遊戲區深度要成3M咁長..個廳得2米係咪唔洗玩,好似Kinect第1代咁?
http://www.polygon.com/2016/7/29/123...ce-requirement

nono, 3M係最深, 超過3M反而唔適合玩.
正確黎講play area係距離camera 0.6 ~ 3M既空間.

我用電腦MON玩, 個距離得一米左右都無問題.
響廳玩應該一定無事.
zannen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 11:38 AM   #1207
zannen
Junior Member

註冊日期: Jan 2004
引用:
美版有until dawn rush of blood demo
down 左未玩
正式版正嗎?
而家想玩的得番呢隻同未出既robinson (batman 已爆)

開始聞到封塵既味道
你玩過DEMO, 再youtube睇佢walkthrough大慨就知係咩程度.
我無買但睇過D jump scare位應該都幾爆下...

如果你有美版PSN Acc, 可以順便試埋PSVR DEMO DISK 既kitchen, 免費的.
(香港PSN要hkd 8.00)
zannen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 12:33 PM   #1208
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: kanone 查看文章
batman 有幾耐play time?
淨係買左until dawn,vr world,imas
隻world 250 play time得2hr多d 有d貴
until dawn未開始玩 聽講都係1hr
反而無遊戲性既imas 感覺最抵買
batman主線都係一個鐘左右貨仔... 我玩完主線未玩支線...
睇IGN講batman主線+支線 total係兩小時左右...

until dawn玩左1hr左右...未爆機,好似打左5關... 不過我估應該差唔多爆機...
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 12:36 PM   #1209
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Akira 明 查看文章

另想問VR可以駁PC,咁絛USB插邊到?我插哂PC所有USB PORT都唔到
11+6
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 12:39 PM   #1210
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
你地咁講我就買啦(自己玩)
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 02:05 PM   #1211
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: zannen 查看文章
做左白老鼠
老老柒柒, 隻GAME我覺得唔值59.99USD
以下玩左3個鐘感想:

1.唔好比佢頭兩關或者DEMO呃左, 隻GAME基本上無故事的.
個story mode得4關, 一個鐘玩完.

2.其餘兩個單人MODE: 一個觀光, 一個無限打到死為止.
兩個MODE我都覺得麻麻地.

3.重頭戲multiplayer.
頭幾局係coop vs ai, 我FEEL唔到有lag, 機槍射中就係射中.
vs player玩左幾舖, 一樣唔多覺lag, 不過佢無ping show 出黎我都唔肯定.
而且我機槍都好少掃中人真係唔敢講, 可能要玩多幾日先知.
基本上都係dogfight, 飛彈比ACE COMBAT難閃好多, 無救命技時要用地形走佬,
somehow我FEEL到可能會好快悶

頭暈指數爆燈.
我玩所有PSVR GAME都無暈, 呢隻終於FEEL到有D暈.

不過雖然我話唔值呢個價,
但隻GAME本身以VR體驗黎講都算好難得GE.
果種響cockpit度周圍望敵機, 什至另轉面望後面有無人跟尾,
響巨型戰艦, 殞石同太空站間穿梭既感覺的確係無得頂.

總結黎講我覺得呢個都係一隻比人體驗VR既實驗作.
但佢收USD59.99 lor
多謝你的報告,等PSVR碟版算!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 02:06 PM   #1212
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
down 左未玩
正式版正嗎?

開始聞到封塵既味道
我都等緊11.8 o既PSVR Robinson!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 02:22 PM   #1213
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
話說有無買左rigs既大大可以講下full version内容
無故事就甘齋打? 會唔會好重複
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 11:26 PM   #1214
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
頭先帶左黎睇BD演唱會, 用最大, 好似坐第一行咁
但平時D動漫睇唔到, 明明係MP4
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 07:56 AM   #1215
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
頭先帶左黎睇BD演唱會, 用最大, 好似坐第一行咁
但平時D動漫睇唔到, 明明係MP4
你升左2.5未

另外mp4只是一個封裝的名

真正要看的是他是用什麼編碼制式

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 09:32 AM   #1216
pet3
The One

引用:
作者: Akira 明 查看文章

在未有人寫pc和mac驅動程式之前

psvr插ps4外的東西

都要用usb插落ps4
由ps4叫醒vr

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 10-19-16, 10:36 AM   #1217
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: kita 查看文章
batman主線都係一個鐘左右貨仔... 我玩完主線未玩支線...
睇IGN講batman主線+支線 total係兩小時左右...

until dawn玩左1hr左右...未爆機,好似打左5關... 不過我估應該差唔多爆機...
隻BATMAN超短...不過單係SUIT ON果到已經值錢

其實仲有無咩GAME推薦?
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 10:46 AM   #1218
pet3
The One

有什麼遊戲要用棒棒玩又好玩的?

我現在只有粗音能會用到

FGO 目標預算
舊 10-19-16, 01:48 PM   #1219
manpower893
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
我真係唔識set個camera放係邊?
通常調校個畫面,有上面一個正方形,下方一個圓形。下方個圓形我對到呀,但上方個正方形,永遠我都唔夠高....
有冇靚仔師兄可以教下我,其實係咩事

舊 10-19-16, 01:52 PM   #1220
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: manpower893 查看文章
通常調校個畫面,有上面一個正方形,下方一個圓形。下方個圓形我對到呀,但上方個正方形,永遠我都唔夠高....
你到底係講緊SET支CAM定係SET部VR
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 01:54 PM   #1221
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: teealpha 查看文章
CAM整係電視機頂係最好的
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 02:11 PM   #1222
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: manpower893 查看文章
BATMAN? 如果咁樣最大可能性係你間房唔夠大(我之前都係咁)

最後一出廳玩就無事
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 02:54 PM   #1223
manpower893

引用:
作者: teealpha 查看文章
set個camera既位置呀...

舊 10-19-16, 02:56 PM   #1224
manpower893

引用:
作者: fortel 查看文章
BATMAN? 如果咁樣最大可能性係你間房唔夠大(我之前都係咁)

最後一出廳玩就無事
thanks....咁9成唔夠位...只可以勉強玩到...batman我全程企係到玩

舊 10-19-16, 04:50 PM   #1225
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
有無人知 第二批貨 幾時先會有得賣

唔想食炒價

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
SONY HMZ T3 3D 頭戴式顯示器 nds 買賣專區 0 09-05-16 12:38 PM
[ETC] PlayStation 4 in 3D 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 01-15-09 01:19 AM
[爆笑] PlayStation 9 nakakula 電視遊戲討論版 18 05-27-06 12:41 AM
Want Fix the playstation........ Orage 電視遊戲討論版 0 03-22-05 09:12 PM

現在的時間是 01:23 AM

手機版 | APP版