Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-30-14, 11:29 PM   #126
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
今集解哂迷了(雖然最後又彈左D迷出來)

櫻井wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww你慘到我笑出來.....未見過被人NTR可以慘到咁

第二季確定吧

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 03-30-14 11:38 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 11:32 PM   #127
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【バディ・コンプレックス】TOKYO MXにて第13話をご覧頂きました皆様、ありがとうございました!
という事で・・・To be continued!本作品はまだ続きます!
続報をお待ち下さいませ。この後BD特典情報を公開します!

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 12:12 AM   #128
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
野牛變老牛
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 12:13 AM   #129
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

蝴蝶效應點算XD

仲有如果最後戈個真係老牛的話 咪同一時空存在兩個相同的人-.-

舊 03-31-14, 01:16 AM   #130
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
其實就咁俾野牛死左去咪算lo,仲要整多季鞭屍
編劇夠晒殘忍wwwwwwwwwwwwwwww
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 02:00 AM   #131
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: GN00508771 查看文章
蝴蝶效應點算XD

仲有如果最後戈個真係老牛的話 咪同一時空存在兩個相同的人-.-
可能係今次進行本尊隻牛死左,之前loop緊拖著hina自爆果隻去左第2個時點,揾到方法令自己(老牛)o係今次loop死左果陣同時出現[仲要變埋做總帥之類...]呢(真係亂到唔知邊隻牛打邊隻XD
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 06:18 PM   #132
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
其實今集都解明哂(無估錯的話)

啡色畫面果段係為左比人知上一周目,即係第一集果個結果既前因後果,之後重新播一次正常色既,果到開始係二周目,被修改既未來

而野牛根本無死,只係機爆左,人就入左時空洞去左過去,努力下成為總帥,話唔定戰爭亦因佢而起,佢就係元兇,假如推論無錯,最後解決佢之類就會改寫歷史

期待二季點樣連結,雛同迪奧爭青葉,可唔可以三人連結?

話說連合可以打勝真係奇蹟,性能差甘遠都可以蟻多打死象?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 06:23 PM   #133
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Lamsze 查看文章
其實今集都解明哂(無估錯的話)

啡色畫面果段係為左比人知上一周目,即係第一集果個結果既前因後果,之後重新播一次正常色既,果到開始係二周目,被修改既未來

而野牛根本無死,只係機爆左,人就入左時空洞去左過去,努力下成為總帥,話唔定戰爭亦因佢而起,佢就係元兇,假如推論無錯,最後解決佢之類就會改寫歷史

期待二季點樣連結,雛同迪奧爭青葉,可唔可以三人連結?

話說連合可以打勝真係奇蹟,性能差甘遠都可以蟻多打死象?
如果老牛真係總帥 話唔定係留手

舊 03-31-14, 07:25 PM   #134
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
如果老牛真係總帥 話唔定係留手
佢為雛而發狂,相信果時無留到手,而佢已經坐輪椅,應該無能力再上機打,所以真大佬應該未出(打果場)
舊 03-31-14, 07:32 PM   #135
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
佢為雛而發狂,相信果時無留到手,而佢已經坐輪椅,應該無能力再上機打,所以真大佬應該未出(打果場)
總帥叫下面唔好打爆聯邦吧?

等青葉出現為止

舊 03-31-14, 08:00 PM   #136
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
總帥叫下面唔好打爆聯邦吧?

等青葉出現為止
但一來佢唔信青葉係過去黎,信都唔知青葉幾時到未來
舊 03-31-14, 08:31 PM   #137
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
但一來佢唔信青葉係過去黎,信都唔知青葉幾時到未來
我覺得上上集舊型機連結戈陣櫻井某程度都連埋一齊

舊 03-31-14, 11:28 PM   #138
Lamsze
Crazy Gamer

不過兒家好似連結無限制甘,男女果然係最強,超出100%
機仲換左激光槍

其實仲有另一個問題,就係青葉一直睇到既預知片段,係之前以為係連結後既反應時間預見到應該點做,不過片尾其實清楚交代果D係一周目既片段,因為迪奧想阻止佢,而佢見到後事實既無阻止到,因為佢已經係二周目,唔同左

此篇文章於 03-31-14 11:44 PM 被 Lamsze 編輯。
舊 04-01-14, 12:43 AM   #139
HM

註冊日期: May 2007
其實應該問咩野因素令呢次迪奧既行動唔同左
如果單純係睇到青葉過去的話,理論上之前果n次輪迴都會見到(搶機->原形機連動應該每次都會發生)

野牛知青葉係過去既人唔奇啊,如果佐國真係野牛創立既,即係野牛都飛左過去啦,搵到青葉既個人資料唔係難事(事實上第1集已經做左)
問題係野牛點解要放水o者,由連結機出現果時佢就等於掌握晒青葉行蹤,亦都可以阻止雛去青葉果度

