Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-22-13, 12:47 AM   #301
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 野良猫 查看文章
聽KEVIN解釋把高周波劍都聽到一頭霧水
不過中村配黑鬼硬係覺得格格不入
簡單講,高周波劍技術只係令劍身變更強更利
但呢個係base on把刀本身既質素而有變動
鈍刀高周化可以變利少少,而一把利刀高周化就會更勁,而唔會同鈍刀高周波化後差唔到
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 01:00 AM   #302
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
做左主角果然係唔同d
雷電mgs4後曾經搵一般既工,但當時人工皮膚技術力不足,一眼就被睇穿係改造人
但幾年後開始係一般人心中對改造人有基本認知,而且有阿仔支持
雷電身世由好慘,小島都讓時代,環境同家庭去救濟雷電既人生
由手機版發出
所以真係要聽啲Codec 我都係為左個獎杯而聽, 聽左先知原來解釋咁多野

引用:
作者: SUNLOK 查看文章
有冇人知把fox blade 有咩能力
成20萬bp咁貴
一擊必殺既屈機刀, 所以就咁貴, 買左根本唔洗玩

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 01:14 AM   #303
skydream
Insane Gamer
死野

註冊日期: Jul 2005
請問邊度入下載代碼?

舊 02-22-13, 01:22 AM   #304
whassupbun

引用:
作者: skydream 查看文章
請問邊度入下載代碼?
入GAME > DOWNLOAD > 入左PS Store揀右上角左一icon入code

舊 02-22-13, 01:45 AM   #305
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
最好大佬斬石頭果度好難打 , 有咩秘訣 ?
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 01:58 AM   #306
whassupbun

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
最好大佬斬石頭果度好難打 , 有咩秘訣 ?
都係死多幾次就記得點斬, 佢D次序排列一樣, 練多幾次就記得, 到佢掉第二次石既時候次序排列就有少許變化
我睇外國壇有人話佢掉舊石埋黎果時你可以跑開, 咁就直情唔洗玩斬石果part, 我就未試過, 不如你試試係咪真

舊 02-22-13, 02:01 AM   #307
Viper II
God of Gamer
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
D VR mission我投降

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 02:03 AM   #308
黑澤夜
Crazy Gamer

引用:
作者: whassupbun 查看文章
都係死多幾次就記得點斬, 佢D次序排列一樣, 練多幾次就記得, 到佢掉第二次石既時候次序排列就有少許變化
我睇外國壇有人話佢掉舊石埋黎果時你可以跑開, 咁就直情唔洗玩斬石果part, 我就未試過, 不如你試試係咪真
其實果下係咪條線中晒d 格仔就會自己斬 ? 我有時中晒d格仔都唔會自己斬 , 好煩 !
舊 02-22-13, 02:06 AM   #309
whassupbun

引用:
其實果下係咪條線中晒d 格仔就會自己斬 ? 我有時中晒d格仔都唔會自己斬 , 好煩 !
係呀條線對準咁多格就得, 你試下拉支R桿拉得盡D, 有時如果你唔拉盡, 放手果時佢唔會自動劈

EDIT: 無限刷BP方法
File R-02 下水道, 打完隻猩猩跌落大窿, 落到去由頭跑到落尾引晒班Dwarf Gekkos, 之後用Pole-Arm轉地果招一次過殺晒佢地, No Damage清場+5400BP
然後走番轉頭, 執堆兩個箱, 一個+100BP, 另一個+500BP
繼續走番起點, 有隻Humanoid Dwarf Gekko, 殺左佢, 唔好亂劈, 斬碎有機會唔跌BP, 入Blade Mode打直一刀切, +10000BP
按SELECT > Customize, 有野就買, 冇野買就按X退出, 自動又由跌落大窿起點再黎過, 走一轉分零鐘有16000BP

此篇文章於 02-22-13 03:24 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 02-22-13, 03:13 AM   #310
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
我hard有時中match得兩三個都可以招斬
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 08:38 AM   #311
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
把DLC忍者刀好強~XD
(同時也貴到飛起..)

把特效改出來後

普通難度的敵人除了BOSS級外都"極高"機率一刀死...
(hard未試w)
連機械狗狗和二足兵器都一樣可以一刀爆..

舊 02-22-13, 09:46 AM   #312
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: dust11 查看文章
格格不入X2
其實澤城同sundowner兩個我都覺得係英配好啲
根本 mgs 自 1 以來都係以荷里活電影大片既手法來表達, 我真係睇唔到非日文不可既理由.

反之, 如果 MGS 係動作片, ZOE 就係一部動畫, 英文反而好難頂.

係只有 3 SUBSISTENCE 唔知點解行日版都係日文, 個盒又幾令, 當時硬食左一集 MGS 日文.

