Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-01-07, 11:14 PM   #1
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
"學警出更"走上最前火線...13/07 21:35 第30集(大結局)

學警出更...
揹負住溏心既高收視...
唔知會唔會變左"收視下滑"...a

維基網..."學"劇簡介
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AD%...87%BA%E6%9B%B4

前傳..."學警雄心"
http://tvcity.tvb.com/drama/the_acad...age/index.html

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 07-12-07 10:41 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-07, 11:16 PM   #2
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
呢套我反而有啲興趣

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-07, 11:21 PM   #3
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
齋睇廣告,得錢家樂最有警察feel,其他擺明為擺pose而擺pose……

都係睇佢所謂「最真實PTU」究竟有幾真實

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-07, 11:24 PM   #4
天光光
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code3050 8753 1274
PSN  IDcharchan1133
廣告係咁講話咩係「近期小見既最大製作」、「好多野都係真,製作好認真…」
到頭黎咪又係n角戀
天光光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-07, 11:24 PM   #5
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
齋睇廣告,得錢家樂最有警察feel,其他擺明為擺pose而擺pose……

多人 ?

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-07, 11:25 PM   #6
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:

最笨實PTU...睇佢有幾...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-07, 11:39 PM   #7
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 天光光 查看文章
廣告係咁講話咩係「近期小見既最大製作」、「好多野都係真,製作好認真…」
到頭黎咪又係n角戀
我好鐘意陶大宇「就連我呢個滅火筒都係真o既」……次次睇到我都笑唔停口

舊 06-01-07, 11:52 PM   #8
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
呢套野都雲集左不少黑人憎既演員 p

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:02 AM   #9
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
我好鐘意陶大宇「就連我呢個滅火筒都係真o既」……次次睇到我都笑唔停口
我都係
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:14 AM   #10
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
仲有鄧梓峰
話學咗好多專有名詞
form shield wall...brake shield wall...
我諗...呢啲似簡單英語多過專有名詞多啲......

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:22 AM   #11
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
滅火筒都要講明係真?
不如講明套野係用真演員拍啦
"呢個陶大宇, 都係真既"||
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:26 AM   #12
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
引用:
作者: 月舞 查看文章
呢套野都雲集左不少黑人憎既演員 p
大乳... 狐妮... 艾辛... 唱K... 性女... 基鋒... 仲有巴斯光年...
好似差唔多全部都曾經俾O登巴打玩過...

此篇文章於 06-02-07 02:05 AM 被 劍路 編輯。
劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:26 AM   #13
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: 鎖鏈怪 查看文章
滅火筒都要講明係真?
我笑了

不過佢個廣告就係好gag
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:31 AM   #14
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 鎖鏈怪 查看文章
滅火筒都要講明係真?
哈哈哈~ 我聽完佢個攻劇策略真係o 哂咀...
講左等如無講~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:50 AM   #15
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
"著得呢套制服就係自己人" <---- 無記又抄對白, 唔知杜琪峰會唔會炮轟無記呢

呢首野應該叫"狐妮出奸"
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 12:59 AM   #16
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
有預感套劇會幾好笑,要昅昅

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 01:16 AM   #17
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: 劍路 查看文章
大乳... 狐妮... 艾辛... 唱K... 性女... 基鋒... 仲有巴斯光年...
好似差唔多全部都曾經俾O登巴打玩過...
性女
艾辛
基鋒

舊 06-02-07, 02:13 AM   #18
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
性女
艾辛
基鋒
性女... 某次上電台講性史搞到差d俾人雪...

艾辛... 當睇英超車仔d波某非洲裔球星出場果陣我地就會大嗌"Joey!!"

基鋒... 曾經傳過佢同觀音娜爭"仔"(唱K)...

劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 02:20 AM   #19
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 劍路 查看文章
性女... 某次上電台講性史搞到差d俾人雪...
o下……廣告見o黎見去都係得3個女角,
撇除我估到o個兩個後,第三個……真係估唔到佢有性史喎

舊 06-02-07, 02:27 AM   #20
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
之前「隨時候命」「衝上雲燒」仲記憶猶新,講就講到點勁點勁,又幾認真,又乜局合作…結果…又大玩三角戀,最後又討論果D大宇最後同邊個一齊…

舊 06-02-07, 02:38 AM   #21
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
之前「隨時候命」「衝上雲燒」仲記憶猶新,講就講到點勁點勁,又幾認真,又乜局合作…結果…又大玩三角戀,最後又討論果D大宇最後同邊個一齊…
之前o向海猿個陣都有講過TXB電視劇永遠愛情線排第一,職業排第二或更後……

舊 06-02-07, 03:35 AM   #22
dan
sun shine™

註冊日期: Dec 2001
成套劇最唔想見艾辛祖兒 , 點解楊怡無期拍...

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
你估拍記錄片咩
無記都要睇收視揾$ , 師奶們就係最大市場

此篇文章於 06-02-07 03:39 AM 被 dan 編輯。
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 03:42 AM   #23
Hide2001
Senior Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: dan 查看文章
成套劇最唔想見艾辛祖兒 , 點解楊怡無期拍...

你估拍記錄片咩
無記都要睇收視揾$ , 師奶們就係最大市場
又幾似樣啵..
Hide2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 02:20 PM   #24
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
引用:
作者: Hide2001 查看文章
又幾似樣啵..