Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-19-12, 03:52 AM   #251
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: whassupbun 查看文章
岩岩爆機

結局劇透
頂, 最尾jackie ma咁樣死法真係搵戲黎做, 明知佢比李大笑活埋過, 救番佢之後又由得jackie自己一個人? 叫得佢去選舉做證人指證李大笑, 仲唔好好保護佢, 求其約佢第二日見就算? 真係冇野好講......
劇情都係收唔到尾啦, 最尾Pendrew個結局又係好似趕住收工咁
不過都慣左, 遊戲就係咁, 只在乎過程
我爆"緊" ...... staff roll 中 ... 最尾Snake被"拷"但唔係"問" 而係"答" 96%一跳就跳到Ending
我去到中段已經諗個差佬可能係,不過估錯左另一個 。而個 Ending 人地話係舖續集用。
到最後(因為仲係Staff roll 中) 唔知有冇差佬衫 , 同埋 , 想搵鎗唔知要去邊先有得拎。
佢又計我北角齊箱 , 中環就冇左一個 , 堅尼同香港仔未拎但就冇問題睇到哂 唔知依家點搞

點解 d shooting , fighting 易到抽根 , 但Race 又難到咁

此篇文章於 08-19-12 03:55 AM 被 nakakula 編輯。
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-12, 08:15 AM   #252
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
大家有冇見過救傷車救人 我見佢趕去救d 訓係路上既人 但我手快快搶左架救傷車 嚇走左d医護人員 好想再遇返

舊 08-19-12, 11:26 AM   #253
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: holsety 查看文章
大家有冇見過救傷車救人 我見佢趕去救d 訓係路上既人 但我手快快搶左架救傷車 嚇走左d医護人員 好想再遇返
你從背後偷襲D路人, 按實L2慢行,從後兩下O制, 打暈左條友之後一定有救護車出現

引用:
作者: nakakula 查看文章
我爆"緊" ...... staff roll 中 ... 最尾Snake被"拷"但唔係"問" 而係"答" 96%一跳就跳到Ending
我去到中段已經諗個差佬可能係,不過估錯左另一個 。而個 Ending 人地話係舖續集用。
到最後(因為仲係Staff roll 中) 唔知有冇差佬衫 , 同埋 , 想搵鎗唔知要去邊先有得拎。
佢又計我北角齊箱 , 中環就冇左一個 , 堅尼同香港仔未拎但就冇問題睇到哂 唔知依家點搞

點解 d shooting , fighting 易到抽根 , 但Race 又難到咁
但係我個地圖真係SHOW晒出黎喎 你試下zoom in zoom out, 有時可能係D街名遮左個lockbox icon, 同埋你zoom到最遠, 個地圖碌到最外圍, 有幾個lockbox係喺緣岸地區, 都幾易睇漏; 仲有你係咪用HDTV玩? 我琴晚拎左部機去人地屋企駁SDTV玩, 嘩個地圖完全分唔到邊個lockbox icon係白(已開)邊個係灰(未開), 要好仔細咁睇先分到, 有時仲要估究竟開左未, 去到碰下運氣 最終都係用HDTV完成所有colllectibles

你打唔打算白金? 有個杯要贏晒所有race, 我都替你擔心
其實D車成日一開波就炒埋一碟, 你唔好炒埋一份就OK了, 同埋用咩車都有影響, Class C賽事我全部用600 Coupe S; Class B用Terre GT, 哩個真係有分別, 之前我用NEO V黎玩Class B賽事真係明顯難D, 一轉左用Terre GT就贏成條街; Class A電單車賽事用1100 NA-R, 哩個反而影響唔大, 架架Class A電單車都超快; Class A房車比賽就用DLC架Undercover Police Cruiser已經OK

我依家都打緊白金, 要買晒所有車真係買到窮 要搵阿Tran比D job我做賺錢

同埋我知道點樣叫送車條友送第二架車黎了, 首先你要去停車場揀車, 有得按Set Valet Vehicle, 咁日後Call條友就會渣哩架車黎

此篇文章於 08-19-12 11:48 AM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-12, 11:47 AM   #254
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
唔知點解有種邪惡版 Uncharted 的感覺

