Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-25-13, 11:54 PM   #451
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
MONSOON其實巴基狀態點破?
無啦啦打飛佢個頭就破左
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 12:25 AM   #452
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Kain 查看文章
無啦啦打飛佢個頭就破左
用EMP手榴彈
或者正攻法,一直Keep著打,佢收招果時自然會有得打
其實無線電都係叫你Keep著攻擊去捕佢呢個狀態完果瞬間

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 12:31 AM   #453
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
無啦啦打飛佢個頭就破左
在下試過破無敵MODE既狀況。
1. 你成功JUST GUARD反擊成功>入MODE 斬頸。
2. 佢用PARTS射你果時,你打中佢。
3. 用EM手榴彈>入MODE斬頭。
放棄多餘既道德,用EM手榴彈玩殘佢啦。

打咗VERY HARD,架巨兵都算嘞。開頭就擺兩隻狗係咪傻架?

此篇文章於 02-26-13 12:34 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 01:51 AM   #454
吳政常
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
紅色把刀同自己果把除左樣之外有冇分別?
吳政常 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 01:54 AM   #455
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 吳政常 查看文章
紅色把刀同自己果把除左樣之外有冇分別?
村正攻擊力係高D........

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-26-13, 01:56 AM   #456
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下試過破無敵MODE既狀況。
1. 你成功JUST GUARD反擊成功>入MODE 斬頸。
2. 佢用PARTS射你果時,你打中佢。
3. 用EM手榴彈>入MODE斬頭。
放棄多餘既道德,用EM手榴彈玩殘佢啦。

打咗VERY HARD,架巨兵都算嘞。開頭就擺兩隻狗係咪傻架?
其實果兩隻狗應該係唔駛打......不過我夾硬打嬴左,重點係拖果兩隻狗去你開波果個位先
RPG兵唔會追上黎,跟著你先慢慢磨死果兩條狗

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-26-13, 03:43 AM   #457
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
無啦啦打飛佢個頭就破左
用返佢支叉,充電狀態下一中即暈
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 08:30 AM   #458
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
村正攻擊力係高D........
仲有攻速快咗
攻擊範圍都大咗,因為村正身長
有時見雷電收刀時會插穿劍鞘
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 09:15 AM   #459
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實果兩隻狗應該係唔駛打......不過我夾硬打嬴左,重點係拖果兩隻狗去你開波果個位先
RPG兵唔會追上黎,跟著你先慢慢磨死果兩條狗
在下同果兩隻狗搏緊命既時候,件RPG兵一野炸咗在下入BOSS AREA…

其實序章隻BOSS衝埋黎撞應該點防?NORMAL同HARD都好似出過,不過佢死得太快,冇諗過點樣可以確實避開…

此篇文章於 02-26-13 09:24 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 09:23 AM   #460
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
俾議員考起左...成日都斬唔到大件垃圾
已經睇左攻略, R3要回中再掃, 但係掃完第一下ok之後再掃就硬係"click"住左出唔到刀咁...可唔可以用口 or △?
打左粒幾鐘先試過一次成功扣到大佬得返5x%, 之後都過唔到

舊 02-26-13, 09:32 AM   #461
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
爆機玩第二個難度,有無得繼承D野???

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 09:33 AM   #462
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Strider 查看文章
已經睇左攻略, R3要回中再掃, 但係掃完第一下ok之後再掃就硬係"click"住左出唔到刀咁...可唔可以用口 or △?

可以。不過手形上好易喺撳△果時郁到右STICK…
唔稀罕得手果30%既話,R1衝過去佢下面算啦。
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
你唔選NEW GAME就得。
在下打HARD果時手快撳咗

此篇文章於 02-26-13 09:43 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 02-26-13, 09:38 AM   #463
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: Strider 查看文章

哩度我諗個個都俾佢卡過,我打咗好多之後覺得先用L棍將正方型既lock on set高少少會易斬好多,不過其實聽人話可以唔駛斬走開就得…
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 09:39 AM   #464
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
引用:
成功斬哂會有三四粒回復俾你執的
舊 02-26-13, 09:42 AM   #465
Hawk
Game Master

引用:
作者: 普通人一個 查看文章
你唔好揀new game就可以繼承
舊 02-26-13, 09:43 AM   #466
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: Hawk 查看文章
成功斬哂會有三四粒回復俾你執的
係啊我成功過一次,就係靠o個d先可以打淨佢50%,可惜後勁不繼...
引用:
tks版友, 原來可以走, 今晚再試試佢...但係斬中議員個頭o個下真係好high

