Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-12, 03:11 PM   #176
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
玩左陣又真係唔錯,
換左女刺客多左d變裝玩法都有新鮮感~

舊 11-09-12, 10:49 PM   #177
seaman01
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2008
我想問點樣同PS3連動?我開住部PS3駁埋上網,跟住按connect a PS3 system,但係彈句Could not connect to the PS3 system
我用USB線直駁落PS3都唔得,有冇ching識點搞?唔該哂
seaman01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 04:14 AM   #178
cPak
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: seaman01 查看文章
我想問點樣同PS3連動?我開住部PS3駁埋上網,跟住按connect a PS3 system,但係彈句Could not connect to the PS3 system
我用USB線直駁落PS3都唔得,有冇ching識點搞?唔該哂
PS3 要入 Assassin's Creed 3 ,喺menu揀返駁Vita。

唔駛上網唔駛插線,PS3會自動create一個SSID出嚟俾Vita自動join。
cPak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 11:43 AM   #179
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: cPak 查看文章
PS3 要入 Assassin's Creed 3 ,喺menu揀返駁Vita。

唔駛上網唔駛插線,PS3會自動create一個SSID出嚟俾Vita自動join。
係咪操作即係咁?
PS3 AC3 menu揀返駁Vita
PSV AC3:L menu揀返駁PS3
兩者駛唔駛係要登入同一個地區既PSN acc?

其實可唔可以一隻PS3 AC3
連動多過一隻PSV AC3:L既內容?
我AC3想等PC版
如果可以用fd隻PS3 AC3
黎連動埋我PSV隻AC3:L就好
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 07:48 PM   #180
seaman01

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: cPak 查看文章

唔該哂CHING
seaman01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 10:20 AM   #181
不重要
Junior Member

註冊日期: Dec 2009
有冇人知除劇情外可以去邊度搵checkpoint/save
因為爆機之後想賺錢買道具
但係一quit game就reset晒d錢...
不重要 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-12, 12:53 PM   #182
吳政常

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 不重要 查看文章
有冇人知除劇情外可以去邊度搵checkpoint/save
因為爆機之後想賺錢買道具
但係一quit game就reset晒d錢...
乜唔係開下門就會save嫁咩,入一入d鋪頭出返尼,基地出返尼,
入更衣室,換唔換衫都好,出返尼都應該會自己save,總知有過場黑一黑就會save
吳政常 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 11:01 PM   #183
westpat
Jayjey

PSN  IDwestmead
想問一問到第四個memory,去到個開發地
要搵兩把刀,有一把係個爐側邊,另一把係邊到?
搵左好耐都唔知係邊,係唔係個古跡塔到?但係搞極都唔知點爬上去..

舊 11-26-12, 01:19 AM   #184
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
好似要隊林個廚師
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 10:39 AM   #185
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: westpat 查看文章
想問一問到第四個memory,去到個開發地
要搵兩把刀,有一把係個爐側邊,另一把係邊到?
搵左好耐都唔知係邊,係唔係個古跡塔到?但係搞極都唔知點爬上去..
要偷廚師 (貼近廚師用背面TOUCH MON偷)
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 01:55 PM   #186
westpat
Jayjey

PSN  IDwestmead
引用:
作者: 亞比斯 查看文章
好似要隊林個廚師
引用:
作者: qwe 查看文章
要偷廚師 (貼近廚師用背面TOUCH MON偷)
因為搞左好耐都唔得...所以KO晒成個map既npc,先知係個廚師身上
唔該晒

仲有,我發覺好似有D寶箱係搵唔到
1.係個training森林到,個坐標位係一個山丘仔,但你兜極都唔見有,已經開埋eagle eye
2.近港口又有個,個坐標比D離物檔住...都唔知點開
唔知係唔係bug..

此篇文章於 11-27-12 01:58 PM 被 westpat 編輯。
westpat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 11:56 AM   #187
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
隔左咁耐
前日終於白金左
最煩既係換衫50次
因為玩故事好少換衫
搞到要係咁數住不停出出入入間鋪

第二煩既係MultiPlayer 玩家Rank15
係咁禁,再用十字制簡人
係咁打
冇energy都打到,但少啲貢獻
玩左6個鐘
建議你地升左agent個pillage拎多啲personal valor
升快啲

有冇人知MultiPlayer拎唒Challenges會唔會有特別野?
如果冇,慢慢等香港PS Store出高清版再玩

此篇文章於 01-20-14 11:58 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 01:49 PM   #188
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: f2light 查看文章
有冇人知MultiPlayer拎唒Challenges會唔會有特別野?
如果冇,慢慢等香港PS Store出高清版再玩
PSV版沒有Uplay那些Action、Reward,高清版才有
至於PS3第三集連動的內容,高清版改為用Uplay Point換
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Assassin's Creed 2 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 395 04-15-20 01:03 PM
[多機種] Assassin's Creed III (英文版&中文版 均已售| DLC暴君華盛頓降臨!) ahleung 電視遊戲討論版 857 07-02-13 06:14 PM
Assassin's Creed:Revelations[已售] 2009 電視遊戲討論版 223 08-31-12 09:58 PM
Assassin's Creed 卡關 幽助 電視遊戲討論版 1 11-14-07 05:39 PM

現在的時間是 06:33 PM

手機版 | APP版