Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-16-14, 10:36 AM   #126
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: funnyfun 查看文章
我已準備好媽叉來吧!
其實有半日都好好~
不過個時間有少少唔拖唔水~

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 10:38 AM   #127
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: DC 97 查看文章
其實有半日都好好~
不過個時間有少少唔拖唔水~
半乜鬼日丫,你咪又係要MON住個電視睇佢幾時落,仲慘過返工

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 10:39 AM   #128
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
轉左3號,返工

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 10:40 AM   #129
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
落前都唔放下聲,話落就落
以前都話講明半小時內

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 10:44 AM   #130
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
10:45都唔夠
好在講明午飯後至開工

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 10:48 AM   #131
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: martinnitram 查看文章
反正點決定都比人話
利申: 已食午餐準備出門口
每次打風
天文台就算點做都總有人唔滿意

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
半乜鬼日丫,你咪又係要MON住個電視睇佢幾時落,仲慘過返工
大家覺得一係就一早改掛三號; 一係就過左中午先改掛?

此篇文章於 09-16-14 10:51 AM 被 Home 編輯。
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 10:50 AM   #132
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
特登捱過10:30比啲下午校靚仔放假
未過11點,股市都如期1點開市嘛,睇開啲啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 10:57 AM   #133
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
同預計時間差不多

舊 09-16-14, 11:04 AM   #134
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
可以食埋飯2點先返公司
算係咁

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:07 AM   #135
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Home 查看文章
每次打風
天文台就算點做都總有人唔滿意

大家覺得一係就一早改掛三號; 一係就過左中午先改掛?
佢安排好啲點會有人嘈
一早講定1200改3號未算囉,改口又改口

你都唔鐘意對住哩啲客啦

引用:
作者: chunwai0091 查看文章
可以食埋飯2點先返公司
算係咁
公司1230放飯
叫我哋1200番到公司

真係想食埋個飯先番都唔俾你,好公司
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:09 AM   #136
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
佢話10點半至12點左右會落3號真心低b
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:16 AM   #137
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
佢安排好啲點會有人嘈
一早講定1200改3號未算囉,改口又改口

你都唔鐘意對住哩啲客啦

公司1230放飯
叫我哋1200番到公司

真係想食埋個飯先番都唔俾你,好公司
勞工例落風球兩小時內回到工作地點
當然要睇你同公司邊個手瓜勁

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:22 AM   #138
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: T.K. 查看文章
呢條例真係蠢到無朋友
可惜以香港個環境修例無望
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:23 AM   #139
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
佢唔好低能啦....我屋企返公司非繁忙時間一粒鐘都返唔到啦..
剛落風無2粒鐘真係唔洗旨意返到去..分分鐘要2粒鐘以上.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:23 AM   #140
T.K.
很黃很暴力

兩小時,除非住大陸,唔係的話,上水都去到筲箕灣吧

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-16-14, 11:24 AM   #141
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
佢唔好低能啦....我屋企返公司非繁忙時間一粒鐘都返唔到啦..
你住我隔離,你返邊區呀?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-16-14, 11:28 AM   #142
HM

引用:
引用:
兩小時,除非住大陸,唔係的話,上水都去到筲箕灣吧
直接將條例改成6點前唔除8號就全世界直接放假一日咪一了百了(印象中台灣係咁玩)
當然啦,呢D上到立法會實過唔到班功能組別

講真就算除左波,當下交通都一定混亂同擠塞啊
而且路面亦唔好行
而唔係兩個鍾內番唔番到工既問題
舊 09-16-14, 11:28 AM   #143
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
你住我隔離,你返邊區呀?
渣車去就唔洗一粒鐘既..
我返馬尿水,要等架死人小巴架......剛落風你覺得我有車上到????

舊 09-16-14, 11:33 AM   #144
T.K.
很黃很暴力

約埋幾個同事附近打的吧

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-16-14, 11:34 AM   #145
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
呢條例真係蠢到無朋友
可惜以香港個環境修例無望
因為這例我還在家玩火影

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:35 AM   #146
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
直接將條例改成6點前唔除8號就全世界直接放假一日咪一了百了(印象中台灣係咁玩)
當然啦,呢D上到立法會實過唔到班功能組別

講真就算除左波,當下交通都一定混亂同擠塞啊
而且路面亦唔好行
而唔係兩個鍾內番唔番到工既問題
main pt唔係8号波返唔返工...
係8號波無保險賠...
你一日未落一日都唔會返,無人想為左公司,但萬一出事要自己揹的..
想唔亂都難啦...

區區個風都強弱唔同...
好似我區今朝9.30左右就無雨,有巴士開既話我返先真係無問題..
但好矛盾地......你哩程有事係無人可憐你的.

舊 09-16-14, 11:41 AM   #147
HM

引用:
作者: pet3 查看文章
因為這例我還在家玩火影
利申:本身預定我今日唔駛番工,有無8號都一樣

引用:
main pt唔係8号波返唔返工...
係8號波無保險賠...
你一日未落一日都唔會返,無人想為左公司,但萬一出事要自己揹的..
想唔亂都難啦...

區區個風都強弱唔同...
好似我區今朝9.30左右就無雨,有巴士開既話我返先真係無問題..
但好矛盾地......你哩程有事係無人可憐你的.
其實好奇怪的,天文台理論上應該只係科研機構,但實際上落唔落波佢地竟然要考慮埋經濟股市而唔係市民安全(某程度上反映左而家政府既取態)
另邊箱勞工例已經有問題好多年,但竟然無人諗過去傾修例
舊 09-16-14, 11:41 AM   #148
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
我同大大一樣遲到已經係預左

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 11:55 AM   #149
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
訓醒落波
當訓多兩個鐘,反正返去lunch time,又可以dum多個半鐘

舊 09-16-14, 12:01 PM   #150
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

佢落波時間都唔係好唔拖唔水丫

我7點/8點/9點/10點各響鬧鐘一次
響完訓過咪同平時一樣~不過平時5分鐘響一次姐
10點9落波~2個鐘計剛剛好踩住LUNCH HOUR~

慢慢地沖杯咖啡煮個早餐梳洗下~點半番到去~好鬆動

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
環球氣候討論 VOL4.2013 ZlWS ~清談館~ 738 07-17-14 11:41 AM
環球氣候討論 2012.VOL3(今期頭條:天秤轉東了) 艾老伯 ~清談館~ 1009 07-11-13 01:34 PM
環球氣候討論 2012.VOL2(今期頭條:尼格襲港 ) 艾老伯 ~清談館~ 1025 07-23-12 10:05 AM
(CW22廣告)HEAVEN VOL5 YAN SQUARE Cosplay同人MIX討論區 10 08-21-06 09:13 AM

現在的時間是 05:12 PM

手機版 | APP版