引用:
作者: Hawk 查看文章
哩度我諗個個都俾佢卡過,我打咗好多之後覺得先用L棍將正方型既lock on set高少少會易斬好多,不過其實聽人話可以唔駛斬走開就得…
我睇左日本d攻略都話拉高少少再斬會好d, 同埋最重要係R3位置要係"neutral"
偏偏斬完1,2 下第三下"一文字"就歪左

此篇文章於 02-26-13 09:46 AM 被 Strider 編輯。
Strider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 09:52 AM   #467
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
大家, 打到metal gear 真係已經覺得好難打, 去到佢60% hp checkpoint 度
佢放d 月光出黎我又成日lock 唔住斬奪唔到補唔到血
又成日比佢支雙衛星微波砲打殘
得返一個回復藥, 點打好?? ><

舊 02-26-13, 10:02 AM   #468
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

下,D月光會自己死架啦,駛咩理
根本堆月光就係跳出黎送比你斬奪既.......

引用:
在下同果兩隻狗搏緊命既時候,件RPG兵一野炸咗在下入BOSS AREA…

其實序章隻BOSS衝埋黎撞應該點防?NORMAL同HARD都好似出過,不過佢死得太快,冇諗過點樣可以確實避開…

直接向左或右走,唔好打斜跑,要直.......佢個衝係打唔到完全貼著牆既你

引用:
作者: 野良猫 查看文章
仲有攻速快咗
攻擊範圍都大咗,因為村正身長
有時見雷電收刀時會插穿劍鞘
我咪就係鬧過呢樣野囉,用村正出居合直頭見到插晒出黎
有咩理由佢地自己唔知有D咁既野先

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 02-26-13 10:06 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 02-26-13, 10:06 AM   #469
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
大家, 打到metal gear 真係已經覺得好難打, 去到佢60% hp checkpoint 度
光砲有固定次序既,你記熟晒咪諗下點引D卒去做燒豬囉。
印象中好似係
1. 直接瞄準
2. 橫掃X2
3. 左右側
4. 橫掃
基本上識打既,呢隻中BOSS應該係最易無傷完成。

舊 02-26-13, 10:07 AM   #470
Strider
初段

引用:
試下企o係微波炮中間, 等佢幫你射瓜d月光先慢慢去斬奪都未遲, 補血良品也

舊 02-26-13, 11:42 AM   #471
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
Thanks 兩位, 今晚試下先, 死左十幾次><
已經block 晒佢d 大斬, 但都會扣少少血><

舊 02-26-13, 11:53 AM   #472
神人ではない!新人だ

引用:
Thanks 兩位, 今晚試下先, 死左十幾次><
已經block 晒佢d 大斬, 但都會扣少少血><
你指佢果兩把大菜刀?又係固定架。(HARD為止)
第1下: 跑開攻守一體
第2下: NINJA RUN撞過去
第3~6下: 左手斬就跑去右邊,右手斬就跑去左邊。
第7下: 好似係企定就唔中?

舊 02-26-13, 12:19 PM   #473
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
你指佢果兩把大菜刀?又係固定架。(HARD為止)
第1下: 跑開攻守一體
第2下: NINJA RUN撞過去
第3~6下: 左手斬就跑去右邊,右手斬就跑去左邊。
第7下: 好似係企定就唔中?
thanks , 原來檔都唔洗檔tim orz
睇黎我真係要練多d 先得, 真係動作苦手, 成日一成就燥底><

但又真係好鐘意d 動作game 有 要timeing輸入的動作
鬼武者2 有一閃, dmc4 有exceed , 而家mgr 有( shinoki? )

可以連續block 晒 敵人d招真係好型

舊 02-26-13, 12:22 PM   #474
半熟くん
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
入手之後幾日斷斷續續咁打尋晚CLEAR左個HARD
成隻GAME打得最耐係ARMSTRONG,打唔嬴唔去訓
佢D POWER WAVE同POWER GEYSER太變態了吧

半熟くん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 12:33 PM   #475
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 半熟くん 查看文章
入手之後幾日斷斷續續咁打尋晚CLEAR左個HARD
成隻GAME打得最耐係ARMSTRONG,打唔嬴唔去訓
佢D POWER WAVE同POWER GEYSER太變態了吧
試過俾佢明屈,起個窄火牆之後衝過黎轉圈捉,第一時間避到,不過俾佢回頭捉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 綜合情報 Vol.3 neo2046 電視遊戲討論版 327 03-01-15 05:05 PM
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM

現在的時間是 01:19 PM

手機版 | APP版