Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-20-18, 12:19 PM   #901
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
之後有段故事講佢入左時間黑洞,去左好耐之前,遇到一班善良外星人救左佢,過左一段日子,菲利嘅祖先來到,悟空老豆唔夠打,眼見救佢嘅善良外星人俾人打,之後終於爆超西,跟手打死左菲利祖先,菲利祖先同後人講,要小心超級撒亞人……
由手機版發出
原來係咁.....唔該哂~ 究竟係漫畫定動畫? 請問個名稱係乜? 想搵來睇睇.

舊 02-20-18, 01:58 PM   #902
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: wing 查看文章
原來係咁.....唔該哂~ 究竟係漫畫定動畫? 請問個名稱係乜? 想搵來睇睇.
Episode of Bardock

舊 02-20-18, 02:29 PM   #903
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
Episode of Bardock
唔該哂

舊 02-21-18, 03:25 AM   #904
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
睇番前幾頁話有地區連線問題

咁我hk psn玩中文版,但入game揀日本區有無問題?
同埋你地係咪都係揀日本區?

舊 02-21-18, 04:00 AM   #905
k8888
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAvalon133
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
睇番前幾頁話有地區連線問題

咁我hk psn玩中文版,但入game揀日本區有無問題?
同埋你地係咪都係揀日本區?
入日本區無問題的~
現在都只是BUG在找不到房間這個問題上面~
即是不和人開房打的話就無事
k8888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 02:28 PM   #906
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
總知基本上巴達克就係菲利講既傳說中既超級撒亞人 佢係穿越返去練到變超西既
即係全部超西幾乎都係巴達克既血統咁濟 除左比達一家人
布羅連係別系統 佢係天生就識變之餘佢無上限咁強落去 傳超既設定已經比巴達克呢本短篇搞亂左
無聊上YOUTUBE望返,其實最後有講「これが超サイヤ人伝説の始まりになったのか、それは定かではない」
不過今時今日睇,所謂超西只不過係野菜人既變身能力,根本就冇咩傳說。
本身超西神個設定已經夠晒奇怪,明明係傳說中,但係又多到可以組成戰隊。
而比達又可以唔駛人幫自己搞掂,大杜仲可以唔變藍都有差唔多同等力量,最後地球死剩一村人不過又可以出元氣劍…
於龍珠追求設定,真係頭都痛…

舊 02-21-18, 02:44 PM   #907
wing
格鬥低手

引用:
無聊上YOUTUBE望返,其實最後有講「これが超サイヤ人伝説の始まりになったのか、それは定かではない」
不過今時今日睇,所謂超西只不過係野菜人既變身能力,根本就冇咩傳說。
本身超西神個設定已經夠晒奇怪,明明係傳說中,但係又多到可以組成戰隊。
而比達又可以唔駛人幫自己搞掂,大杜仲可以唔變藍都有差唔多同等力量,最後地球死剩一村人不過又可以出元氣劍…
於龍珠追求設定,真係頭都痛…
我都睇左, 同意 "傳說" 應該係 "超級撒亞人的傳說" (片中果個菲利祖先傳下來俾後代知), 因為bardock之後好多年都冇出現過, 於是菲利祖先口中的超級撒亞人就變左傳說. 其實個個變到都可以解得通. 之後咩紅髮藍髮...咪可以理解為幾段變身, 好似菲利兩兄弟咁囉.

舊 02-21-18, 03:02 PM   #908
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
如果真係講設定
鳥sir已經講左傳超係邊個
同埋年尾套電影亦都係講超級撒亞人嘅原點
巴達克穿越劇呢個設定,鳥sir冇用到
等於布洛尼係現代傳超亦都唔係正傳野

舊 02-21-18, 06:08 PM   #909
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
最新消息果個npc我見5頁都係空白…正常?

舊 02-21-18, 09:42 PM   #910
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
估下布羅利對比達有無特殊ko好過啦

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 10:00 PM   #911
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
我想問行版對唔對應日服個BGM DLC?

