Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-14, 01:21 PM   #26
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: casio 查看文章
零使嘅話,最初我都覺得有少少似,不過角色定型後就無乜既視感了

除非大婆又死多次,如果唔係男主好難會簡火喵吧
而且火喵嘅存在價值唔係用嚟俾男主S咩,廢唔廢都冇所謂
黑精靈沒了
還有白精靈

白精靈沒了
還有風和冰
我不要貧火啊

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 01:25 PM   #27
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: pet3 查看文章
is還好
零使真的差好遠
因為火喵堅廢
覺醒後還是廢

男主也不是因為她先有力量

不過如果最後主角選火喵的話
我會幫手黑書
我講既似係女主個性格,同樣身為無能平胸貴族傲嬌.......
零使露易C大膽好多,至少後期直接宣愛不二.
不過個作者都幾好野,到今次今日都未比2ch批鬥左抄右抄...XD
後宮方面我覺得套套都吾會差別太遠,以前草莓玩方向,IS玩國家....
至於抄緋彈係因為女主背境似,同男主同樣有隱藏能力.
兩個都係落難貴族...........題外話.............一早就好想吐槽緋彈好耐....我想講...福爾摩斯其實現實係小說入面既人物,真實係無哩個人的.................點解可以搵一個虛構既人物寫做女主角...
個感覺就好似superman出現係龍珠入面一樣..一整個格格不入..........

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 01:27 PM   #28
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
火屬,係睇佢後期隻寵覺醒JA

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 01:32 PM   #29
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

話說睇返本title...
5套小說會動畫化,至少已經2套產廢,魔法戰記同哩套精靈使都係好悶.
係得nlng 真係掂...同樣係兄妹無敵番,比隔離開掛魔劣兄妹好睇好多
星刻我無睇,睇見已經唔想追.
剩低套魔彈應未出吧?

舊 07-21-14, 01:36 PM   #30
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
魔彈未

不過都係肉後宮向
戰姬位位都

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 01:38 PM   #31
pet3
The One

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
話說睇返本title...
5套小說會動畫化,至少已經2套產廢,魔法戰記同哩套精靈使都係好悶.
係得nlng 真係掂...同樣係兄妹無敵番,比隔離開掛魔劣兄妹好睇好多
星刻我無睇,睇見已經唔想追.
剩低套魔彈應未出吧?
魔彈要看動畫肯不肯畫死人同血畫面
小說會講射爆眼球殺之類

五套有4套我都有看小說先
係魔法戰爭完全無睇

星刻睇到5
我要求不高
有萌不悶即可

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 07-21-14, 01:48 PM   #32
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
魔彈要看動畫肯不肯畫死人同血畫面
小說會講射爆眼球殺之類

五套有4套我都有看小說先
係魔法戰爭完全無睇

星刻睇到5
我要求不高
有萌不悶即可
雖然我明講故唔好駁故...........
但套魔法戰爭就係一整個想你吐嘈,睇動頭2話已經吐槽到你想死...
雖說魔法世界不可能用羅輯去諗,但都唔好寫到自打咀巴,今日的我打到半集前的我吧.
所以你無睇係好事來...

近年D輕小說我睇2,3章已經棄機,係SAO叫忍得耐少少睇到第9期.
還有得記錄地平線真係寫得好,雖然進入MMO世界比sao更牽強,但內容互動同戰術部份就強過sao好多.

舊 07-21-14, 01:49 PM   #33
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
黑精靈沒了
還有白精靈

白精靈沒了
還有風和冰
我不要貧火啊
中二寵物聖劍之後係味少咗個喪失工口姬

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
呢套我都有追埋小說
但就覺得唔算係神作
主角出招>秒>重傷>養眼>LOOP

得12話
大約去到繆亞出場就完吧
其實話佢神作只係覺得作者佢竟然夠膽將本嘢寫到咁黃

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 07-21-14 01:58 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 05:22 PM   #34
casio

第一卷三集,即係做完學院篇算

舊 08-01-14, 04:55 PM   #35
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
難道我的要求真的這麼低嗎?
覺得呢套好睇喎……同星刻差唔多O者
都是A面紅,BCDEF怒目 (笑)

睇魔劣睇成個星期先一本,睇呢套唔夠一個星期就3本 (笑)

另外這本很黃嗎?
唔覺啊,黑色吊帶蕾絲中空好黃嗎?

