Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電影版>Pride and Prejudice
亞瑪迪拉 01:46 AM 02-24-06
呢套野好似幾正,點解冇咩人討論
咭咭王子(一V一)p 01:49 AM 02-24-06
本來都應該幾正, 但中三果年eng lit要讀, 我被迫睇好多次, 而家諗返都怕怕
但都有plan過去睇, 希望有時間
情婆`` 10:35 AM 02-24-06
係囉,點解冇人開既…
pride and prejudice真係好睇ga
睇完之後諗住去搵本書但搵唔到

但套戲一講到有軍官黎個度,我覺得個兩個細女+呀媽好似發仔寒雖然坐得耐左少少,但都唔覺有太多悶場,十分有連貫性 我個人認為值得再睇一次
亞瑪迪拉 12:26 PM 02-24-06
作者: 情婆``:
係囉,點解冇人開既…
pride and prejudice真係好睇ga
睇完之後諗住去搵本書但搵唔到

但套戲一講到有軍官黎個度,我覺得個兩個細女+呀媽好似發仔寒雖然坐得耐左少少,但都唔覺有太多悶場,十分有連貫性 我個人認為值得再睇一次

商務書局冇得賣咩

我以前最憎睇愛情小說,因為覺得勁悶,開頭睇pride and prejudice個名都唔知係講愛情的,但一睇就令我欲罷不能,因為真係好好睇
Astaroth 01:30 PM 02-24-06
對我黎講係得keira吸引到我
情婆`` 09:54 PM 02-24-06
作者: 亞瑪迪拉:
商務書局冇得賣咩

我以前最憎睇愛情小說,因為覺得勁悶,開頭睇pride and prejudice個名都唔知係講愛情的,但一睇就令我欲罷不能,因為真係好好睇
我尋日係apm睇,睇完落下面個bookshop度搵
唔知係我發雞盲定係佢真係冇…(英文)
中文既就懶得去睇/搵,因為個度好多人…

我就係先前懶得睇書見有戲睇我先去睇 我仲要唔知係愛情小說

同埋發現套戲入面好多人都幾似某幾個無記既人
NARC 08:46 PM 02-27-06
聽日去睇!!!
本身好中意個故事架~~
masaki 10:00 PM 03-04-06
講真丫....我睇完一d感動都冇
我差d訓著....人夾戲啦可能
亞瑪迪拉 10:27 PM 03-04-06
作者: masaki:
講真丫....我睇完一d感動都冇
我差d訓著....人夾戲啦可能

我睇小說o個陣都完全唔覺得感動~純粹覺得劇情好好,可能我睇得愛情小說少掛
masaki 11:01 PM 03-04-06
我接受同忍受唔到見幾面就求婚....
亞瑪迪拉 11:10 PM 03-04-06
作者: masaki:
我接受同忍受唔到見幾面就求婚....

可能o個陣時d人唔興拍拖掛
jamsquare 11:19 PM 03-05-06
doh. . . . .

原來鼎鼎大名既傲慢與偏見係一個童話故事. . . . .

不過都幾好睇
視覺超高享受
一一 01:52 PM 03-06-06
作者: Astaroth:
對我黎講係得keira吸引到我
咁你一定要睇
差不多成套戲都係影住佢
大山椒魚 01:00 PM 03-13-06
成套野d景同人都好靚,
雖然冇感動位,但d劇情幾好睇
白薔薇騎士 11:24 AM 03-20-06
尋日同女睇左
比想像冇咁悶
都幾好笑
值得一睇的
四葉草 08:15 AM 03-23-06
傲慢與偏見,口碑甚不俗啊...

7.6/10
http://www.imdb.com/title/tt0414387/

85/100 與 7.7/10
http://www.rottentomatoes.com/m/pride_and_prejudice/

返回主題版面