Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-15, 11:18 AM   #1
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
Thumbs up 皇家特工:間諜密令(KINGSMAN:THE SECRET SERVICE)(12/02)

https://hk.movies.yahoo.net/movie/de...間諜密令

睇左特別場,有驚喜!
推薦!

(COMING SOON)

此篇文章於 03-05-15 04:32 PM 被 KIM 編輯。
KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 02:15 PM   #2
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
已被廣告中那句:「J.B.=占士邦X 包志傑O」深深吸引想去睇了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 04:13 PM   #3
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
已被廣告中那句:「J.B.=占士邦X 包志傑O」深深吸引想去睇了!
其實Jason Bourne 都係JB
個個做特務都JB, d名好悶.

舊 02-12-15, 05:45 PM   #4
KIM
GAF足球隊金虎拾號

劇透 : [ 全世界特務機構都有名稱:FBI, CSI, CIA.....係中國沒有, 就是叫北京! ]

此篇文章於 02-12-15 05:54 PM 被 KIM 編輯。
舊 02-12-15, 07:18 PM   #5
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: KIM 查看文章
劇透 :
嗰幕全場齊聲笑

呢套戲意外地暴力
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 07:40 PM   #6
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: Rv250 查看文章
嗰幕全場齊聲笑

呢套戲意外地暴力
dead rising

舊 02-12-15, 10:13 PM   #7
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
幾好睇

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 10:52 PM   #8
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: KIM 查看文章
dead rising
放煙花
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-15, 11:00 PM   #9
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
呢套有D似殺神特攻~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-15, 01:47 AM   #10
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: rinxlun 查看文章
放煙花
英式含蓄幽默!

舊 02-13-15, 02:53 AM   #11
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 碧咸廿三 查看文章
呢套有D似殺神特攻~
原著同一作者

https://www.youtube.com/watch?v=7D-dkRWBaco

貼下預告先

此篇文章於 02-13-15 02:58 AM 被 Sito 編輯。
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-15, 02:16 PM   #12
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
呢套好睇
那煙花很精彩,那公主也很XX
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-15, 01:00 AM   #13
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
好睇!順手試堆4DX!好正,唔算太搖,各板友可以試下

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-15, 07:27 PM   #14
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
劇透慎入!
呢套戲最大驚喜絕對係Colin Firth,估唔到佢可以咁有型!
佢真係太搶戲,攪到佢死左之後成套戲即刻無咁好睇,好似無左重心咁。
心裡面好希望佢未死…個0靚仔真係接唔到佢班…

有三點我覺得有d不足:
1)訓練新人果段略嫌有d冗長,節奏較慢…
2)Colin Firth 0係無太大0既貢獻下就死左…
3)故事結構同"Wanted" 實在太似,原作漫畫係同一個作者,但實在係太似…有d換湯不換藥0既感覺…

整體黎講真係ok,齋睇Colin Firth表演已經值回票價
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-15, 11:40 PM   #15
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
原來呢個世界有咁正嘅煙花
我見識太小了

舊 02-23-15, 02:09 PM   #16
xxxxxx
Game Master

麻麻地(仲要正價$85 坐頭行有d 後悔)
action 黎講又打得唔好睇 (個o靚仔)
comedy 黎講又無乜笑位 (同期action comedy 黎講mortdecai 好笑好多)

無睇原著當原創睇
故仔其實都幾無聊
晒左個background

Colin Firth同Mark Strong(!)堅型 如果可以開套前傳就正
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-15, 02:18 PM   #17
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
comedy 黎講又無乜笑位 (同期action comedy 黎講mortdecai 好笑好多)

無睇原著當原創睇
故仔其實都幾無聊

Colin Firth同Mark Strong(!)堅型 如果可以開套前傳就正
其實呢套野好多笑位都係婊老梗同埋D先入為主觀念,其實靚仔知道咁多老野梗都真係幾奇妙下
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-15, 06:45 PM   #18
gingq7

註冊日期: May 2008
動作場面算好好啦喎,
so far西片入面我覺得打得最好睇係 cap a 2, 呢套 和matrix系列.
呢套唯一唔鍾意係有d動作場景很明顯用了fast forward (雖然我懷疑係刻意比觀眾知道用了ff, 但我又諗唔明點解)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 03:24 PM   #19
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: xxxxxx 查看文章

無睇原著當原創睇
故仔其實都幾無聊

有傳聞話開續集繼續有Colin Firth

佢退場嗰下個鏡頭咁遠咁拍,之後話佢死唔去都好容易
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 03:44 PM   #20
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Sito 查看文章

希望佢拍前傳多d
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 03:52 PM   #21
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Sito 查看文章

samuel jackson射完之後煞有介事咁問係咪一定死 , 都諗係咪預佢死唔去
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 05:18 PM   #22
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Rv250 查看文章
samuel jackson射完之後煞有介事咁問係咪一定死 , 都諗係咪預佢死唔去
咁佢話佢見血會嘔嘛,所以先問助手佢係咪死左,但助手只係答打頭好難唔死…潛台詞即係唔一定死,而且又有人MON住晒,話之後有後援去搶救返都得既…應該
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 05:38 PM   #23
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: teealpha 查看文章
咁佢話佢見血會嘔嘛,所以先問助手佢係咪死左,但助手只係答打頭好難唔死…潛台詞即係唔一定死,而且又有人MON住晒,話之後有後援去搶救返都得既…應該
其實係咪諗多左.....

舊 02-24-15, 06:29 PM   #24
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
動作場面算好好啦喎,
so far西片入面我覺得打得最好睇係 cap a 2, 呢套 和matrix系列.
呢套唯一唔鍾意係有d動作場景很明顯用了fast forward (雖然我懷疑係刻意比觀眾知道用了ff, 但我又諗唔明點解)
兩個老野agent 都打得好睇 (雪山酒吧教堂)
o靚仔last boss 就真係麻麻地
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:25 AM   #25
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
剛睇完
都叫滿意既 :)

Gentleman Colin 超型

唔係紳士!
唔係紳士!
唔係紳士!
這很重要

微劇透

小comment wwwww
蘭斯(roxy)個角色其實可有可冇......
一早放煙花, 新仔咪唔駛咁辛苦,直入last boss.....
賽巴竟然變節.....話晒個名都係名人呀.....
男主角係Colin ,並不是新仔

教堂仲以為dead rising.....呢度幾血腥,仲以為男主會自殺....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Secret Ponchos david 電視遊戲討論版 3 05-17-14 12:08 PM
Denial-of-Service Paptimus ~清談館~ 14 10-26-10 09:43 AM
[多機種] [XB360,PS2]Secret Service announced 神祕人1號 電視遊戲討論版 2 10-17-08 07:57 PM
the secret 秘密 煉獄 學術文化綜合研討區 0 09-10-07 12:40 PM

現在的時間是 08:10 PM

手機版 | APP版