舊 08-11-14, 01:01 PM   #36
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 08-13-14, 09:33 AM   #37
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
無追小說

睇完感想:死扶他

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 09:43 AM   #38
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
目前感想係對女主超冇性興,男主明明係人又成日話自己係女主既精靈…
不過係呢兩樣唔順眼啫,基本上好過IS2既。

舊 08-13-14, 09:52 AM   #39
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
佢隻 ED CD首 「KN33S0XXX」超電波。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 10:18 AM   #40
pet3
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
目前感想係對女主超冇性興,男主明明係人又成日話自己係女主既精靈…
不過係呢兩樣唔順眼啫,基本上好過IS2既。
男主不算是人啦
的確是算精靈王轉生....

她只是公主病+卜M+智障+能力廢+無身材 之嘛
原諒她啦0.<

FGO 目標預算
舊 08-13-14, 10:30 AM   #41
火柴人
Game Master
PAD微課玩家

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDdavidchan777
引用:
男主不算是人啦

原諒她啦0.<
佢設定上係高材生

Puzzle & Dragon ID: 156885266 かがみ
間唔中掛: 雲, 錫, 光埃, 拉雞, 讀人, 讀龍, 覺包
副leader:濕龍
親位:水時
普通神差石田天蠍山羊
限定神差木契水瓶
4up同雷太一齊食咖哩
火柴人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 10:32 AM   #42
casio

引用:
男主不算是人啦

原諒她啦0.<
M明明係萌點

舊 08-13-14, 10:35 AM   #43
pet3
The One

引用:
作者: casio 查看文章
M明明係萌點
所以不就叫你們原諒她嗎

引用:
作者: 火柴人 查看文章
佢設定上係高材生
讀書好同行為智障有衝突嗎

FGO 目標預算
舊 08-13-14, 10:44 AM   #44
火柴人
Game Master
PAD微課玩家

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDdavidchan777
引用:
所以不就叫你們原諒她嗎

讀書好同行為智障有衝突嗎

後期有改善啦, 不過為時已晚(指人氣)
冰小姐13期先主角但一直人氣高企

Puzzle & Dragon ID: 156885266 かがみ
間唔中掛: 雲, 錫, 光埃, 拉雞, 讀人, 讀龍, 覺包
副leader:濕龍
親位:水時
普通神差石田天蠍山羊
限定神差木契水瓶
4up同雷太一齊食咖哩
火柴人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 10:47 AM   #45
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
男主不算是人啦

原諒她啦0.<
雖然在下覺得劣等生深雪仲算冇問題,不過呢件真係頂佢唔到…

舊 08-13-14, 10:49 AM   #46
pet3
The One

引用:
作者: 火柴人 查看文章

後期有改善啦, 不過為時已晚(指人氣)
冰小姐13期先主角但一直人氣高企
冰系的賢妻屬性超好啊
廢女僕養出神賢淑小姐

我是女人救世劍派的

黑>白>冰/風>>>>>>> 龍 >其他不需要

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
雖然在下覺得劣等生深雪仲算冇問題,不過呢件真係頂佢唔到…
2個等級啊

深雪是漂亮+真勁+真心兄控

所以比她好多了

FGO 目標預算

此篇文章於 08-13-14 10:53 AM 被 pet3 編輯。
舊 08-13-14, 10:53 AM   #47
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
MF 5 套小說動畫法
遊戲人生個人唔鐘意唔評論

另外3套最差係魔法戰爭
星刻同精靈使都係一般,不過我覺得可以接受

魔彈我睇漫畫感覺唔錯,應該最好睇係呢套?
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 10:57 AM   #48
pet3
The One

引用:
作者: 小嘉 查看文章
MF 5 套小說動畫法
遊戲人生個人唔鍾意唔評論

另外3套最差係魔法戰爭
星刻同精靈使都係一般,不過我覺得可以接受

魔彈我睇漫畫感覺唔錯,應該最好睇係呢套?
魔彈的問題是動畫化成本會畫到幾多 ?
如果帶兵打的只用幾個閃畫面交代就變到0緊張度

還有肯不肯畫獵奇

斬斷手腳 斷頭
射爆眼球 專射關節/外露部分

不做出這一些就會變家家酒

FGO 目標預算
舊 08-13-14, 11:03 AM   #49
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
Atx 做應該唔會無晒呢d野掛
套野雖然後宮
但打仗果到真係幾好睇
主角又唔會太屈機
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 12:43 PM   #50
嘿哈兒