係好笑, 但鬼佬講日文成個感覺真係唔夾.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 09:52 AM   #313
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
把DLC忍者刀好強~XD
(同時也貴到飛起..)

把特效改出來後

普通難度的敵人除了BOSS級外都"極高"機率一刀死...
(hard未試w)
連機械狗狗和二足兵器都一樣可以一刀爆..
BP唔係問題,有得刷
最大問題係用呢把個RANK會高唔到
我都係用番紅刀算

舊 02-22-13, 11:46 AM   #314
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
最攪笑係地下水道對話...

XX: 你識講英文?
XX: 係呀...

我玩日文版,佢地好明顯講緊日文law.... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 11:58 AM   #315
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
最攪笑係地下水道對話...

XX: 你識講英文?
XX: 係呀...

我玩日文版,佢地好明顯講緊日文law.... XD
玩到呢part我都笑左XD
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:22 PM   #316
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
係呀條線對準咁多格就得, 你試下拉支R桿拉得盡D, 有時如果你唔拉盡, 放手果時佢唔會自動劈

EDIT: 無限刷BP方法
File R-02 下水道, 打完隻猩猩跌落大窿, 落到去由頭跑到落尾引晒班Dwarf Gekkos, 之後用Pole-Arm轉地果招一次過殺晒佢地, No Damage清場+5400BP
然後走番轉頭, 執堆兩個箱, 一個+100BP, 另一個+500BP
繼續走番起點, 有隻Humanoid Dwarf Gekko, 殺左佢, 唔好亂劈, 斬碎有機會唔跌BP, 入Blade Mode打直一刀切, +10000BP
按SELECT > Customize, 有野就買, 冇野買就按X退出, 自動又由跌落大窿起點再黎過, 走一轉分零鐘有16000BP
聽聞隻Humanoid Dwarf Gekko上面個忽切得''好''會跌10000, 下面就點切都係5000,
我自己就開ripper mode再用叉飛埋去, 兩野攪掂, 5秒10000~
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:53 PM   #317
whassupbun

引用:
作者: Echo01 查看文章
聽聞隻Humanoid Dwarf Gekko上面個忽切得''好''會跌10000, 下面就點切都係5000,
我自己就開ripper mode再用叉飛埋去, 兩野攪掂, 5秒10000~
我刷咁多次就上下每隻跌5000, 上面果隻如果亂斬斬碎就唔跌BP

仲有隻殺晒所有Humanoid Dwarf Gekko個成就/獎杯一定要玩Story順次序殺先得, 唔可以中間Chapter Select黎殺, 真係煩, 我玩到Chapter 4走番轉頭去第二章刷BP, 又搞到我唔計 要下次重玩故事先一口氣清

另外試左Monsoon唔可以用火箭炮/電磁波手榴彈賤招屈機唔扣血打贏

此篇文章於 02-22-13 12:57 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 02-22-13, 02:54 PM   #318
hirodo
Junior Member

註冊日期: Feb 2013
好想買囉~~
今晚落信和睇下咩價先~
hirodo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 03:08 PM   #319
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
玩到呢part我都笑左XD
哈哈哈!!!日版獨有笑點!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 07:24 PM   #320
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
你搵呢d咁犀利既?
我搵唔到
這是男人的本能!!!

P.S.:現在2周目中,發現原來呢塊都可以Cut得,內裡有另一塊。(很定係小島組嘅idea啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 08:54 PM   #321
whassupbun

Very Hard mode最後大佬卡關, 真係玩到我想死 抖陣再試過
不過試驗證實左掉石果part真係可以ninja run跑埋一邊就唔洗玩斬石, 斬石苦手所以一試

舊 02-22-13, 09:36 PM   #322
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
蒸餾塔,上邊3條友d路線有冇咁合拍....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 11:04 PM   #323
raku6
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDraku6
有人解左R-07中到達目標而不被發現呢個杯未?
開頭守門口條友點搞佢?

舊 02-22-13, 11:44 PM   #324
黑澤夜
Crazy Gamer

引用:
的確係可以就咁走開唔斬 , 不過最後我都掌握到點先斬中舊石了
舊 02-22-13, 11:51 PM   #325
whassupbun

引用:
作者: raku6 查看文章
有人解左R-07中到達目標而不被發現呢個杯未?
開頭守門口條友點搞佢?
大門右邊有3D Photo Frame比你用黎引開佢
我係爆機之後戴無限彈藥假髮用火箭炮遠距離射死門口班守衛

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 綜合情報 Vol.3 neo2046 電視遊戲討論版 327 03-01-15 05:05 PM
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM

現在的時間是 02:11 PM

手機版 | APP版