舊 08-19-12, 12:13 PM   #255
whassupbun

引用:
作者: niew 查看文章
D OPEN WORLD EVENT RANDOM出? 爆左機都仲差8個
唔知你解決左未, 我岩岩解左Event Planner個獎杯(Open World Event全完成), 都係爆左機之後仲差幾個, 原來有11個係隱藏, 要你去到附近範圍先會有顯示

有可能去到果個地點都冇野發生, 試下做做其他野再返轉頭或者reload save, 建議日間/晴天去搵, 雨天真係兜十幾廿次佢都唔出, 如果點試都係冇, 可能段片某樣活動你已經喺其他地點做夠次數, 搶野只會發生3次, 幫老細趕客4次, 車尾箱救人4次, 咁唯有辛苦D用哩幅地圖去逐個搵

舊 08-19-12, 12:38 PM   #256
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:

有可能去到果個地點都冇野發生, 試下做做其他野再返轉頭或者reload save, 建議日間/晴天去搵, 雨天真係兜十幾廿次佢都唔出, 如果點試都係冇, 可能段片某樣活動你已經喺其他地點做夠次數, 搶野只會發生3次, 幫老細趕客4次, 車尾箱救人4次, 咁唯有辛苦D用哩幅地圖去逐個搵
D number 同顏色代表乜野 ? a

舊 08-19-12, 01:47 PM   #257
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
裝甲車越搶越難 , 依家一上車就全部SWAT裝甲警車衝過黎, 仲要5-6架 , 點搶呀

舊 08-19-12, 01:56 PM   #258
niew
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code5327 2151 6397
PSN  IDMono_Leaf-JK
XBox Live Gamertagkahng8
引用:
唔知你解決左未, 我岩岩解左Event Planner個獎杯(Open World Event全完成), 都係爆左機之後仲差幾個, 原來有11個係隱藏, 要你去到附近範圍先會有顯示

解淨最後3個event 仲諗緊點解決 有幅map睇下都好 thx
niew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-12, 02:02 PM   #259
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
裝甲車越搶越難 , 依家一上車就全部SWAT裝甲警車衝過黎, 仲要5-6架 , 點搶呀
依家一上車就全部SWAT裝甲警車衝過黎???
裝甲車都有得搶

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-12, 02:06 PM   #260
niew

有冇人知fluid striker 點樣先搞先當1次
舊 08-19-12, 02:43 PM   #261
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: HONDA 查看文章
依家一上車就全部SWAT裝甲警車衝過黎???
裝甲車都有得搶
sorry 我講得唔好,係我搶d 有燈色icon 果d 裝甲車(應該係銀行幫人送錢果d) , 你一上車就有警車 Alert。
依家我上車佢就 Lv.5 ,Lv.5 果d 全部警車都係灰色車果d ,每次成功(幸運送到目的地的話) 都有4万幾。

我家下係堅尼地城的屋企門口的十字路口度企係度等 D 燈色icon 裝甲車黎,
之後就咁按三角搶車直剷上屋企門口,你一入屋企 幾秒後佢會 Alert Cancel ....... 之後先送返架裝甲車去廠。

舊 08-19-12, 03:01 PM   #262
whassupbun

引用:
D number 同顏色代表乜野 ? a
我都唔知, 其實跟段YOUTUBE片搵果D EVENT基本上十拿九穩, 不過係有D特殊情況跟片照做都搵唔齊先唯有跟MAP, 個MAP連埋其他EVENT例如幫人整車被偷野等等, 所以先咁多NUMBER
引用:
有冇人知fluid striker 點樣先搞先當1次
跨過掩護騎上人地個身上disarm佢支槍
可以replay The Wedding, 遇到有槍既敵人就飛身disarm, 清晒場唔好行埋去綠色icon, restart checkpoint再黎過, 好快夠GOLD AWARD

此篇文章於 08-19-12 03:10 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 08-19-12, 04:44 PM   #263
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
想問下啲女每個只可以約一次?佢地只係比啲野你,之後就無得再約?就算唔一腳踏兩船都一樣?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-12, 04:55 PM   #264
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: ai. 查看文章
想問下啲女每個只可以約一次?佢地只係比啲野你,之後就無得再約?就算唔一腳踏兩船都一樣?
不幸地
對的、一次性

