Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-16, 02:11 AM   #176
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: Kaiser 查看文章
唔得,上位普通洞好難出封技大因子...
刷左成粒鐘都係固有+防封

把鬼火用住封技中先,有心情再刷封技大 (其實封技中都好難刷)
如果唔係冰屬攻擊咁應該去刷千刃出效異大容易D?
再唔係就直接去刷RARE巢,見到天空藍/紫裂紋就閃

舊 11-08-16, 10:42 AM   #177
Kaiser
God of Gamer
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: nomezero 查看文章
如果唔係冰屬攻擊咁應該去刷千刃出效異大容易D?
再唔係就直接去刷RARE巢,見到天空藍/紫裂紋就閃
續異大唔包封技

不過睇黎都唔駛再刷住,KUMAMON個規則打左兩場完全出事,我要重新再砌過D怪
我隻白兔獸俾人BBQ得好慘

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 11:31 AM   #178
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
2貓打贏隻迅龍,原來打完呢場d心會補番
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 01:17 PM   #179
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
辛Q苦打哂座塔,跟手升防升武打黑龍

順便問埋你哋咁多個:你哋係用咩準則去塞爆冇屬怪(一角、角龍姊妹、熊本熊、黑豬仔e.g.)九格DNA?(計埋用火把開窿)/我就求祈玩哂5屬咀炮+根性or全屬强or龍壓算數,可惜就係冇怪全特殊攻擊強化大DNA俾我配招玩全特攻
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 01:29 PM   #180
nomezero
Game Master

引用:
續異大唔包封技

不過睇黎都唔駛再刷住,KUMAMON個規則打左兩場完全出事,我要重新再砌過D怪
我隻白兔獸俾人BBQ得好慘
效異冇講明對應咩狀態
續貫就冇大中小但有明講封技包埋
描述既第二行第一個咪封技囉

引用:
作者: 滅龍士 查看文章

順便問埋你哋咁多個:你哋係用咩準則去塞爆冇屬怪(一角、角龍姊妹、熊本熊、黑豬仔e.g.)九格DNA?(計埋用火把開窿)/我就求祈玩哂5屬咀炮+根性or全屬强or龍壓算數,可惜就係冇怪全特殊攻擊強化大DNA俾我配招玩全特攻
我就未玩冇屬既怪
不過應該點都唔會玩全咀砲
最多就三屬
有諗過隻黑豬玩
白海 效異 見切
攻大 銀火 加速
龍壓 恐暴 續異
BINGO開雷火龍力速
===========================
話說執完雷屬9格 雷狼麒麟紅彩紅FU
打算執冰屬,暫時只完成化鮫,仲打算執ポポ冰碎白兔
--------------------------------------------------
另外100萬完成,全任務要完晒生產任....
防禦力搵21層奇面測試過
每差40防會有20DMG差距
但係咪每招都咁計就唔知
如果上面係正確,咁鐵壁大就有大約15防(好少)左右既效果
著住LV2金火裝去搵下位金獅食開場雷砲,有冇鐵壁大就只係107同102既分別

此篇文章於 11-08-16 01:52 PM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 03:04 PM   #181
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
del

此篇文章於 11-08-16 03:56 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 11-08-16, 03:23 PM   #182
tao08
Crazy Gamer

fu蛋個時禁A掣加個d能力係隨機定係拎蛋個時已經固定左
舊 11-08-16, 03:46 PM   #183
nomezero
Game Master

引用:
作者: tao08 查看文章
fu蛋個時禁A掣加個d能力係隨機定係拎蛋個時已經固定左
隨機而且我覺得篤MON能力好過A掣
固定既係因子

舊 11-08-16, 04:06 PM   #184
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: nomezero 查看文章
怒刪
遊戲不在身邊查不到,等下去查查
我記得有個續異還是哪個因子是不包封技

體感有屬性的招在耐性/屬攻方面會有另外一條算式去計食幾多
但無屬性就真係硬生生食你攻防

所以會變左打力技速 (最少一BINGO)
由於唔駛砌屬攻關係應該可以砌到一行無屬性(加速度)
最後就執META野,我個人都會塞一個嘴炮保險

但嘴炮真心唔駛好多個,50 LV規無點特化的嘴炮威力有限,你都無咁多絆點監生拍嘴炮出黎

冰屬用慣冰牙返唔到轉頭啦,化骹見過人砌坦很不錯

引用:

金火龍蛋右下角因子係全屬性攻擊大

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 11-08-16 04:18 PM 被 Kaiser 編輯。
舊 11-08-16, 10:02 PM   #185
滅龍士
MHWs↓

終於著獄狼裝+耐爆根性石+升爆恐暴大劍+帶獄狼,中完超粉塵爆破死剩兩個心出絆技一take過KO黑龍\/

跟住剩返鬥技場白金盃+生產任+全徽章要清a
舊 11-08-16, 11:12 PM   #186
Kaiser
ドウケシ

線上真的頗少人打....

lunch time開熊本熊規(牙獸限定)無人
而家開MON HUNT部規(2星限定)又無人...

有人想儲蛋碎可以跟我講a
無咩人連線打其實有d悶..

請叫我「小丑」。

此篇文章於 11-08-16 11:59 PM 被 Kaiser 編輯。
舊 11-09-16, 10:20 AM   #187
LUFFY420
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
線上真的頗少人打....

lunch time開熊本熊規(牙獸限定)無人
而家開MON HUNT部規(2星限定)又無人...