舊 02-21-18, 11:04 PM   #912
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
估下布羅利對比達有無特殊ko好過啦
布羅利應該要好多個都有特殊KO
岩盤浴、打樂器

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 12:17 AM   #913
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

https://www.youtube.com/watch?v=QTtrvc2Yr3Q
https://www.youtube.com/watch?v=nl_xj4zpilA

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 05:08 PM   #914
神人ではない!新人だ

望返銷量,其實隻GAME都賣得幾差,到尋日都上唔到8萬,明明SAO FREEDOM WAR一個星期就8萬2…

舊 02-22-18, 05:21 PM   #915
wing
格鬥低手

引用:
望返銷量,其實隻GAME都賣得幾差,到尋日都上唔到8萬,明明SAO FREEDOM WAR一個星期就8萬2…
吓, 呢隻野全平台唔駛1星期, 只計歐美就已經銷左超過左200萬, 吊打sf5同tekken 7呢D老牌格鬥game, 仲係銷售速度最快的龍珠game, 而且好過gg/bb..... 已經好勁抽喇喎.

舊 02-22-18, 05:36 PM   #916
david
The One

引用:
吓, 呢隻野全平台唔駛1星期, 只計歐美就已經銷左超過左200萬, 吊打sf5同tekken 7呢D老牌格鬥game, 仲係銷售速度最快的龍珠game, 而且好過gg/bb..... 已經好勁抽喇喎.
無手提版又無體感操控係差勁O架喇,有O既話銷量起碼翻五翻。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 06:43 PM   #917
神人ではない!新人だ

引用:
まあ、日本の売り上げの話だ。EU/USはあまり調べてない。
あと、GG/BBはいつも売れてないさ、記憶よってとせいぜい2/3万程度。

舊 02-22-18, 06:54 PM   #918
k8888

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAvalon133
引用:
作者: david 查看文章
無手提版又無體感操控係差勁O架喇,有O既話銷量起碼翻五翻。
2D格GAME點樣可以體感!?
手提版其實都......CHOK爆部機
k8888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 07:19 PM   #919
神人ではない!新人だ

引用:
作者: k8888 查看文章
2D格GAME點樣可以體感!?
手提版其實都......CHOK爆部機
まあ、WIIの時代ならあるようなないような。

舊 02-22-18, 07:43 PM   #920
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
可惜到依家懶理連線問題, 難揾人又Delay
我將我個問題send比官方 都係比無用既答覆我

頭週日本區明明十幾廿間房爆滿, 近幾日已經跌到全部房加埋唔知有無100人

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 07:56 PM   #921
rubyyu

註冊日期: Mar 2005
隻game係正嘅,佢D DLC我都會買
只係衰在:
1.太自信出係mon hunt之後
2.連線問題

感係係Bandai嘅問題

Sent from my iPhone using Gaforum
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 11:31 PM   #922
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 12:45 AM   #923
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
可惜到依家懶理連線問題, 難揾人又Delay
我將我個問題send比官方 都係比無用既答覆我

頭週日本區明明十幾廿間房爆滿, 近幾日已經跌到全部房加埋唔知有無100人
無咁慘而家睇日本區頭房爆左二房五十幾個,之後八成房都十至二十個人度

舊 02-23-18, 01:36 AM   #924
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
如果真係講設定
鳥sir已經講左傳超係邊個
同埋年尾套電影亦都係講超級撒亞人嘅原點
巴達克穿越劇呢個設定,鳥sir冇用到
等於布洛尼係現代傳超亦都唔係正傳野
正傳中講到話一千年先有一個超級撒亞人 (娜美星篇,打皇牌精英軍團, 悟空打力高時比達講的)

之後就變左一千年一個傳說中的超級撒亞人
鳥山明自己又唔承認

但超又出番呢個不被承認的狂暴版超級撒亞人

真係好想知年尾鳥山明會點兜
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 02:15 AM   #925
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Duplicated
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 12:59 AM

手機版 | APP版