Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-10, 10:22 PM   #126
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
隱藏的胸部SIZE選擇方式

http://blog.yam.com/pdream/article/30768193

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-10, 02:12 PM   #127
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
作者: 大懶財 查看文章
隱藏的胸部SIZE選擇方式

http://blog.yam.com/pdream/article/30768193
第一次開人已經知
不過d大嬸樣好難頂
仲要之後校眼耳口鼻都救唔番
結論:唔用好過

舊 09-14-10, 05:55 PM   #128
iamjason1989
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
我好奇想問一下而家大部份香港人係咩server?
有咩公會/LS玩緊?
iamjason1989 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-10, 09:58 PM   #129
zokie
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006

zokie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-10, 10:13 PM   #130
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
cm d 裝備好型

舊 09-14-10, 11:05 PM   #131
kanone
Game Master

有幾多人會玩?
如無意外(隻COLLETOR版準時到既話)22/9會開始玩
想去多HK人既SERVER PARTY 方便D

而家OB玩SELBINA 睇過POST 話正式版都係用OB果堆SERVER名
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-10, 12:58 AM   #132
HoHo

註冊日期: Dec 2001
我同班朋友22號會響figaro玩 , 40-50人度
有d唔識, 不過都係以前uo eq d人
HoHo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-10, 10:07 AM   #133
頹廢人辨
Game Master
-.-

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=1038&tnum=1

打大佬果陣變左mon hunt

舊 09-15-10, 11:57 AM   #134
星野豪豬
Insane Gamer
怪物蠟燭匠

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDPorcupineHoshino
XBox Live GamertagPorcupinefox
睇完條OP,都係講英文...
係咪姐係代表日文配音無望?

ねここしゃん~~~~
星野豪豬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-10, 06:14 PM   #135
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
是不是patch 了new ver 的ffxiv game.exe 因old 的ffxiv game.exe (win32)入不了 game....can not login now?

舊 09-15-10, 06:20 PM   #136
aquarius
Game Master

實在隻game係咪差過FF11好多?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-10, 06:42 PM   #137
大懶財

引用:
作者: aquarius 查看文章
我第一次玩online式rpg game, 真係覺得幾悶下 (我有打開rpg game架).......

舊 09-16-10, 02:36 PM   #138
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: aquarius 查看文章
又唔可以咁講
雖然依隻ob真係玩到
但ff11出左咁多年,玩既野多個14就一定架啦
睇下將來有冇改變仲好啦

暫時感覺(我唔玩crafting)
戰鬥比以前悶+煩...
個系統似半action+半指令...
下下攻擊都要自己o禁(普通攻擊都係....汗)
第一日玩超唔慣,玩多幾日就覺得超麻煩....

個任務又超......
48小時最多8個任務...
但完成一個平均10分鐘
幫人打任務,就得好q小報酬
一齊打都好似晒左個任務...
唔打任務,就要同人爭mob打...
又要唔好exp...
搞到成日唔知做乜好
又冇理由一日打半個鐘logout,等48hrs再打過架...

有時打都唔緊要....
最死係個consider...
藍>綠>黃>(唔記得)>紅
有時solo d藍色都可以比佢一野幾千打既(我幾百hp)...
我真係冇乜野好講....最死係死完佢同我變番紅色!!!

個出生點又係唔掂...
又乜理由一click舊石就自動同我轉,冇q得比人揀...
起馬都整個yes or no呀

同埋今集偏向玩(被)群摳
一打就三四隻mob衝過黎...
暫時又唔多覺有mez....點打....
想引開d mob?
都係唔得,行到一定距離d mob會自己追住你....
(唔arggo都係....)
一 group就有得打姐...
我solo點玩...

仲有好大部份野都要自己set marco...(暈...)
e.g. : 最簡單連target npc都要自己set marco...

以上...

暫時....
佢唔fix番正常之前,唔收錢都唔會玩
依家簡直就係晒緊我時間

此篇文章於 09-16-10 02:39 PM 被 seetold 編輯。
seetold 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 05:32 PM   #139
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
引用:
作者: seetold 查看文章
又唔可以咁講
雖然依隻ob真係玩到
但ff11出左咁多年,玩既野多個14就一定架啦
睇下將來有冇改變仲好啦

戰鬥比以前悶+煩...

個任務又超......
48小時最多8個任務...
但完成一個平均10分鐘
幫人打任務,就得好q小報酬
一齊打都好似晒左個任務...
唔打任務,就要同人爭mob打...
又要唔好exp...
搞到成日唔知做乜好
又冇理由一日打半個鐘logout,等48hrs再打過架...

有時打都唔緊要....
最死係個consider...
藍>綠>黃>(唔記得)>紅
有時solo d藍色都可以比佢一野幾千打既(我幾百hp)...
我真係冇乜野好講....最死係死完佢同我變番紅色!!!

