Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-06, 06:15 PM   #1
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest -加勒比海盜:決戰魔盜王-

今日先睹為快
(香港要8月頭先上,呢排好似好多大片都冇同步...)

首先要講
Pirates 2唔可以當係獨立一套戲睇
而係真真正正o既續集
更加唔係完整o既續集
因為佢好似Matrix Reloaded咁
要夾埋第三集Pirates of the Caribbean: At World's End先會完整(07年5月上映預定)
所以完場時唔駛覺得突然
仲有最好睇過/睇返第一集先入場
會清楚多o的人物關係

套戲本身我幾鍾意
可能近年少呢類尋寶冒險電影
所以同第一集一樣娛樂得我幾開心
笑料元素對呢個系列都幾重要

靈魂人物Captain Jack依然咁過癮
真係一個為Johnny Depp度身訂造o既角色
神怪到咁冇乜邊個做到
一時就縮頭烏龜,一時就威武十足(佢最後對boss o個個pose好型)
Keira Knightley, Orlando Bloom都係同上集咁上下...
不過Keira海盜裝幾靚~
班船員反而仲搶鏡...

特技比上集大規模
因為有隻大八爪魚boss
不過我個人鍾意上集見月光就現形o既海盜
多過今集班趣怪有餘,威武不足o既"海洋生物"敵人

"Ending"都幾出人意表,有位上集角色回歸,Pirates 3仲應該會幾重要
我原本仲以為會係發哥...自己睇睇啦(所以更加要睇第一集先好入場)
其實戲中段去搵女巫o個part都有小小提示...the monkey~

總括講鍾意Pirates 1、冒險片
都會鍾意Pirates 2
鍾意Johnny Depp更加會好開心睇佢個人表演
150分鐘冇乜冷場
刺激、幽默共冶一爐

p.s.基於有Pirates 3,我諗住實有o的野所以坐到出完credit先走...的確有野睇,但係唔關第三集事,而係一個幾秒鐘無聊但幾好笑o既鏡頭...係乜就自己等下啦~
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-06, 11:53 AM   #2
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
第一集上左,落左...出埋碟都好似無咩人知
無人陪我去睇之下,等出碟買黎睇...
果時一路睇一路諗...喂,呢套野都幾好睇ya...
點解香港人唔鍾意海盜 '
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-06, 01:51 PM   #3
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 石光
really?
this movie is very big in north america

舊 07-08-06, 04:47 PM   #4
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
唔係呀.....
香港好多人睇one-priece呀..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-06, 01:54 PM   #5
ahleung
The One
Bannnned

引用:
You mean in Hong Kong?

唔係喎, 好多人睇喎. 你身邊朋友唔睇咋?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-06, 02:40 PM   #6
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
我就快睇,其實係咪有Chow Yun-Fat?
點解呢到starring有既?
http://au.movies.yahoo.com/Pirates+o...t/movie/12503/

舊 07-09-06, 02:56 PM   #7
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: kevinhty
我就快睇,其實係咪有Chow Yun-Fat?
點解呢到starring有既?
http://au.movies.yahoo.com/Pirates+o...t/movie/12503/
發哥第3集先出場.
舊 07-10-06, 11:02 AM   #8
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ahleung
You mean in Hong Kong?

唔係喎, 好多人睇喎. 你身邊朋友唔睇咋?
yeap, 第一集在香港都好多宣傳, 好人講, 多人睇.

出碟都出左起碼2次, 第二次係三碟裝
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-06, 12:56 PM   #9
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
美國開畫狂收~史上第一 單日5550萬美元, 打底上年 "star war 3"

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-06, 02:45 PM   #10
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

必睇,Johnny Depp 呀~~
不過我都唔多記得第一集講乜囉,睇黎都要搵返隻DVD來重溫下先得

舊 07-10-06, 07:06 PM   #11
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
上集好正,今集好期待
更期待有發哥既第三集

Keira Knightley
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-06, 12:28 PM   #12
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
我有入戲院睇,一出vcd就買,後嚟電腦有dvd rom就去買埋dvd返屋企
唔通我係異類?

正題︰
cityline睇到7月18上……不過係慈善首影

有冇人知即係幾時正式上?
好心急睇orli

舊 07-11-06, 01:37 PM   #13
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
啱啱睇完
very good~~

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-06, 09:20 PM   #14
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: haruka

正題︰

有冇人知即係幾時正式上?
好心急睇orli
8月3日

舊 07-11-06, 11:33 PM   #15
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

8月3日至上,太久了~!!

舊 07-12-06, 12:35 PM   #16
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: haruka

正題︰
太古城間院係咩類型? 坐第3行辛唔辛苦??
舊 07-13-06, 02:58 AM   #17
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
太古城間院係咩類型? 坐第3行辛唔辛苦??
而家得返7個位

舊 07-13-06, 07:56 AM   #18
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: koala
而家得返7個位
咁坐第二行辛唔辛苦??
舊 07-14-06, 12:36 AM   #19
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
原來係3集
睇完第2咪比佢吊癮?

哩套我期待ge電影尼
第一集好睇~

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-06, 02:26 AM   #20
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
係蘋果睇到,魔盜王涉嫌抄襲他人故事

舊 07-14-06, 08:01 PM   #21
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 真!DC
原來係3集
睇完第2咪比佢吊癮?
係非常吊癮
同Matrix Reloaded個ending差唔多

雖然你明知主角唔會有事
不過都想知跟住點發展
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 05:14 AM   #22
tony_elt
Insane Gamer
CS人

註冊日期: Mar 2002
尋日睇完, 不過有好多伏筆, 真係要睇埋第三集先至明.

另外Jack 去見黑巫果時, 枱度有條鍊, Davy Jones 都載住條一模一樣既, 佢地好似有d 關係咁.
tony_elt 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-06, 10:00 AM   #23
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: tony_elt
尋日睇完, 不過有好多伏筆, 真係要睇埋第三集先至明.
我覺得無乜伏筆喎, 無謎團未解開, 只係個故仔未講完, 下一集先真正結局.

你邊道唔明??

btw, 擒晚有無見到明星? 我早入場見唔到呀.

此篇文章於 07-19-06 12:35 PM 被 ahleung 編輯。
舊 07-19-06, 12:26 PM   #24
tony_elt
Insane Gamer
CS人

註冊日期: Mar 2002
引用:
我覺得無乜伏筆喎, 無謎團未解開, 只係個故仔講完, 下一集先真正結局.

你邊道唔明??

btw, 擒晚有無見到明星? 我早入場見唔到呀.
好多喎
就好似Davy Jones 同Tia既關係, 同埋Davy revives Black Pearl 之前既事, 架船消失/沉左? 我估應該同Jack 老豆有關.
Tia 又做乜會同Barbossa 一齊? 理論上佢係上集已經死左, 不過我相信第三集實會交代.

另我係外國睇的

此篇文章於 07-19-06 01:01 PM 被 tony_elt 編輯。
tony_elt 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-06, 09:23 AM   #25
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
原來係第二集
看到海報還以為是第一集

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【NGC】ゼルダの伝説 4つの剣+討論區 ★星人44★ 攻略及心得交流區 99 06-12-06 11:44 PM
[XB]DEAD OR ALIVE Ultimate圖片及影片,行版10月28日發售($299預訂送DOA Ultimate) 神祕人1號 電視遊戲討論版 344 12-01-04 10:54 PM
did anyone see Pirates Of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl? GimGim Neo Entertainment TREND 7 08-19-03 08:55 PM

現在的時間是 06:48 PM

手機版 | APP版