Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 48 88  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
八仙果 06:46 PM 08-07-17
作者: sorlohk:
前作 好似 太概 一個月 一次咁?
作者: 野良猫:
上集唔記得了
印象中就佢有更新新場後就會不日有

不過上集係wiiu末期先出game,所以可能盡快出哂啲嘢
今集ns初期就出未必會咁密個個月有

P.s
依家啲場都叫玩熟哂,除咗rank場冇乜點玩
下個更新係時候出新場,再唔係出番舊場都好
新武器配合下戰術又會有啲唔同,有個新鮮感响度
wiki 寫:
上集 2015 年 6 月開始,
一個月一至兩次,
至 2016 年 7 月止,total 16 次:

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82...83%BC%E3%83%B3
八仙果 06:54 PM 08-07-17
作者: 信長:
上集都係開slot 同重抽reroll ..
中後期官方update 開放可以用錢做以上功能
信長兄,
唔知我是否記錯,順道想請教一下:
最開初,第一集 reroll 技能係一格格 reroll,
後來唔知邊一次 update 一次要 reroll 三格?
信長 06:58 PM 08-07-17
作者: 八仙果:
信長兄,
唔太清楚
我上集都係隻GAME 出半年後先入手.. reroll 就一次三個
野良猫 07:02 PM 08-07-17
作者: 八仙果:
信長兄,
我記得就從來都係一抽就三格一齊抽
信長 09:40 PM 08-07-17
武器DATA..
http://leanny.github.io/splat2/#tabs-2

96.. 有雨簾.. 快D 出.好用
Hydra , 雞仔+ Armor ..勁
洗衣機,我最愛
雙紅槍,炸彈+Armor ,好屈
野良猫 09:56 PM 08-07-17
HERO MODE第19關用狙打咗十幾分鐘先知點樣過個連續跳位

武器DATA..
http://leanny.github.io/splat2/#tabs-2

96.. 有雨簾.. 快D 出.好用
Hydra , 雞仔+ Armor ..勁
洗衣機,我最愛
雙紅槍,炸彈+Armor ,好屈
之前都諗雙紅槍有個炸嘅話實用性會再高啲,至少人哋埋身都可以防下,估唔到真係有
SP仲要配罩,會唔會太屈

風筒新武器

把遮响HERO MODE時唔多好用,實戰要試過先知
信長 10:03 PM 08-07-17
愈來愈多Armor... 隨便組隊4 罩
綠水桶 新SP = 雞仔RUSH...

我用開splat shoot +水袋 +爆地.. 招SP 唔係太易用.. 我都係走佬用... 不過都係好易死
L-3 Nozzlenose D 海豚槍,係水袋+ inkjet.. 可能會轉尼款
空調 11:30 PM 08-07-17
請問三文魚商會條獎品list會唔會打哂?
個pt係每月reset一次?
見佢有今月rare同今日rare
過左今日就會冇左個今日rare?

另外今晚打左十場三文魚都有七場勝利 應該大家都開始識玩了

Sent from my iPhone using Gaforum
信長 12:30 AM 08-08-17
作者: 空調:
請問三文魚商會條獎品list會唔會打哂?
個pt係每月reset一次?
見佢有今月rare同今日rare
過左今日就會冇左個今日rare?

另外今晚打左十場三文魚都有七場勝利 應該大家都開始識玩了

[/url]
每次開PT 都係reset ...
自己多數打過1200 就算.. 之後果D 都係裝備,當抽技
評價就應該不變, 優秀員工都keep 住近200 %
鈴蘭 12:39 AM 08-08-17
今日既武器實在不宜多打 根本低能
空調 12:46 AM 08-08-17
格靈同狙都難用
把狙一混戰 好易冇退路 自己又難開路走
另外把油掃 根本打唔到放雨雲隻怪