個出生點又係唔掂...
又乜理由一click舊石就自動同我轉,冇q得比人揀...
起馬都整個yes or no呀

同埋今集偏向玩(被)群摳
一打就三四隻mob衝過黎...
暫時又唔多覺有mez....點打....
想引開d mob?
都係唔得,行到一定距離d mob會自己追住你....
(唔arggo都係....)
一 group就有得打姐...
我solo點玩...

仲有好大部份野都要自己set marco...(暈...)
e.g. : 最簡單連target npc都要自己set marco...

以上...

暫時....
佢唔fix番正常之前,唔收錢都唔會玩
依家簡直就係晒緊我時間

UI 廢就一定嫁啦, 所有應該要 user friendly 既野佢一 d 都唔 user friendly

但 PvE 果度我覺得做得幾好, MP control, DPS out AoE range 減輕 Healer 負擔, Tank, Second Tank taunt 交接, 以上係我以一個四人 lvl 12-15 party 試出黎既感覺

至於你話 Exp, 我諗好多人誤會左個 system, 你打一隻怪, 佢俾到你既只係得 Phy lvl exp, 而 Job exp, 就等同 UO skill system, 你不斷用該 Job 既 skill, 你就有機會得到 Job exp, 而 out combat 之後, 就會結算你得既到 Job skill exp 再加去你 char 到

P.S. 我唔知係唔係 bug, or 正式版會唔會改, FFXIV 既 Job 就等同 UO 一樣, 好大機會有得 marco , 我玩 Healer, 搵左個 Frd 幫我 Tank 住隻怪, 佢扣血, 我 Heal 佢, 如是者過程中我拎左 3k Job exp, 跟住走佬 out combat, 3k Job exp 入手
Dolly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 06:31 PM   #140
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: Dolly 查看文章
UI 廢就一定嫁啦, 所有應該要 user friendly 既野佢一 d 都唔 user friendly

但 PvE 果度我覺得做得幾好, MP control, DPS out AoE range 減輕 Healer 負擔, Tank, Second Tank taunt 交接, 以上係我以一個四人 lvl 12-15 party 試出黎既感覺

至於你話 Exp, 我諗好多人誤會左個 system, 你打一隻怪, 佢俾到你既只係得 Phy lvl exp, 而 Job exp, 就等同 UO skill system, 你不斷用該 Job 既 skill, 你就有機會得到 Job exp, 而 out combat 之後, 就會結算你得既到 Job skill exp 再加去你 char 到

P.S. 我唔知係唔係 bug, or 正式版會會改, FFXIV 既 Job 就等同 UO 一樣, 好大機會有得 marco , 我玩 Healer, 搵左個 Frd 幫我 Tank 住隻怪, 佢扣血, 我 Heal 佢, 如是者過程中我拎左 3k Job exp, 跟住走佬 out combat, 3k Job exp 入手
我知打完先加
不過打任務有bonus麻

舊 09-16-10, 06:52 PM   #141
零仔
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDelfsaga
XBox Live Gamertagelfsaga
我試過好多次~走佬好似冇exp出架喎...

舊 09-16-10, 07:05 PM   #142
seetold
真貧窮堅冇錢....

平時三個人打多
Tank,melee,healer
打普通野冇問題
一打mission三四隻一齊上就真係灰左...

舊 09-16-10, 07:49 PM   #143
giogio999
Junior Member

註冊日期: May 2009
BIG NEWS:FFXIV WILL HAS CHINA VERSION, CHINA HAS ITS OWN SERVER!( NOT CONNECT TO JAPAN SERVER)
giogio999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 07:56 PM   #144
頹廢人辨
Game Master
-.-

BLOCK 中港台 IP?

舊 09-16-10, 08:00 PM   #145
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
我會簡日SERVER...
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 09:09 PM   #146
Gurren

註冊日期: Jun 2008
http://news.duowan.com/1009/148590638333.html
Gurren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 09:48 PM   #147
rakuraku

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: seetold 查看文章
戰鬥比以前悶+煩...
你無玩RNG,COR定喇...
BOYADA升LV年代,一晚射成千幾枝箭
手都痛...XD
rakuraku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 11:18 AM   #148
頹廢人辨
Game Master
-.-

香港會唔會又找個代理, 又或者比se 掉埋入大陸server

舊 09-17-10, 11:25 AM   #149
大懶財

話說beta已經有大陸人搞RMT....

舊 09-17-10, 03:30 PM   #150
aquarius
Game Master

引用:
作者: 大懶財 查看文章
話說beta已經有大陸人搞RMT....
FF14我唔知..
不過FF11就多番好多RMT /tell
我以為FF14唔好玩攪到佢地回流FF11
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:01 PM

手機版 | APP版