Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 46 96 136 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 156  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Final Fantasy BRAVE EXVIUS
Orage 12:50 AM 06-02-18
基加真降臨果然又是要用老師……
Orage 01:34 AM 06-02-18
大概知道點打真基加.....不過要試左先
kcwoo 01:34 AM 06-02-18
今次活動隻4星角 魔力異常地高?
全game排第3
ShinDou 08:22 AM 06-02-18
龍女又真係幾高基本魔力,不過得6星又少PASSIVE,招同7星比又爭太遠都係冇乜用

真GILGAMESH擺明叫人用飛打啦,有得隨時用6屬,又唔駛俾裝備武器限死屬性

睇ALTEMA見人5TURN秒左 @@
Orage 10:49 AM 06-02-18
作者: ShinDou:
龍女又真係幾高基本魔力,不過得6星又少PASSIVE,招同7星比又爭太遠都係冇乜用

真GILGAMESH擺明叫人用飛打啦,有得隨時用6屬,又唔駛俾裝備武器限死屬性

睇ALTEMA見人5TURN秒左 @@
第4Turn會解除晒所有防禦+可降魔精,就係要到呢一局做一擊殺

前提一定要削到81%+自身超高攻擊力
Orage 12:39 PM 06-03-18
原來Game裡面有 gallery 有角色圖同封面圖
ShinDou 04:38 PM 06-03-18
3TURN掉屬性道具俾佢食會BREAK,果TURN佢淨係反擊之後唔打你,即係總共有2TURN可以打佢,俾野佢食果TURN同之後果TURN

頭先勁4眼FD冇上水是但搵左個2千攻街客試,最多80幾CHAIN由99%打到落68%,要夠火力每TURN扣過到50%先得

我係王之盾擋全體,REM全體自動復活,技師,ELLY,飛,街客4眼

源氏箭好似幫唔到人擋咁﹖王之盾平時D單體招都擋唔晒,唔知係咪爭左個挑,下次用番判官試先

原來帝國盾有招100%免死1次,唔怪得個個都用,等我升爆埋佢試下先,而家得114LV

點解見個個都話頭3TURN要控住唔好打到超過81%﹖好硬喎隻野不過我冇落攻BUFF,可能爭左個BUFF,因為冇AURON,用左技師出超分析

岩岩先發現原來我未衝主線執石,不過而家咁多野刷唔衝住了又冇野要抽,等冇野好搞先打
Orage 09:07 PM 06-03-18
作者: ShinDou:
3TURN掉屬性道具俾佢食會BREAK,果TURN佢淨係反擊之後唔打你,即係總共有2TURN可以打佢,俾野佢食果TURN同之後果TURN

頭先勁4眼FD冇上水是但搵左個2千攻街客試,最多80幾CHAIN由99%打到落68%,要夠火力每TURN扣過到50%先得

我係王之盾擋全體,REM全體自動復活,技師,ELLY,飛,街客4眼

源氏箭好似幫唔到人擋咁﹖王之盾平時D單體招都擋唔晒,唔知係咪爭左個挑,下次用番判官試先

原來帝國盾有招100%免死1次,唔怪得個個都用,等我升爆埋佢試下先,而家得114LV

點解見個個都話頭3TURN要控住唔好打到超過81%﹖好硬喎隻野不過我冇落攻BUFF,可能爭左個BUFF,因為冇AURON,用左技師出超分析

岩岩先發現原來我未衝主線執石,不過而家咁多野刷唔衝住了又冇野要抽,等冇野好搞先打
源氏弓係計魔攻架

點解控血到81%?因為一入80%就會開天下御免……基本全體即死技,第4局開源氏兜後可用Dispell消除佢自身附既防攻魔Down,個段時間就係最好一擊秒殺既機會
ShinDou 09:11 PM 06-03-18
我意思係佢頭3TURN咁硬點解可以咁快扣到去80% XD 我已經有近2千攻,MAN EATER 250%

同埋好似第3TURN佢都1定開天下咁﹖我次次唔開全體復活就會有人死,有排試點打先岩

源氏弓係全體魔﹖有冇屬﹖盾冇得同時擋物同魔喎,1定要物OR魔硬食 @@
ShinDou 08:21 AM 06-04-18
可以放棄,試來試去應該最少都要有軍師太母果d級數既buff先穩陣頂得住,平時d招1擋漏左1次果條友就會中箭死,而且仲要有3turn有個要請佢食道具又少個人用

