Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-14-06, 10:48 PM   #76
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagkimtam
引用:
作者: C.K.F.
NTSC單制式, o係香港係收o吾到本地電視台.
咁攪法,即係要搵一部又有pal又有ntsc既機先得?
thanks

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線  
舊 03-14-06, 10:53 PM   #77
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Kenji少
slim crt既出現對於大部份仲係執著crt畫質既人都係一事好事~~不過market仲可唔可以令佢有生存空間.又係另一回事~如果香港有既話
我一定會買部擺房
我覺得以呢個價錢同SIZE
一定有生存空間的
plasma貴+有壽命限制
LCD tv 畫質唔使多講啦 而且 側面睇唔到
izumo 目前離線  
舊 03-14-06, 10:59 PM   #78
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
-skip-
乜野事?!!

新到著部 LCD 出左問題??
Zaku 目前離線  
舊 03-14-06, 11:08 PM   #79
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: kimtam
咁攪法,即係要搵一部又有pal又有ntsc既機先得?
thanks
http://www.samsung.com.cn/products/t...ws_32z30he.asp

大陸型號理應o岩香港用, 呢款有multi-system tuner & nicam(香港規格??) & 接受multi-system 影像訊號input,
不過就冇HDMI imput.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 03-14-06, 11:25 PM   #80
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

引用:
作者: C.K.F.
http://www.samsung.com.cn/products/t...ws_32z30he.asp

大陸型號理應o岩香港用, 呢款有multi-system tuner & nicam(香港規格??) & 接受multi-system 影像訊號input,
不過就冇HDMI imput.
thanks
本來想打電話比samsung問一問,但係今日打過一次去,d態度好到已經唔想再打
睇下國美有冇代客訂機服務仲好

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線  
舊 03-15-06, 12:25 AM   #81
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
睇定D先好,泡菜人咩都要快過人,結果好易衰(好似copy幹細胞單o野咁)
何況佢應該唔係獨家有E項技術掛,遲早有其他公司都會開發到

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 03-15-06, 01:29 AM   #82
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
呢部三叔機好似我屋企部索泥機既大螢幕版
係咪依家好興呢個樣a

實物仲似

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 03-15-06 01:42 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線  
舊 03-15-06, 01:56 AM   #83
Kenji少
暴走中

XBox Live GamertagKenji1445
引用:
作者: izumo
我覺得以呢個價錢同SIZE
一定有生存空間的
plasma貴+有壽命限制
LCD tv 畫質唔使多講啦 而且 側面睇唔到

plasma而家已經唔貴了...

42吋平均都係17000左右~

lcd...命仔長少少...同埋冇plasma咁快老化.

至於crt..一路都仲係最好的~~~

同埋而家sed又話delay...

但最大件事係...samsung而家主力都係lcd panel上面

我驚佢一見反應麻麻就停產...
Kenji少 目前離線  
舊 03-15-06, 01:58 AM   #84
Kenji少
暴走中

引用:
作者: Zaku
乜野事?!!

新到著部 LCD 出左問題??

um.詳情遲少少先交代吧~~~

總之係..自己off power~機身有d over heat既情況....

不過samsung check過冇事.但係我屋企就有事

暫時唔知原因係邊
Kenji少 目前離線  
舊 03-15-06, 02:34 AM   #85
Kenji少
暴走中

引用:
thanks
本來想打電話比samsung問一問,但係今日打過一次去,d態度好到已經唔想再打
睇下國美有冇代客訂機服務仲好

國美應該有代訂
因為佢地一向有賣內地水貨~
可以去問下
再唔係我呢兩日經過樓下果間幫你問下都ok

samsung既c.s
唔好提了...早兩日先同佢地嘈完
Kenji少 目前離線  
舊 03-15-06, 07:26 PM   #86
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

引用:
國美應該有代訂
因為佢地一向有賣內地水貨~
可以去問下
再唔係我呢兩日經過樓下果間幫你問下都ok

samsung既c.s
唔好提了...早兩日先同佢地嘈完
kenji少,先謝,不過我自己去國美問就得啦,唔好意思麻煩你

kimtam 目前離線  
舊 03-15-06, 08:47 PM   #87
dondon
Game Master
XBOX360必玩

XBox Live GamertagDONNOLO
引用:
um.詳情遲少少先交代吧~~~

總之係..自己off power~機身有d over heat既情況....

不過samsung check過冇事.但係我屋企就有事

暫時唔知原因係邊
Over heat ??

我剛買了部samsung的lcd tv, 都覺得熱, 但............熱唔正常咩 ??

舊 03-16-06, 01:02 AM   #88
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
嘩,我就黎買新TV wo...估唔到有部咁既野
我對CRT個印象好d wo
咁點算好...

