Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-04-14, 09:55 AM   #26
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
不斷出新角色但唔介紹下個角色就開下一段故事再出新色
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 11:55 AM   #27
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
應該將重要角色先出晒場之後先慢慢回憶....?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-14, 12:17 PM   #28
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
這部好睇在無亂搞殺必死 故事伏筆多
男主角唔係傻既 真係好感動
於是睇埋漫畫
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-14, 12:30 PM   #29
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
依套都幾好睇, D敵人唔夠打反而好好笑

起初仲以為男主角前世係女
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-14, 09:12 PM   #30
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

公主霸權

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-10-14, 10:21 PM   #31
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
個個都古古惑惑

舊 02-10-14, 10:38 PM   #32
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
救完阿妹拖返屋企
塔魔女住樓下

舊 02-14-14, 12:31 AM   #33
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003

舊 02-17-14, 08:10 AM   #34
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

越睇越發覺冇一個魔女係正常的
全部都係自己本位......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-17-14, 09:21 AM   #35
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
非常識とか当たり前だぞ 魔法使うなら好き勝手

舊 02-18-14, 09:27 AM   #36
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
挖下耳都炸左間學校,洞房果日肯定成個城市變原爆點(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 11:34 AM   #37
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
因為係個作者定位唔正常...

好好一個題材,但整到怪怪的。工房長腦筋大條得過份吧......
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 11:45 AM   #38
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

魔女本來就是個唔正常既存在

魔女家簇中男性地位低
印象中以前有另一套動畫講女性使用魔力天生比男性優秀
唔知有無關系
舊 02-21-14, 07:06 PM   #39
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
本來有d悶 集集都差唔多
但睇到呢幾話又幾好睇
工房長真傻定假傻呀
美杜莎又唔見左,應該又會返來搞局
仲有個阿sir乜料?又黎「人人都是魔女」但又唔知係乜水...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-14, 08:47 AM   #40
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

我要更正了

不只是魔女,普通女性都係變態的

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-24-14, 10:06 AM   #41
真!DC
Banned User
奉行我道

最鬼憎哩d大男人主義男主角
明明自己冇力量/唔可以用力量,
但硬係唔比 比自己強既女主角保護
成日走上前反而成為負累
由手機版發出
舊 02-25-14, 05:32 PM   #42
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
做乜中學生會騎隻狗放學返屋企? 我係咪真心左XD"......
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-14, 06:04 PM   #43
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
最鬼憎哩d大男人主義男主角
明明自己冇力量/唔可以用力量,
但硬係唔比 比自己強既女主角保護
成日走上前反而成為負累
由手機版發出
男主角點會係大男人主意呀??
佢係無能,無自信,唔想連累人,所以唔想女主角因佢而受傷。

好多中小學生俾人 bully 而唔敢出聲叫人幫手,一樣道理。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-14, 12:58 PM   #44
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: shooter 查看文章
男主角點會係大男人主意呀??
佢係無能,無自信,唔想連累人,所以唔想女主角因佢而受傷。

好多中小學生俾人 bully 而唔敢出聲叫人幫手,一樣道理。
問題依家佢受傷會轉移到火火里到
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-14, 01:40 PM   #45
真!DC
Banned User
奉行我道

明明自已上前先會危害女主角安全
但為左自尊將女主角推進危險狀況

想學魔法得到力量自保哩點可讚
但未修成之前都係乖乖龜係後面吧
由手機版發出

此篇文章於 02-27-14 01:43 PM 被 真!DC 編輯。
舊 02-27-14, 02:10 PM   #46
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
明明自已上前先會危害女主角安全
但為左自尊將女主角推進危險狀況

想學魔法得到力量自保哩點可讚
但未修成之前都係乖乖龜係後面吧
由手機版發出
  我覺得係,男主角以為這場暴動,是因為身為學生會會長的自己,形象太弱所導致。

一來,如果靠女主角擺平事件的話就於事無補。

二來,這事與魔法無關(誤)

所以才想盡量靠自己。跟自尊無關。

此篇文章於 02-27-14 02:41 PM 被 44264 編輯。
44264 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-14, 03:55 PM   #47
真!DC
Banned User
奉行我道

新一集未睇,我指同魔女戰鬥既事

個處境好有既視感
剛剛想番起
係士郎同saber
由手機版發出
舊 02-27-14, 04:05 PM   #48
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

男主乃是正常反應 佢只係唔甘心食太多軟飯
舊 02-27-14, 11:15 PM   #49
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
等等~你講果位男主角定位唔係公主咩
應該是女主角先對

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-14, 07:21 AM   #50
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇完今集...唔怪得班工房女可以咁肆無忌憚咁係自己地頭破壞

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.006 大型アップデート第1弾・後編:「貧民の呼び声」 HAKAIDER PC電腦遊戲討論版 1020 11-15-12 07:44 PM
ウィンターガーデン 前編 後編   已播 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 30 12-25-06 11:26 PM
臭作~Liberty~後編 marspeople H-GAMEの部屋 9 05-27-03 01:33 AM
臭作 ~Liberty~ 後編 解禁「高部絵里」 |0| H-GAMEの部屋 30 05-09-03 07:25 PM

現在的時間是 12:13 PM

手機版 | APP版