舊 08-19-12, 06:11 PM   #265
Alphaaldo
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2010
PSN  IDAlphaaldo
XBox Live GamertagAlphaaldo
沖白金留意, 其中30金牌度, 暫時知的問題:
1) 賭錢賺一百萬係計淨賺, 之前輸的要減的。 所以宜save and load.
2) wrecked car 50 架 嘅定義係要撞到爆炸為止, diasble 係唔計的要留意。
3) reckless driver 要用class A 車行top speed 30 秒, 發現應該係 top speed 加落斜先計落30秒, 我top speed 行平路就計唔到

戰鬥機附註: 似乎勝負比差距越大的, 你的贏面會越高。 如果差距不大, 離開不落注再入過數值會變。 對贏面會幫到少少, 雖然有時都要輸。

此篇文章於 08-19-12 06:17 PM 被 Alphaaldo 編輯。
Alphaaldo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-12, 07:16 PM   #266
whassupbun

引用:
作者: Alphaaldo 查看文章
沖白金留意, 其中30金牌度, 暫時知的問題:
1) 賭錢賺一百萬係計淨賺, 之前輸的要減的。 所以宜save and load.
2) wrecked car 50 架 嘅定義係要撞到爆炸為止, diasble 係唔計的要留意。
3) reckless driver 要用class A 車行top speed 30 秒, 發現應該係 top speed 加落斜先計落30秒, 我top speed 行平路就計唔到

戰鬥機附註: 似乎勝負比差距越大的, 你的贏面會越高。 如果差距不大, 離開不落注再入過數值會變。 對贏面會幫到少少, 雖然有時都要輸。
白金完成, 已經轉戰Darksiders 2

戰鬥機去堅尼地城西北個碼頭, 一次最高可以落注$100,000, 超快gold award

Wrecked Car如果有dlc, 去停車場攞架undercover police cruiser, 去車尾拎shotgun, 射爆架車, 再攞, repeat, 非常安全; 一係replay有榴彈炮果關, 不停重玩有車射爆果個checkpoint

Reckless driver我都係攞架Class A不停喺高速公路loop, 冇乜特別, 係有時pause game去social hub睇下reckless driver個時間有冇加到囉

舊 08-19-12, 08:35 PM   #267
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:

戰鬥機去堅尼地城西北個碼頭, 一次最高可以落注$100,000, 超快gold award
即係點 ? 要落lose多 果邊 ? 比堅尼城果個我可以落 200,000喎

同埋你記唔記得尾2大佬果架黑色車有冇得買 ? 係邊架 ? a

此篇文章於 08-19-12 08:58 PM 被 nakakula 編輯。
舊 08-19-12, 08:44 PM   #268
niew

黑幫d pt 係米只能重玩mission升?
家陣仲有一半先到10lv 但每次重玩都係升得少少
舊 08-19-12, 08:58 PM   #269
whassupbun

引用:
即係點 ? 要落lose多 果邊 ? 比堅尼城果個我可以落 200,000喎
我剩係見過鬥雞落注上限最高$100,00咋喎, 就係堅城西北方個碼頭
你喺邊度見到$200,000?

引用:
黑幫d pt 係米只能重玩mission升?
家陣仲有一半先到10lv 但每次重玩都係升得少少
有冇DLC? 有可以去做Shaolin Showdown打和尚, 打到三個三角形滿晒就走, 升EXP, 再打, 重複到Lv10為止
一係打Martial Arts Club, 又有錢賺, 最緊要著Mountain Master套衫(各區時裝店有售, 要著齊衫褲鞋), 加15%黑社會EXP
一係就如你所講replay mission, 最重要都係著住Mountain Master裝

舊 08-19-12, 09:05 PM   #270
Alphaaldo

引用:
我剩係見過鬥雞落注上限最高$100,00咋喎, 就係堅城西北方個碼頭
你喺邊度見到$200,000?

