Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-23-13, 11:57 PM   #351
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: Kain 查看文章
HULK丟石點斬?平時都無用ANALOG斬
唔想斬石就ninja run去最左邊, 乜都唔洗斬, Very Hard我都斬唔到, 一樣打得死最後大佬

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 12:01 AM   #352
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
己過,只成功斬一次
先入VR MISSION明白左點斬
終於成功第一刀,第二刀即俾佢FAke起,中左幾次先知要用左analog
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 12:31 AM   #353
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
固定的,第一下直接推9/1,第二下將視點推上少少跟著推3,最後推下視點少少推6
數字請參照鍵盤數字方向....
其實每下都會補番足一行比你,所以真係死得多就實斬得到

Very Hard序同一章突破
講真序章真係鬼門黎.....連空中凌ぎ同攻防一體都唔比你用,仲難玩過後面
又睇唔到行電同唔比你斬奪補電果下最囉命
俾你深深體會下舊形義體有幾大對比呀麻~
(話說最尾見到雷電俾個阿叔打到咁硬係覺得好有違和感)
SUNLOK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 12:44 AM   #354
Kain

引用:
作者: SUNLOK 查看文章
俾你深深體會下舊形義體有幾大對比呀麻~
(話說最尾見到雷電俾個阿叔打到咁硬係覺得好有違和感)
第一野俾人打到飛起根本係攪緊笑
舊 02-24-13, 12:53 AM   #355
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
5個BOSS無傷杯已解

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
固定的,第一下直接推9/1,第二下將視點推上少少跟著推3,最後推下視點少少推6
數字請參照鍵盤數字方向....
其實每下都會補番足一行比你,所以真係死得多就實斬得到

Very Hard序同一章突破
講真序章真係鬼門黎.....連空中凌ぎ同攻防一體都唔比你用,仲難玩過後面
又睇唔到行電同唔比你斬奪補電果下最囉命
臨尾BOSS 有招5連掉,第一次見,但竟然比我一TAKE過左,自己都
之前打NORMAL可能都有呢招,不過果陣冇斬中過,即食
都唔知會有招5連

舊 02-24-13, 12:59 AM   #356
kinpingk
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
想問限定版張CoDE係GAME入面定係出面?
kinpingk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 01:34 AM   #357
Kain

佢d大佬,一個用長棍,一個用雙叉,一個用刀,以為仲有個用雙節棍添
舊 02-24-13, 01:59 AM   #358
whassupbun

引用:
佢d大佬,一個用長棍,一個用雙叉,一個用刀,以為仲有個用雙節棍添
好多人都覺得班大佬係打緊忍者龜
雖然Sundowner唔用雙截棍,但佢第二形態將兩把劍駁埋都有D似

舊 02-24-13, 02:07 AM   #359
Kain

引用:
作者: whassupbun 查看文章
好多人都覺得班大佬係打緊忍者龜
雖然Sundowner唔用雙截棍,但佢第二形態將兩把劍駁埋都有D似
個黑人細路一出場見到雷電講個捏他都係忍者龜(英文版)

睇人玩日版,其實日版白血先岩,紅血根本係錯既

此篇文章於 02-24-13 02:10 AM 被 Kain 編輯。
舊 02-24-13, 12:03 PM   #360
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
原來副武有得唔駛入射程MODE即時用

快速按L2>R1就得
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 01:33 PM   #361
whassupbun

引用:
個黑人細路一出場見到雷電講個捏他都係忍者龜(英文版)

睇人玩日版,其實日版白血先岩,紅血根本係錯既
個黑人細路英文配音個口音都幾煩 唔知日版配音有冇口音呢
我玩行美, 見到雷電跳上去部Gekko上面狂插佢機頂都係狂噴紅血真係笑左 但打到佢硬直又嘔綠血, 搞笑

引用:
作者: 野良猫 查看文章
原來副武有得唔駛入射程MODE即時用

快速按L2>R1就得
齋按L2已經可以

舊 02-24-13, 01:34 PM   #362
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
打到R-03
個boss 係度掉垃圾好煩, 放煙後攻擊不停block 佢真係好型好好玩

舊 02-24-13, 01:47 PM   #363
whassupbun

引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
打到R-03
個boss 係度掉垃圾好煩, 放煙後攻擊不停block 佢真係好型好好玩
你指佢掉幾架直昇機裝甲車果度, 定係一大舊垃圾果度?
一大舊垃圾我玩第二次先知原來可以block佢反彈番舊垃圾比佢 格擋時間仲好寬鬆
等我第一次玩果時仲成個傻仔咁周圍跑, 跑得開又比佢D垃圾炸中

舊 02-24-13, 02:56 PM   #364
野良猫
肥倫

爆機
最後BOSS RE咗好多次先過到

成隻GAME最大問題都係視點,其他都係一流水準
白金哩間嘢又進步咗
舊 02-24-13, 03:00 PM   #365
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
爆機
最後BOSS RE咗好多次先過到

成隻GAME最大問題都係視點,其他都係一流水準
白金哩間嘢又進步咗
個視點有用LOCK都冇用LOCK分別不大先死....
我都岩岩爆左,個LAST BOSS成日掟野果幾下成日死.....

