Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダムUC」総合THREAD丨「Gundam Docks at Hong Kong II」開会式には古橋一浩監督&内山昂輝氏が登壇! Vol.4
mikemike 02:13 AM 05-17-14
bandai 魂shop又有嘢可以出了,大家儲定錢!
mikemike 03:20 AM 05-17-14
作者: money:
EP7 意外既人

一番の変更点とは、フロンタルの魂をララァ、シャア、アムロの魂が連れていくところ。
死亡させちゃアカンでしょ。 一応言い訳としては、
同じ福井氏のブライト外伝でカミーユとジュドーの魂?を出しているので、死んでない可能性も。
有透
但畫面比人覺得阿寶和馬沙在0093時死咗.......................

Sito 03:49 AM 05-17-14
嚴重劇透

不忘賣模型的最終目的,多部自護新機都有表演時間

獨角獸最後表現比小說版更加OOQ

新自護號好多花臣機關,HG相信做唔到,但MG有可能咩?

正面全裸同以往高達boss一樣被背後靈嚇死XD驚喜是暗示交待了阿寶同馬沙已死,應該作是係擋阿古捷斯時的事了

hiyoko 04:13 AM 05-17-14
最終戰就係法輪大法意識流全開大戰想點?
神棍級數比蛋蛋打外星人又升幾級,頂唔順,睇到想爆粗
言吾矢口 04:28 AM 05-17-14
作者: hiyoko:
最終戰就係法輪大法意識流全開大戰想點?
神棍級數比蛋蛋打外星人又升幾級,頂唔順,睇到想爆粗
天舞寶輪XDDD
被八稚女拆了XD
再加上擬似機界新種的剝奪機能......
IntelligentGene 07:43 AM 05-17-14
..
太奇幻一時間唔知講詳好
新自護整到大大隻行完時光隧隊就無啦啦化左灰,都算係史上打boss最輕鬆的一次

kyo353 10:17 AM 05-17-14
頂,劇透加返個spoil好喎
(=v=)b 10:46 AM 05-17-14
UC7問題~

獨角獸個浮遊盾好正~
感覺上女妖比左下去~
FA出黎呃$~

個"天舞寶輪"係乜野原理呀~?引爆武裝~!?
無啦啦就爆左~OVER RUN呀~?
控制敵機幾過癮~

最後獨角獸結晶化咁~又係乜野原理~?
結局到小說版有無分別呀~?

小嘉 10:50 AM 05-17-14
作者: (=v=)b:
UC7問題~

獨角獸個浮遊盾好正~
感覺上女妖比左下去~
FA出黎呃$~

控制敵機幾過癮~

....
成個架都係新野,小說都無,無人知天舞寶輪咩黎,等官方講,結局差唔多啦

dreaming1234 11:01 AM 05-17-14
作者: (=v=)b:
UC7問題~

獨角獸個浮遊盾好正~
感覺上女妖比左下去~
FA出黎呃$~

控制敵機幾過癮~

仍然睇完感覺Unicorn係超級系

.....

印象中, 小說入面既FA 起碼有打自護艦隊先打女妖
小說同依家差唔多, 但無回顧翻以前, 無馬沙, 娜娜靈魂, 重有阿寶既聲
同結晶版Unicorn出現

BOYBOYBOY 11:28 AM 05-17-14
作者: 小嘉:
....
成個架都係新野,小說都無,無人知天舞寶輪咩黎,等官方講,結局差唔多啦
..
個死肥佬由頭喊到尾,點解

kyo353 02:21 PM 05-17-14
買野條隊又係長到呢。。。
又要等online hobby shop開訂
亍 ◣ 02:25 PM 05-17-14
再次將高達由真實系變成超級系
nameH 02:33 PM 05-17-14
最後對neo自護
起碼描述返少少戰術去打贏咁大隻MA丫,依家冇啦啦豆腐化+九唔搭八地灰飛煙滅我接受唔到囉

赤兵尉SETH 04:04 PM 05-17-14
見到機械作畫既極限,原畫師既可能性太可怕...
hiyoko 04:09 PM 05-17-14
作者: 赤兵尉SETH:
見到機械作畫既極限
就算無DG細胞MS都會變喪屍,直頭大開眼界啦
GN00508771 05:45 PM 05-17-14
AE社咁就衰落
kyo353 06:15 PM 05-17-14
睇完首映個感想就係機械既野我真係唔明
058719057 12:11 AM 05-18-14
睇左,其實同小説無咩大出入,最頂唔順獨角獸同新自護號係到雲遊太虛,跟著部自護號就自己分解,都唔知搞咩?最正係阿寶,娜娜同馬沙既靈魂飛走哥幕
mikemike 12:20 AM 05-18-14
作者: nameH:
最後對neo自護
起碼描述返少少戰術去打贏咁大隻MA丫,依家冇啦啦豆腐化+九唔搭八地灰飛煙滅我接受唔到囉

knight-philip 04:26 AM 05-18-14
看完EP7的一些關於盒子的個人理解和考察
覺得作者真是很神,果然是富野的知心好友
關於盒子的真相總是有人說很雞
但是我覺得連同本集的戰鬥卻是對整個UC時代的背景設定作了很大的補完

首先有人覺得那條約-要讓新人種(預設會理解為NT)優先進入政府-一定會是只說不做
然而我覺得是"不用特別做什麼事"

原因是在這場戰爭中有兩點很重要的關於NT的事
1.瑪利坦死亡後的精神對話不只傳統的只有NT可以聽到,而是任何人都可以聽到
2.利迪突然毫無理由就變成NT
這兩點的事其實有表達出一件事,就是人人都是NT,或者有NT的可能性

而聯邦一直以來都是怕NT這種新人種會由他們手中搶走權力
亦因此有人認為聯邦會只聽不做那條約
但是上表達出了的事像(人人都可以是NT)卻反而成為了解開聯邦心結的關鍵
也令該條約變成實際上是不用特別處理的事

亦補完了為什麼這個年代之後的UC作品會甚少提及個人NT思想

同時亦令我更加覺得OO其實是把這種思想用了一種有點過份簡潔的方法寫出來的佳作...
期待天獄篇UC和OO的互動

macgyver 09:14 AM 05-18-14
今集係MS大推銷,不過我好BUY,畫質係頂班
Van仔 02:01 PM 05-18-14
到底林有德同利迪少慰老豆講個句野 有無廉恥架
GN00508771 02:03 PM 05-18-14
作者: Van仔:
到底林有德同利迪少屬老豆講個句野 有無廉恥架
點解會冇

敗家仔係仔令老豆曚羞之嘛

又唔係老豆令家族曚羞
Led Mirage 02:16 PM 05-18-14
作者: Van仔:
到底林有德同利迪少慰老豆講個句野 有無廉恥架
我都覺製作玩野

作者: GN00508771:
點解會冇

敗家仔係仔令老豆曚羞之嘛

又唔係老豆令家族曚羞
時期上林有德未斬敗家仔架
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後

返回主題版面