有人想儲蛋碎可以跟我講a
無咩人連線打其實有d悶..
堅少人...又沒朋友玩...
所以我只好出任果1,2日快快手儲齊D蛋殼...

舊 11-09-16, 11:27 AM   #188
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
好似話得十零萬銷量(首週), 我諗都幾難搵人連綫
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 11:15 PM   #189
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: LUFFY420 查看文章
堅少人...又沒朋友玩...
所以我只好出任果1,2日快快手儲齊D蛋殼...
認真佢D規推太快,養唔切
其實打完兩個特別規之後我覺得係有佢好玩的地方,但50 LV規感覺緊張一D同戰術變化大D

草食同獸龍果個規我都未砌
草食要點砌真係R晒頭

獸龍個META好似幾易估

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
好似話得十零萬銷量(首週), 我諗都幾難搵人連綫
一般規則其實還可以,我試過點幾鐘都仲搵到人打
但是特殊規幾難搵

請叫我「小丑」。

此篇文章於 11-09-16 11:17 PM 被 Kaiser 編輯。
舊 11-09-16, 11:56 PM   #190
tao08
Crazy Gamer

沙漠邊度大機會有rare巢,搵極都搵唔到
舊 11-10-16, 12:45 AM   #191
滅龍士
MHWs↓

Offline鬥技場白金盃三連霸,地衝斬果然係好朋友
引用:
沙漠邊度大機會有rare巢,搵極都搵唔到
返村個橙色大壼供張誕生符再出沙漠揾,金竇會易出好多
舊 11-11-16, 01:17 AM   #192
Kaiser
ドウケシ

引用:
Offline鬥技場白金盃三連霸,地衝斬果然係好朋友

返村個橙色大壼供張誕生符再出沙漠揾,金竇會易出好多
沙漠太大用金巢挖蛋不科學,我是直接撞怪出來歸巢撈蛋
不過沙漠的怪真的OK難搵,我現在武器欠的素材好多都是沙漠的怪

我今晚都有在沙漠打角龍素材
但俾我撈到幾粒風牙龍蛋(因為風牙會在角龍的位出現取代角龍)

目前有兩粒龍捲回避因子想砌龍捲隊...
不過除左風牙未諗到用咩...

請叫我「小丑」。

此篇文章於 11-11-16 01:21 AM 被 Kaiser 編輯。
舊 11-11-16, 01:54 PM   #193
tao08
Crazy Gamer

引用:
沙漠太大用金巢挖蛋不科學,我是直接撞怪出來歸巢撈蛋
不過沙漠的怪真的OK難搵,我現在武器欠的素材好多都是沙漠的怪

我今晚都有在沙漠打角龍素材
但俾我撈到幾粒風牙龍蛋(因為風牙會在角龍的位出現取代角龍)

目前有兩粒龍捲回避因子想砌龍捲隊...
不過除左風牙未諗到用咩...
仲有沙漠副任d大怪好難撞,盾蟹過場load左15分鐘都唔出
舊 11-11-16, 02:26 PM   #194
滅龍士
MHWs↓

有冇人話我知今日隻DL櫻火有乜特別?冇就過佢招火牙算
舊 11-12-16, 10:22 PM   #195
Kaiser
ドウケシ

剛才ONLINE戰遇到的對手,隊伍有些想法,三隻都不是高級/常見的怪
但好難打 錯一步輸很大那種

請叫我「小丑」。

舊 11-13-16, 01:45 AM   #196
Kaiser
ドウケシ

媽的臨訓前打兩場online對面都係我就贏的時候拔線走人a
仲要一個SSS RANK
一個MASTER RANK
乜野比賽/積分賽都無駛唔駛咁呀a

請叫我「小丑」。

舊 11-13-16, 08:51 AM   #197
滅龍士
MHWs↓

引用:
媽的臨訓前打兩場online對面都係我就贏的時候拔線走人a
仲要一個SSS RANK
一個MASTER RANK
乜野比賽/積分賽都無駛唔駛咁呀a
你咩rank?
舊 11-13-16, 11:16 AM   #198
Kaiser
ドウケシ

引用:
你咩rank?
小薯只有S rank

請叫我「小丑」。

舊 11-14-16, 12:29 PM   #199
tao08
Crazy Gamer

有冇黑鎧龍蛋?睇日文網一個話有一個話冇
舊 11-14-16, 02:46 PM   #200
滅龍士
MHWs↓

引用:
有冇黑鎧龍蛋?睇日文網一個話有一個話冇
迷宮森界打完大佬執蛋。或者著歸巢裝去密林集落出去打黑鎧,等黑鎧中毒>掉色玉>水屬招或絆技KO會易d歸巢執黑鎧蛋

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[3DS] Monster Hunter X(クロス)/Generations 情報區 2 | 日版已售/美版 2016 Summer enishi 手提遊戲機討論版 95 04-05-16 02:23 AM
[3DS] Monster Hunter X(クロス) | 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 1023 11-28-15 06:37 PM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
[3DS] Monster Hunter 4 綜合情報 Vol.3 | 無料線上狩獵 | 日版已售 W!LL 手提遊戲機討論版 1042 09-13-13 08:33 PM

現在的時間是 07:59 AM

手機版 | APP版