Sent from my iPhone using Gaforum
X&Y 12:49 AM 08-08-17
三文魚開頭成日上唔到上去
上左200%好易繼續上, 因為至少d隊友知要做咩
上到245%打後反而好反覆, 不過多數都係潮漲遇著大怪combo清唔切無位走一齊死
鈴蘭 01:26 AM 08-08-17
作者: 空調:
格靈同狙都難用
把狙一混戰 好易冇退路 自己又難開路走
另外把油掃 根本打唔到放雨雲隻怪

四把武器入面有三把都係無自衛能力既 把掃掃兩野連卒都未打得晒已經無墨:o)
鈴蘭 01:27 AM 08-08-17
4K真係好難玩 叉三秒個打法真係爭好遠
為左多果一格射程就要叉多兩秒實在好難接受
leungky1 01:36 AM 08-08-17
今日三文魚幾乎次次都死響Wave 3
最後段基本上只係要不停救人
最唔想用嗰把水喉狙
油掃反而仲做到少少開路助攻

Rank終於打到全B-,玩落去隊友都正路啲

有場Regular估唔到用Inkjet 打得返0.6%反勝......
由手機版發出
新月 02:03 AM 08-08-17
作者: 鈴蘭:
4K真係好難玩 叉三秒個打法真係爭好遠
為左多果一格射程就要叉多兩秒實在好難接受
我覺得副武同埋SP唔太好用
ROCAS 02:53 AM 08-08-17
打工最重要係要有班好同事

油地戰現在都還可以...但一去gachi就好吃力..可以點做..?
信長 07:36 AM 08-08-17
作者: ROCAS:
打工最重要係要有班好同事

油地戰現在都還可以...但一去gachi就好吃力..可以點做..?
咩RANK?? 用開咩主武
RANK A 前我都係咁打
用多D 炸彈, 減副武裝..我都唔上塔同搶炮,辛苦野人地做
敵人注意力都係車/炮 ,兜下截下炸下就防/攻到人地.. 我粒炸彈殺唔少運魚
大家都唔包隊友資素.. 幾十場先一場神隊友speed run
所以要做好防守.. 多D 截擊斷敵人攻勢,一日唔輸都有機
成場隊友平平,不過好多次反CUP,最後一擊就神勇
sorlohk 11:39 AM 08-08-17
敵人注意力都係車/炮 ,兜下截下炸下就防/攻到人地.. 我粒炸彈殺唔少運魚
大家都唔包隊友資素.. 幾十場先一場神隊友speed run
減副武裝 即係 用減人地副武既傷害技?
rank 野團 一開始真係好難打 定佢個分 group 太西呢...
迪安大叔 01:04 PM 08-08-17
依家係 c 打上去
好多傻仔搶完大炮唔識插係邊...
仲要係旁邊行過......
ROCAS 01:30 PM 08-08-17
我仲係B-~C左右游走中...
除左狙其他都會玩下, 不過最多係國民槍,zap,筆洗綠筒,同大掃
家下已經唔想玩運魚頭住...(太要求team work...開曬路都唔過去..唔知咩事..)
leungky1 01:58 PM 08-08-17
作者: ROCAS:
我仲係B-~C左右游走中...
除左狙其他都會玩下, 不過最多係國民槍,zap,筆洗綠筒,同大掃
家下已經唔想玩運魚頭住...(太要求team work...開曬路都唔過去..唔知咩事..)
同朋友打確實係求Teamwork
但街場都係先睇臨場反應居多
由手機版發出
新月 04:01 PM 08-08-17
TOUCH DOWN o個下好型
我成日做拎炮
我拎炮反而殺人最多...
鈴蘭 04:49 PM 08-08-17
作者: 新月:
我覺得副武同埋SP唔太好用
落雨其實勁 但個Trap真係太頹
信長 05:22 PM 08-08-17
作者: sorlohk:
減副武裝 即係 用減人地副武既傷害技?
rank 野團 一開始真係好難打 定佢個分 group 太西呢...
減副武消耗量, 藍色三角炸彈ICON,
你可以試下潛時.. 體感少少向下.. R..
咁就扇個炸彈過去..佢地睇唔到你本體咁濟
由其個膜一爆, 陰下想搶炮壽頭
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 48 88  ... 最後

返回主題版面