Pokemon Diamond fd code:
Kengo/ケンゴ/0043 7467 4333
651132 目前離線  
舊 03-16-06, 01:23 AM   #89
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
借問聲呢部野大約幾錢(HK $) 呀?

Pokemon Diamond fd code:
Kengo/ケンゴ/0043 7467 4333
651132 目前離線  
舊 03-16-06, 01:44 AM   #90
Kenji少
暴走中

引用:
kenji少,先謝,不過我自己去國美問就得啦,唔好意思麻煩你

國美所謂既保養唔係原廠做返架.呢點要記住~
Kenji少 目前離線  
舊 03-16-06, 10:21 AM   #91
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: 651132
嘩,我就黎買新TV wo...估唔到有部咁既野
我對CRT個印象好d wo
咁點算好...
買啦~
有買貴,冇買錯~
RS 200 目前離線  
舊 03-16-06, 10:23 AM   #92
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
LCD電視機貴未必最好 測試15款 比畫質音質利便功能

【明報專訊】消費者委員會去年接獲有關LCD(液晶)電視機的投訴大幅上升,大部分投訴為不滿LCD電視出現「壞點」,同時代理商拒絕退貨。針對LCD電視大行其道,消委會首次測試市面出售的15款32吋LCD電視機,發現畫質及音質好壞,與售價未必成正比,各樣本的價格及功能差異頗大,市民購買前應細心比較。

收看高清電視須外置器材

政府還沒有公布本港日後採用的數碼地面電視制式,消委會提醒,市面上仍未有可收看將來本地數碼地面高清電視(HDTV)廣播的LCD電視機。是次測試中,所有聲稱支援或兼容高清影像的樣本,均沒有內置接收HDTV廣播的調諧器(Tuner),日後收看HDTV須借助其他器材如外置機頂盒,或高清電視錄影機。

消委會去年共接獲128宗有關LCD電視的投訴,數字較前年的24宗大幅上升近4倍,今年首2個月已接獲25宗。大部分投訴為不滿LCD電視出現壞點,同時代理商拒絕退貨。

消委會去年10月在市面購入15部不同牌子的LCD電視機進行測試,結果於最新一期《選擇》公布。15款電視機分別在日本、中國、南韓、台灣及印尼生產,售價最平8990元,最貴24990元。測試分別就電視機的畫質、音質、使用方便程度、多功能程度、接收廣播靈敏度及耗電量6個範疇進行評分,5分代表最佳。

測試結果顯示,整體評分最佳的為兩個日本牌子樂聲牌及新力,同樣得4分,兩者各售約2萬元。最貴的飛利浦型號得3.5分,排第三。最平的兩個內地牌子新科及海信,前者排第11、後者居榜末

內地廈華品牌排第7

消委會宣傳及社區關係小組副主席程伯中表示,結果顯示各個樣本的總評分與售價未必有絕對關係。例如售9980元、於內地生產的廈華品牌,整體評分達3分,排行第7,屬經濟實惠。

業界﹕市場有近50品牌

華仁會電器負責人羅仲明表示,市面上有近50款LCD電視牌子,消委會只選擇其中15款作測試,他認為﹕「排行榜末的並非如此低劣,部分沒有參與測試的牌子質素更差,大多在內地製造。」他承認是次消委會測試結果脗合市場走勢,得分最高的品牌銷量的確較佳。目前華仁會每月售出600部LCD電視,佔集團總營業額三成。

估唔到sharp輸俾panasonic
廈華係咪即係prima?

此篇文章於 03-16-06 10:26 AM 被 jasmin 編輯。
jasmin 目前離線  
舊 03-16-06, 10:29 AM   #93
RS 200

引用:
作者: jasmin
係呀~
RS 200 目前離線  
舊 03-16-06, 11:20 AM   #94
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
sharp竟然排第6

舊 03-16-06, 12:00 PM   #95
masaki
小峽谷肥安娜

如果音質行先sharp係首選既蘋果話?

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 03-16-06, 12:27 PM   #96
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: jasmin
[COLOR="DarkRed"]
廈華"好似"係叫"AMOI"
monster8 目前離線  
舊 03-16-06, 12:31 PM   #97
monster8
Game Master

部CRT有D奇怪WOR,£350.咁GE價錢, 大陸機都未必得LA...
舊 03-16-06, 01:14 PM   #98
RS 200

引用:
作者: monster8
部CRT有D奇怪WOR,£350.咁GE價錢, 大陸機都未必得LA...
大陸機一定得~
你去大陸國美睇下就知~
RS 200 目前離線  
舊 03-16-06, 01:45 PM   #99
monster8
Game Master

引用:
作者: RS 200
大陸機一定得~
你去大陸國美睇下就知~
但係SONY32" 都要成$10000LA, 宜家係一半...
舊 03-16-06, 03:11 PM   #100
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
32寸…都未係聲寶系最強機種…

關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 12:31 PM

手機版 | APP版