Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-17, 11:11 PM   #1
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
大武政夫「ヒナまつり」#12 (終)「雪まつり」

漫画誌「ハルタ」(KADOKAWA刊)にて好評連載中の、
ヤクザ×サイキック少女のアーバンライフ・コメディー『ヒナまつり』(漫画:大武政夫)。
本作が2018年春にTVアニメ化されることが決まった。
引用:

此篇文章於 06-09-18 06:02 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 12:26 AM   #2
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
小瞳

杏子

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-17, 01:47 AM   #3
The One
あかん

http://hina-matsuri.net/

原作:大武政夫「ヒナまつり」(KADOKAWA刊)
監督:及川 啓
シリーズ構成・脚本:大知慶一郎
キャラクターデザイン・総作画監督:神本兼利
助監督:松原 桂
キーアニメーター:桝田邦彰、竹内哲也、荒木 涼
美術監督:吉原俊一郎
美術設定:青木 薫
背景:美峰
色彩設計:岩井田 洋
撮影監督:中村雄太
編集:平木大輔
音響監督:本山 哲
音響制作:マジックカプセル
音楽:三澤康広
音楽制作:日本コロムビア
アニメーション制作:feel.
製作:ヒナまつり製作委員会

引用:
舊 11-18-17, 09:39 PM   #4
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
神瞳奇妙事件簿

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 09:56 PM   #5
The One
あかん

TVアニメ「ヒナまつり」第1弾PV
http://www.youtube.com/watch?v=iD0b9-KRoPM

TVアニメ「ヒナまつり」2018年4月から放送開始!

【CAST】
ヒナ:田中貴子
新田義史:中島ヨシキ
アンズ:村川梨衣
三嶋 瞳:本渡 楓

此篇文章於 04-06-18 11:00 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 01-15-18, 09:33 PM   #6
The One
あかん

追加cast公開
詩子:日笠陽子
マオ:小澤亜李
若頭:小山剛志
サブ:河西健吾

引用:

舊 03-05-18, 12:38 AM   #7
The One
あかん

AT-X:4月6日から 毎週金曜日21:00〜
リピート放送:4月8日から 毎週日曜日23:00〜
       4月9日から 毎週月曜日13:00〜
       4月11日から 毎週水曜日29:00〜
TOKYO MX: 4月6日から 毎週金曜日25:40~
テレビ愛知:4月7日から 毎週土曜日25:50~
KBS京都:4月6日から 毎週金曜日25:40~
サンテレビ:4月8日から 毎週日曜日24:30~
TVQ九州放送:4月8日から 毎週日曜日26:35~
BS11 4月7日から 毎週土曜日27:00~

OP
引用:
『Distance』
歌:村川梨衣

2018年5月23日発売

▼ CD収録曲
Distance
未定
Distance(off vocal ver.)
未定(off vocal ver.)

▼ DVD収録内容
未定

初回限定盤(CD+DVD) 1,800円(本体)+税/COZC-1440-1
通常盤 1,200円(本体)+税/COCC-17456
ED:「鮭とイクラと893と娘」 歌:新田義史(CV:中島ヨシキ)

ED
引用:
『鮭とイクラと893と娘』
歌:新田義史(CV:中島ヨシキ)

2018年5月9日発売

▼ CD収録曲
鮭とイクラと893と娘
未定
鮭とイクラと893と娘(off vocal ver.)
未定(off vocal ver.)

▼ DVD収録内容
TVアニメ「ヒナまつり」キャスト対談映像 ほか収録予定

初回限定盤(CD+DVD) 1,800円(本体)+税/COZC-1436-7
通常盤 1,200円(本体)+税/COCC-17452
TVアニメ「ヒナまつり」第2弾PV
引用:

引用:
舊 03-10-18, 11:24 AM   #8
The One
あかん

引用:
舊 03-24-18, 11:45 AM   #9
The One
あかん

TVアニメ「ヒナまつり」番宣映像
http://www.youtube.com/watch?v=R4v743Uxgsg

新キービジュアルを公開しましたよ~
引用:
3/31(土)、4/1(日)に都立小金井公園で開催される『#小金井桜まつり』と『#ヒナまつり』がコラボ!!24日(土)より市内の各施設や店舗等でヒナ達のポスターの掲示を開始!!
http://hina-matsuri.net/news/#news-18
引用:

此篇文章於 04-06-18 11:00 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 04-06-18, 10:36 PM   #10
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
ed

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-18, 10:59 PM   #11
The One
あかん

ヒナまつり ED
引用:

Distance / 村川梨衣
引用:
舊 04-07-18, 10:22 AM   #12
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
好笑
ED後

不過黑道搵小西大哥配嘅話會更好
依家個吐嘈演出唔多夠力
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 12:07 PM   #13
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
留意d蒸氣係黃色的?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 07:07 PM   #14
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
改得好差。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 02:26 AM   #15
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
樓上,唔知我哋係咪睇緊唔同嘅作品?

我覺得啲笑位OK,俾想像中好睇囉。

臨尾Terminator嗰吓笑死。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 02:41 PM   #16
hanshimsv006
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
3DS Friend Code4313 0406 7096
成集既節奏真係好差
由手機版發出
hanshimsv006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-18, 10:29 PM   #17
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
我覺得呢套最有趣絕妙嘅地方唔係男女主角, 好似係大約漫畫單行本3~4期女主個同學嘅故事..
前期好一般, 我都係睇到佢同學果段故事先會留意到呢套野, 不過唔知動畫可唔可以做到果到..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-18, 08:51 AM   #18
gingq7

註冊日期: May 2008
漫畫計,最好笑當然係神瞳
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 01:41 PM   #19
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
漫畫計,最好笑當然係神瞳
今集已經好好笑
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 02:29 PM   #20
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
這套好笑
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 11:32 PM   #21
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
超能力包剪揼笑死。XD

嚟咗第二個異世界超能力女仔,智商同常識都一樣係零。

另外,個同學妹妹年紀細細就咁樣半強迫性下踏上咗成為專業調酒師嘅不歸路。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-18, 07:13 PM   #22
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
其實剩係動畫化神瞳已經夠

舊 04-15-18, 07:22 PM   #23
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
終於跟返漫畫,上集亂改,d笑點冇左
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 04:47 PM   #24
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
日本的夜總會未夠秤都入得?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-18, 05:18 PM   #25
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
一個初中生又點會識調酒呢一定你睇錯?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Hawken - 免費未來都市擬真多人連線機械人大戰FPS (12-12-12免費任玩) ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 0 04-07-12 11:37 AM
[ETC]週間売り上げ(12月6日~12月12日) neo2046 電視遊戲討論版 6 12-16-04 04:10 PM
週間売り上げ(12月6日~12月12日) gc64 手提遊戲機討論版 0 12-16-04 01:39 AM
NEW:12月22日-28日 及 12月29日-04年1月4日+1/12 - 月曜版遊戲遊主機銷量 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 01-16-04 12:30 AM
[GBA]Card Capter Sakura 12月12日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 19 11-01-03 12:15 PM

現在的時間是 04:21 PM

手機版 | APP版