有冇DLC? 有可以去做Shaolin Showdown打和尚, 打到三個三角形滿晒就走, 升EXP, 再打, 重複到Lv10為止
一係打Martial Arts Club, 又有錢賺, 最緊要著Mountain Master套衫(各區時裝店有售, 要著齊衫褲鞋), 加15%黑社會EXP
一係就如你所講replay mission, 最重要都係著住Mountain Master裝
我都試過REPLAY MISSION 不過少得可憐,我差一格我都係用少林黎升。你差成半淨打少林會好悶。。。。。。

舊 08-19-12, 09:07 PM   #271
Alphaaldo

引用:

同埋你記唔記得尾2大佬果架黑色車有冇得買 ? 係邊架 ? a
我諗你當左 WIN PAY $200000.00 係 MAX BET。嗰個係本利和數黎

舊 08-19-12, 09:09 PM   #272
Alphaaldo

引用:

Wrecked Car如果有dlc, 去停車場攞架undercover police cruiser, 去車尾拎shotgun, 射爆架車, 再攞, repeat, 非常安全; 一係replay有榴彈炮果關, 不停重玩有車射爆果個checkpoint

Reckless driver我都係攞架Class A不停喺高速公路loop, 冇乜特別, 係有時pause game去social hub睇下reckless driver個時間有冇加到囉
我都完成左白金啦,哩個GAME 係我計 GOW後最快白金嘅,過程亦唔算太悶,希望有續集!同埋應該有要告別PS一排啦,又有PC GAME玩啦。

此篇文章於 08-19-12 09:20 PM 被 Alphaaldo 編輯。
舊 08-19-12, 09:45 PM   #273
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Montague 查看文章
不幸地
對的、一次性
唔怪知
無得好似gta咁識女仔。。。。唔怪知請咁多有名的女星配音,原來得幾句。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-12, 09:55 PM   #274
whassupbun

引用:
我都完成左白金啦,哩個GAME 係我計 GOW後最快白金嘅,過程亦唔算太悶,希望有續集!同埋應該有要告別PS一排啦,又有PC GAME玩啦。
恭喜恭喜, 其實打完主線都解左一大半獎杯, 其他杯都唔難解, 算係白金/成就恩物

其實你部PC打到機點解哩隻唔玩PC版? 諗起將來PC版D mod我都興奮, 可惜自己部腦唔夠打機啦

續集我覺得都好大機會有, 今集銷量好唔好我唔知啦, 不過都算一致好評, Metacritic暫時82分, 但係仲用唔用香港我就唔敢講, 今集個結局又唔可以話舖路, 下集講完全第二個故事都可以, 而且我覺得隻game既賣點就係地區背景唔用美國, 除左哩樣同個格鬥系統之外其實佢冇幾多樣野好過GTA, 如果佢想延續哩個系列就唯有繼續食住哩個賣點架啫, 製作人成日強調隻game係參考香港/亞洲/武打/黑道電影, 咁選材既可能性除左香港, 就係中日韓東南亞哩D, 日本有龍如所以班鬼佬九成唔會搞啦, 我覺得最大可能性就係曼谷, 一黎西方國家對曼谷都幾熟悉, 加上拳霸/冬蔭功都有打入西方市場(Sleeping Dogs都有拳霸Tony渣套衫), 而曼谷又係一個五光十色又有地下世界既城市, 岩晒真實犯罪哩類遊戲題材

我落$100,000戰鬥機賭注, 下集Sleeping Dogs: Bangkok

以上純粹個人亂嗡猜測, 絕無任何根據 我都想聽下大家覺得下集/臥犬系列將來既方向係點, 當然我最想就係佢將來出晒香港電影史詩式巨著古惑仔六部曲

舊 08-19-12, 10:31 PM   #275
niew

引用:
我都試過REPLAY MISSION 不過少得可憐,我差一格我都係用少林黎升。你差成半淨打少林會好悶。。。。。。
哦 咁又唔係 我係9lv 仲有1半就升夠開成就 打3-4場就夠了

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
PS3™ 情報總合區 草薙さん 電視遊戲討論版 3323 12-21-16 07:13 PM
[GALLERY] Celebrities and their Dogs KKH 照相館 0 07-19-06 11:26 PM
[PS2]日版Broken Sword: The Sleeping Dragon 圖片,預定5月發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 2 02-10-04 12:01 AM

現在的時間是 05:26 AM

手機版 | APP版