勁刀我暫時冇用,我d勁人冇個岩用刀,除非有4眼,不過1隻都唔中,唔急拎唔用飛換了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 02:56 PM 06-04-18
好似唔知3個月定半年會renew,輝源會轉下1水合作石抽

佢5星真係set得太低,5星咁難抽先1隻5百,5隻3星就等於1隻5星,同埋5星真係最少都要第5隻先會拎去換,問題係本身件野係垃圾都唔會晒trust換啦,就好似我已經有6隻rinoa但都唔打算換咁,除非佢唔駛100%trust都換得姐

kcwoo 12:58 AM 06-05-18
如果要從シタン同マリア之間揀一隻上7星
邊隻好?
Orage 03:01 PM 06-05-18
作者: kcwoo:
如果要從シタン同マリア之間揀一隻上7星
邊隻好?
認真 - 老師......
マリア係強在無屬特魔...如果你有聖天使可以唔使用佢
ShinDou 03:34 PM 06-05-18
4眼愈睇愈屈,可以開4turn連殺,d招仲要超大力,不過要chain應該淨係可以用水果招,可以同暗勁full chain要其他屬要裝屬性武先得,淨係唔打得唔驚水既大佬,不過1隻都唔中,佢出得咁密真係儲唔切,6月尾係咪又話出xenogears第3彈?

ShinDou 07:12 PM 06-05-18
而家先明點解識玩道具之後反而未試過齊人去到第4TURN,原來請食道具當魔,佢會反偽性劍,應該都係魔招所以物盾唔會擋得到,即係1定要有最高BUFF同減傷食左佢啦﹖

仲要有3招擋冇效 @@
koala 10:48 PM 06-05-18
佢TURN3會消負面打人
一定要開傷減盾....
ShinDou 10:51 PM 06-05-18
原來第2TURN請佢食ITEM佢第3TURN就唔會解BUFF同開DEBUFF耐性

不過都係等射咩左中到軍師太母果D先搞了,暫時真係冇人岩用刀
ShinDou 09:14 PM 06-06-18
試到個陣有機會殺到了,頭先ELLY T風,飛暗3下,4眼水3下,1野打到佢淨52%,個FD2千4攻,我仲有個FD2千5攻用佢應該得了,再谷ELLY血等佢第3TURN食到箭唔死保得住佢出到V風應該得,同埋我用左王之盾又冇裝屬性武,用番判官裝屬性武幫CHAIN可能仲易,聽日再試下先
ShinDou 10:23 PM 06-07-18
終於拎到村正可以去刷武具了 XD

第4TURN打到佢49%,之後試左好耐先可以第5TURN1野秒到,要用到ELLY T中水,飛3暗,4眼FD3水,判官等佢地開始連左1陣先開技幫手連,因為打唔到3下1開波出招會甩

不過其實我真係冇勁人拎刀,電光劍唔得,飛唔得 @@ JECHT得1隻不過就算7星左都係拎唔到刀,而家打到3下拎刀既好似真係得4眼 @@ 拎左把野番黎其實用唔著,冇勁人拎刀應該都幫唔到谷上2650攻
ShinDou 09:59 AM 06-08-18
拎把村正去行竟然又命攻又攻10%,試下俾細皇帝睇下最盡幾多攻先,兩手人我得佢拎刀

ShinDou 10:03 AM 06-08-18
最盡得1993,連2千都冇,始終冇刀passuve爭好遠,有刀passive既雷神裝佐助仲勁因為送2刀慳番個位

ShinDou 10:33 AM 06-08-18
5星飛第3隻tidus,大毒池成日出垃圾5星

GP03D 07:02 PM 06-08-18
用刀勁好似已家得auron, 錫哥都要揸返自己把野。。。
ShinDou 07:05 PM 06-08-18
錫生連W招都冇已經唔駛考慮,TIDUS要開技先有1TURN 2連3連都係廢 XD

之前唔中AURON得1隻JECHT

唔急用既,話唔定今個月真係第3彈XENOGEARS,今次全力留飛留石睇下中唔中到2隻4眼,新主線未執石暫時4620石
Orage 10:03 AM 06-09-18
今個月冇Raid Boss,月尾出Orders鬪星角......

シド大量自由落技……又係雙手持……

雙手持魔力up技能終於係新課金角 - 赤魔女既TM出現...

STM更係成隻game最高攻同魔既帽
標籤:FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス
第一 ... 46 96 136 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 156  ... 最後

返回主題版面