Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-06, 01:46 AM   #1
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
Pride and Prejudice

呢套野好似幾正,點解冇咩人討論
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-06, 01:49 AM   #2
咭咭王子(一V一)p
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
本來都應該幾正, 但中三果年eng lit要讀, 我被迫睇好多次, 而家諗返都怕怕
但都有plan過去睇, 希望有時間

舊 02-24-06, 10:35 AM   #3
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
係囉,點解冇人開既…
pride and prejudice真係好睇ga
睇完之後諗住去搵本書但搵唔到

但套戲一講到有軍官黎個度,我覺得個兩個細女+呀媽好似發仔寒雖然坐得耐左少少,但都唔覺有太多悶場,十分有連貫性 我個人認為值得再睇一次

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-06, 12:26 PM   #4
亞瑪迪拉

引用:
作者: 情婆``
係囉,點解冇人開既…
pride and prejudice真係好睇ga
睇完之後諗住去搵本書但搵唔到

但套戲一講到有軍官黎個度,我覺得個兩個細女+呀媽好似發仔寒雖然坐得耐左少少,但都唔覺有太多悶場,十分有連貫性 我個人認為值得再睇一次

商務書局冇得賣咩

我以前最憎睇愛情小說,因為覺得勁悶,開頭睇pride and prejudice個名都唔知係講愛情的,但一睇就令我欲罷不能,因為真係好好睇
舊 02-24-06, 01:30 PM   #5
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
對我黎講係得keira吸引到我

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-06, 09:54 PM   #6
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
引用:
作者: 亞瑪迪拉
商務書局冇得賣咩

我以前最憎睇愛情小說,因為覺得勁悶,開頭睇pride and prejudice個名都唔知係講愛情的,但一睇就令我欲罷不能,因為真係好好睇
我尋日係apm睇,睇完落下面個bookshop度搵
唔知係我發雞盲定係佢真係冇…(英文)
中文既就懶得去睇/搵,因為個度好多人…

我就係先前懶得睇書見有戲睇我先去睇 我仲要唔知係愛情小說

同埋發現套戲入面好多人都幾似某幾個無記既人

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-06, 08:46 PM   #7
NARC
Game Master

註冊日期: Apr 2003
聽日去睇!!!
本身好中意個故事架~~

心愛的男人還是要用鎖鏈綁住喔
NARC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 10:00 PM   #8
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
講真丫....我睇完一d感動都冇
我差d訓著....人夾戲啦可能

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 10:27 PM   #9
亞瑪迪拉

引用:
作者: masaki
講真丫....我睇完一d感動都冇
我差d訓著....人夾戲啦可能

我睇小說o個陣都完全唔覺得感動~純粹覺得劇情好好,可能我睇得愛情小說少掛
舊 03-04-06, 11:01 PM   #10
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
我接受同忍受唔到見幾面就求婚....

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 11:10 PM   #11
亞瑪迪拉

引用:
作者: masaki
我接受同忍受唔到見幾面就求婚....

可能o個陣時d人唔興拍拖掛
舊 03-05-06, 11:19 PM   #12
jamsquare

PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
doh. . . . .

原來鼎鼎大名既傲慢與偏見係一個童話故事. . . . .

不過都幾好睇
視覺超高享受

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-06, 01:52 PM   #13
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: Astaroth
對我黎講係得keira吸引到我
咁你一定要睇
差不多成套戲都係影住佢
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-06, 01:00 PM   #14
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
成套野d景同人都好靚,
雖然冇感動位,但d劇情幾好睇

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-06, 11:24 AM   #15
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
尋日同女睇左
比想像冇咁悶
都幾好笑
值得一睇的

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-06, 08:15 AM   #16
四葉草
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
傲慢與偏見,口碑甚不俗啊...

7.6/10
http://www.imdb.com/title/tt0414387/

85/100 與 7.7/10
http://www.rottentomatoes.com/m/pride_and_prejudice/
四葉草 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:48 PM

手機版 | APP版