Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-06-14, 10:56 PM   #26
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
而家一係基友一係後宮
冇一夫一妻喇
其實比起基友我情願係機友r個種我受的喎,反正我睇雷神號,龍神丸大……

舊 01-07-14, 09:50 AM   #27
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
呢套野第一集真係…微妙
真係睇都好有代入感…完全唔知發生緊乜事,R晒頭
早見第一集就機界昇華,果然基友先係主線
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 10:08 AM   #28
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
其實比起基友我情願係機友r個種我受的喎,反正我睇雷神號,龍神丸大……
部機似乎都有ai
我睇龍神號大之餘同時係睇軍武風機人大
我個人視機人係工具
鐘意希羅果種相處方式多d
視乎需要,可以將部機棄置自爆用人地部機
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 10:17 AM   #29
尼路
The One

引用:
部機似乎都有ai
我睇龍神號大之餘同時係睇軍武風機人大
我個人視機人係工具
鐘意希羅果種相處方式多d
視乎需要,可以將部機棄置自爆用人地部機
由手機版發出
軍武風都唔錯,不過這套睇個樣似會行超級系咁‧

舊 01-07-14, 10:42 AM   #30
真!DC
Banned User
奉行我道

不過op畫面同制服好有seed感覺
果然係日昇?
由手機版發出
舊 01-08-14, 04:16 AM   #31
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
不過op畫面同制服好有seed感覺
果然係日昇?
由手機版發出
op第一個shot就是seed d的op的飛烏真了
看完GBF之後反而覺得staff是故意的

另外麻煩之後真的解釋一下time travel的原理...
女主對男主的態度令我想起某IS的日本很不討喜

nice coupling<-打正旗號迫死同人

舊 01-08-14, 10:25 PM   #32
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
弓原雛回到未來會消失是自己與自己出現重叠所產生的矛盾嗎?
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-14, 07:11 PM   #33
gsw
God of Gamer
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
弓原雛回到未來會消失是自己與自己出現重叠所產生的矛盾嗎?
女主角由未來去到過去攻略男主角
男主角由過去去到未來攻略第二男主角同女主角
根住無限LOOP?

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-14, 10:29 PM   #34
動漫遊戲迷

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: gsw 查看文章
女主角由未來去到過去攻略男主角
男主角由過去去到未來攻略第二男主角同女主角
根住無限LOOP?
劇情的發展方向應該是渡瀨青葉改變了未來,弓原雛不需前往過去,比索(櫻井孝宏)也不會因特異點而前往過去,致無限性循環消失。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 07:09 AM   #35
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
早見個角色人設幾ok..好物用一集就完?大丈夫? 我仲想繼續聽早見啊...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 07:05 PM   #36
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kewellma 查看文章
早見個角色人設幾ok..好物用一集就完?大丈夫? 我仲想繼續聽早見啊...
#2已經出番場,不過……
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-14, 08:48 PM   #37
尼路
The One

唔知點解一路睇一路覺得入機戰無違和……機設真係好似……

舊 01-13-14, 09:20 PM   #38
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
特殊能力︰連結

地圖上五格發動可能,發動時駕駛員能力最高值共通,機體運動、照準+25、移動力+2,武器追加、攻擊+300,禁止離開範圍,3回合解除,同地圖內不能再發動

無誤?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 12:06 PM   #39
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
睇左兩集仲未知發生乜事
早見企左對面,下集係咪會開始二線同步攻略自軍男性+敵軍女性
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 12:12 PM   #40
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
我估計就係咁

第一話既早見係更加未來既時空(被主角攻略後)既早見
第一話條仔係被人ntr佐條女(定係條仔呢)所以一發現回到過去就找主角發難炸
第一話去未來果時早見就返去佢原本應該身處既時空
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 07:22 PM   #41
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
睇完第2話,已經想到機戰最大要點:說得
廢人san估中可能性甚高,睇條橋都似係咁w

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-14, 11:11 AM   #42
星野豪豬
怪物蠟燭匠

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDPorcupineHoshino
XBox Live GamertagPorcupinefox
嘛...女主角回到過去叫男主角攻略第二個男主角....

Mother Complex - 戀母情結
Fater Complex - 戀父情結
Buddy Complex -

ねここしゃん~~~~
星野豪豬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-14, 12:05 PM   #43
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-14, 07:47 AM   #44
真!DC
Banned User
奉行我道

好基
兩個佬心連心

個髮夾會係主角比女主角,之後女主角又帶番過去比男主角loop吧

用現實既國家打扙唔會有大人的問題嗎?
由手機版發出
舊 01-20-14, 02:07 PM   #45
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
所以我唔識機械就唔會亂按,差d搞到大家燒腦 =_="

話說主角係70年前,甘即係有機會遇返d老友記?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 03:48 PM   #46
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
聯結系統咁兒戲就令一個平民精通機械人既操縱...
研究落去解決配合度問題量產ace駕駛不是夢
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 09:32 PM   #47
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
機戰
聯結後又多樣能力了︰分身
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-14, 07:33 PM   #48
尼路
The One

引用:
作者: Dom031059 查看文章
聯結系統咁兒戲就令一個平民精通機械人既操縱...
研究落去解決配合度問題量產ace駕駛不是夢
佢個系統點睇都係想量產ace……感覺好耐無睇過咁正正常常的機人番。

舊 01-22-14, 10:24 AM   #49
真!DC
Banned User
奉行我道

太正常了反而冇乜趣味
將主角機換做鋼彈臉話係鋼彈新作都冇違和
由手機版發出

此篇文章於 01-22-14 10:26 AM 被 真!DC 編輯。
舊 01-22-14, 10:45 AM   #50
尼路
The One

引用:
太正常了反而冇乜趣味
將主角機換做鋼彈臉話係鋼彈新作都冇違和
由手機版發出
我反而覺得好耐無咁正常有d耳目一新的感覺,就好似食得太多濃味野食返清淡d咁。
不過如果繼續咁落去的確會吸引力下降就係……

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 高橋弥七郎「灼眼のシャナⅢ(Final)」放送終了 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 95 09-16-23 11:10 PM
[動畫] <全4部作>劇場版「たまゆら~卒業写真~」第4部「朝-あした-」2016年4月2日公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 117 05-17-16 09:35 PM
[AN/IOS]バディ・コンプレックス 戦場のカップリング 武藤遊戲 手機平板遊戲討論版 1 03-31-14 09:52 AM
吉田直.ブシロード.ニトロプラス「熱風海陸ブシロード」放送終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 8 01-01-14 03:19 AM
岸本みゆき.gyuo.黒岩よしひろ「バディ スピリッツ」アニメPV公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 09-03-13 06:49 PM

現在的時間是 04:03 AM

手機版 | APP版