舊 02-24-13, 03:25 PM   #366
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
啱啱發現日本城堡可以上到屋頂,之後斬左塔尖有獎盃/成就開:XD:

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 04:15 PM   #367
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
點解打完大樓之後d chapter去得咁快既?

舊 02-24-13, 04:31 PM   #368
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我想問下

如果我冇玩過MGS系列有冇問題

隻Game耐唔耐玩

如果ok既我出去買game

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 04:42 PM   #369
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
點解打完大樓之後d chapter去得咁快既?

聽聞小島催交貨, 所以後面唯有節省D LA~.~
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 06:05 PM   #370
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我想問下

隻Game耐唔耐玩

1. 在下都冇玩開,基本問題唔大。
2. 鐘意不停loop hard> very hard>revengeance就應該有廿個鐘既。真係唔長…

基本上在下真係認為行版係缺陷版黎,唔想見到「泣けるぜ」既慘況都係買日版好d…

此篇文章於 02-24-13 06:08 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 06:11 PM   #371
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
有個杯
一野斬三個敵人,點解開吾到?
係未一定要直斬,橫斬吾得?

舊 02-24-13, 06:13 PM   #372
野良猫
肥倫

玩緊VH

想問近身斬緊人,點樣應付遠處射過嚟嘅火箭炮?
連緊招嘅時候成日俾火箭炮打中
舊 02-24-13, 06:27 PM   #373
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
玩緊VH

1)唔好用咁大硬直既招
2)用跳/ninja run走人(跳可以cancel部份既招
3)開打時跑個圈睇下有乜敵人先再清左火箭炮兵先
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 06:30 PM   #374
whassupbun

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我想問下

隻Game耐唔耐玩

1) 冇, 雖然故事同MGS系列係有關連, 但你當佢一個獨立故事玩都得

2)如果你只打算爆一次機, 咁建議你買二手, 大約玩8小時; 但如果你打算挑戰晒所有難度, unlock晒所有野/收集晒所有物品/升爆各種武器/玩晒所有VR Missions等等就有排玩, 廿幾三十個鐘走唔甩

引用:
作者: ist 查看文章
有個杯
一野斬三個敵人,點解開吾到?
係未一定要直斬,橫斬吾得?
VR Mission 001一開波就有三個敵人, 你引佢地堆埋一齊然後ninja run飛剷>入blade mode亂劈劈晒三個就ok, 我都係咁解
引用:
玩緊VH

最憎就係哩D背後放暗箭, 多數一有哩類敵人我都飛剷+Blade Mode斬奪左佢地先, 然後先慢慢處理其他埋身敵人
如果你唔想處理左佢地先, 可以攻防一體跳避D火箭, 或者Blade Mode斬開D飛彈

舊 02-24-13, 06:34 PM   #375
野良猫
肥倫

引用:
作者: dust11 查看文章
1)唔好用咁大硬直既招
2)用跳/ninja run走人(跳可以cancel部份既招
3)開打時跑個圈睇下有乜敵人先再清左火箭炮兵先
引用:
作者: whassupbun 查看文章
1) 冇, 雖然故事同MGS系列係有關連, 但你當佢一個獨立故事玩都得

2)如果你只打算爆一次機, 咁建議你買二手, 大約玩8小時; 但如果你打算挑戰晒所有難度, unlock晒所有野/收集晒所有物品/升爆各種武器/玩晒所有VR Missions等等就有排玩, 廿幾三十個鐘走唔甩

VR Mission 001一開波就有三個敵人, 你引佢地堆埋一齊然後ninja run飛剷>入blade mode亂劈劈晒三個就ok, 我都係咁解

最憎就係哩D背後放暗箭, 多數一有哩類敵人我都飛剷+Blade Mode斬奪左佢地先, 然後先慢慢處理其他埋身敵人
如果你唔想處理左佢地先, 可以攻防一體跳避D火箭, 或者Blade Mode斬開D飛彈
問題係VH難度敵人強化哂,好多時大劍敵人都揹支火箭炮

就好似地下水道咁
近身有一個大劍,遠處有一個大劍
打緊身邊嗰個遠處就放火炮,飛鏟過去打遠處嘅身後嗰隻就放炮
身邊仲有堆仔月光,煩到媽都唔認

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 綜合情報 Vol.3 neo2046 電視遊戲討論版 327 03-01-15 05:05 PM
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM

現在的時間是 07:51 PM

手機版 | APP版