另外青葉同雛連結果然係時空轉移既條件...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 01:42 AM   #140
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
大家應該睇漏個條件
第1話hina已經提及內山等緊主角,
但至到最終話場景,可能得無人島走果陣hina聽過內山個名(當然都有可能係今話連到果陣共享左主角同基友既記憶)

好有可能依家阻止到hina走,但係下次再開時空動先係佢真正跳返過去既時間,而野牛走左去唔知邊個時間點(第1話個過去定係?)老左變總帥(?)
而且呢一話暫時已經係Loop左幾次既結果,條世界線應該仲有變動
應驗返hina果句未來邊個都唔知

此篇文章於 04-01-14 01:48 AM 被 mgsyfw 編輯。
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 04:07 AM   #141
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
如果單純係睇到青葉過去的話,理論上之前果n次輪迴都會見到(搶機->原形機連動應該每次都會發生)

野牛知青葉係過去既人唔奇啊,如果佐國真係野牛創立既,即係野牛都飛左過去啦,搵到青葉既個人資料唔係難事(事實上第1集已經做左)
問題係野牛點解要放水o者,由連結機出現果時佢就等於掌握晒青葉行蹤,亦都可以阻止雛去青葉果度

睇到青葉過去重點係:Dio明白點解青葉咁執著Hina
所以佢都話:點解我要阻止你?Hina是你的同伴
可能係CP因為某D原因,果次比以前輪迴既CP強左好多
所以先發生記憶交換事件

S2我估係因為時空已經出現重大改變,所以會係新既戰爭
其實S1記憶中近乎無便當(原來同DIO CP果個2打6唔計啦)
S2估計戰爭規模會更大一點,開始有便當派下吧?
同埋S1其實香菜問過青葉好多次:你還想回到自己的時空嗎?
其實青葉留係唔屬於自己既時空咁耐,有無咩影響都未知
可能結局係某D原因,佢一定要返去

不過,今集野牛真係太好笑
好似細路仔無左件玩具咁

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502

此篇文章於 04-01-14 04:12 AM 被 mario0606 編輯。
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 08:57 AM   #142
HM

S2會講輪迴既起點吧?即係雛係咩人同青葉第一次係點去未來。。。

不過有無走出輪迴其實仲係疑問,覺得野牛做佐國皇帝都仲係loop入面
由手機版發出
舊 04-01-14, 09:04 AM   #143
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
S2會講輪迴既起點吧?即係雛係咩人同青葉第一次係點去未來。。。

不過有無走出輪迴其實仲係疑問,覺得野牛做佐國皇帝都仲係loop入面
由手機版發出
ntr君也斷左啦

其實不會無限輪
因為注定左只有4次

第1次 不明(但引發了時空洞)
第2次 早見和被ntr 回到過去 接走主角 >在第11集時合失敗> 進入第3次
第3次 動畫 >11集 合成功>一起打被ntr> ntr君成為皇帝 老到現在
皇帝就是他最後一站

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 01:21 PM   #144
Lamsze
Crazy Gamer

引用:

迪奧行動唔同左一定係因共享記憶,而前一周目點解阻止左呢?

假如我之前既假說無錯(每次連結見到既影像其實係前周目既影像),係共享記憶果次連結,前周目係連結失敗左,根本無共享記憶,所以就阻止左
舊 04-01-14, 03:19 PM   #145
HM

>S2估計戰爭規模會更大一點,開始有便當派下吧?

話說覺得迪奧最有死相
舊 04-01-14, 04:35 PM   #146
a147852987
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2010
就咁睇,似周目繼承多d
loop得多,同歩率上升,
所本周目坐舊機可以突破連結限制共享記憶
a147852987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-14, 08:06 PM   #147
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
比較好奇佢到底點去解個原點……

舊 04-02-14, 01:27 PM   #148
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
邊個話坐輪椅就唔可以上機

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 01:31 PM   #149
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
邊個話坐輪椅就唔可以上機
完全同步可以共有記憶

咁記憶創造人格
理論上 把一個被洗記憶的健康肉體
再用機械變做同步共有記憶

是不是可以當轉生 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 01:34 PM   #150
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
如果發展到咁
可唔可以理解為:
輪椅上機>一堆g bit>一齊連結>無時間限制

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 高橋弥七郎「灼眼のシャナⅢ(Final)」放送終了 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 95 09-16-23 11:10 PM
[動畫] <全4部作>劇場版「たまゆら~卒業写真~」第4部「朝-あした-」2016年4月2日公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 117 05-17-16 09:35 PM
[AN/IOS]バディ・コンプレックス 戦場のカップリング 武藤遊戲 手機平板遊戲討論版 1 03-31-14 09:52 AM
吉田直.ブシロード.ニトロプラス「熱風海陸ブシロード」放送終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 8 01-01-14 03:19 AM
岸本みゆき.gyuo.黒岩よしひろ「バディ スピリッツ」アニメPV公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 09-03-13 06:49 PM

現在的時間是 01:17 PM

手機版 | APP版