Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-14, 06:09 PM   #426
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
平成贏的結局都OK,可以接受!
但最尾拉打決戰好似多餘咗尐....

估唔到神敬介的戲份多過本鄉猛咁多,但點解X拉打用回未再改造前的舊變身?

同場都好多人未看過列車戰隊喎,當他們亂入時,差不多全場都笑!

還有尐翻譯就.....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-14, 06:10 PM   #427
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
睇完

究竟 ...... 投票黎做乜 a

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-14, 06:19 PM   #428
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

估唔到神敬介的戲份多過本鄉猛咁多,但點解X拉打用回未再改造前的舊變身?

同場都好多人未看過列車戰隊喎,當他們亂入時,差不多全場都笑!

還有尐翻譯就.....
特急亂入過鎧武,應該有印象
不過感覺上唔少觀眾剩係去到火箭頭

引用:
作者: 魔璃 查看文章
睇完
話俾fans知要全力衝突過先係朋友

此篇文章於 07-12-14 06:22 PM 被 北条加蓮 編輯。
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-14, 06:27 PM   #429
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

睇落贏輸分別只系最後個段

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-12-14, 06:55 PM   #430
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
同rider—齊睇戲真係第一次
套戲應該改名鈴村健一対神谷浩史 声優大戦feat.関智一,東映你也太省錢了吧
没記錯アマゾン最後句“友達”好似係ちいち加上去

半田把聲變得好man,違和感好大...
草加淪為笑角死第三次啦
點睇今集真正主角都係過路騎士
睇到列車合体果段心裡即刻吐槽「これがやりたかっただけだろwwww」
個ending...真係投唔投都没咩分别

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-14, 10:01 PM   #431
D-boy

引用:
睇完

個投票平成贏咗,所以今日由平成拉打陪你睇戲!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-14, 11:24 PM   #432
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
一大班FANS 一齊睇好好FEEL

亂入既人, 今次唔核突, 起碼有啲理由,

一齊睇

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 01:09 AM   #433
D-boy

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章

一齊睇
他們仲係着住件拉打衫由頭坐到完場!

好彩師兄你張相有打格仔
舊 07-13-14, 01:43 AM   #434
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章

亂入既人, 今次唔核突, 起碼有啲理由,

一齊睇
係官方(苯大)既人定係自己響街外搵既COSPLAY?

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 01:46 AM   #435
gingq7

註冊日期: May 2008
好正
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 09:10 AM   #436
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

咁少林足球既

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-13-14, 03:36 PM   #437
D-boy

引用:
作者: 0001 查看文章
係官方(苯大)既人定係自己響街外搵既COSPLAY?
[報章報導]昨天7月12日在MCL德福舉行的《平成對昭和 幪面超人大戰feat.超級戰隊》Cosplay特別優先場,獲得多名扮相唯肖唯妙的Cosplayer現身撐場!
本地著名幪面超人Cosplayer組織「仮面製造」不但自費來觀賞電影,更扮演幪面超人與觀眾合照,氣氛十分熱烈!
以下是蘋果日報對這次香港幪面超人大事件的報導。
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/...40713/52687886
舊 07-13-14, 05:31 PM   #438
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
今朝睇左昭和對平成粵語版,敵人十五真係醜樣到呢……故事真係勉強到唔知點解釋好……中途加埋戰隊出來真係有啲多餘,結果平成勝出真係低B左小小。
唔知點解硬係唔夠熱血咁。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 05:50 PM   #439
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
今朝睇左昭和對平成粵語版,敵人十五真係醜樣到呢……故事真係勉強到唔知點解釋好……中途加埋戰隊出來真係有啲多餘,結果平成勝出真係低B左小小。
唔知點解硬係唔夠熱血咁。
由手機版發出
呢D混戰系列故事不嬲亂黎,唔使介意喎...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 09:51 PM   #440
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
#37...飛左9成....只睇頭尾就夠.....

下集博士回歸了......不過說好o既強化呢?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 06:29 AM   #441
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
特別篇完成度唔掂……
電影要講齊線路似乎都會幾大問題

下集已經混戰同迅速番生
開始要趕結局了
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:55 AM   #442
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:

還有尐翻譯就.....
我覺得好似連獸電都好少人睇咁 (雖然只系出黎賣玩具)

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-14-14, 05:01 PM   #443
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 07-14-14, 06:14 PM   #444
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

蛋愛?
劍心?
舊 07-14-14, 06:18 PM   #445
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:

還有尐翻譯就.....
列車戰隊我hea睇

引用:
獸電好睇wo

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 07:35 PM   #446
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
今次為了睇套電影開了套gaim,估唔到咁好睇さすがN+
有没人可以話我知舊年套wizard得唔得(睇到出flame dragon style就没睇
有沒有可能是電腦奇俠reboot?

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 07:57 PM   #447
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: 夜貓 查看文章
有没人可以話我知舊年套wizard得唔得(睇到出flame dragon style就没睇

個人意見:新平成最差
舊 07-14-14, 07:59 PM   #448
D-boy

引用:
就連個翻譯都唔尊重,「強龍change」都可以亂咁譯!

引用:
作者: HONDA 查看文章
列車戰隊我hea睇

獸電好睇wo
雖然係冇獸電咁好睇,但我覺得列車都唔差!
闇黑皇帝深藏不露;又有主角五人係咪已經死咗這個謎待解。

引用:
算吧啦!不要浪費時間了!如果唔係有偽法拉和真由,一早已cut番了!
舊 07-14-14, 08:07 PM   #449
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
又係奇妙的廣告回……這套還真多廣告回……定近年d拉打都係咁的……

舊 07-14-14, 08:12 PM   #450
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:

wizard睇最後幾話就得架啦, 得最後幾集先跑劇情

電腦奇俠好呀勁想睇
或者都希望佢可以咁快就上倒鎧武劇場版

\ /
/ \
\(^ω^)/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 04:30 AM

手機版 | APP版