Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-14, 02:13 AM   #476
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
bandai 魂shop又有嘢可以出了,大家儲定錢!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 03:20 AM   #477
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: money 查看文章
EP7 意外既人

一番の変更点とは、フロンタルの魂をララァ、シャア、アムロの魂が連れていくところ。
死亡させちゃアカンでしょ。 一応言い訳としては、
同じ福井氏のブライト外伝でカミーユとジュドーの魂?を出しているので、死んでない可能性も。
有透
但畫面比人覺得阿寶和馬沙在0093時死咗.......................

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 05-17-14, 03:49 AM   #478
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
嚴重劇透

不忘賣模型的最終目的,多部自護新機都有表演時間

獨角獸最後表現比小說版更加OOQ

新自護號好多花臣機關,HG相信做唔到,但MG有可能咩?

正面全裸同以往高達boss一樣被背後靈嚇死XD驚喜是暗示交待了阿寶同馬沙已死,應該作是係擋阿古捷斯時的事了

Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 04:13 AM   #479
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
最終戰就係法輪大法意識流全開大戰想點?
神棍級數比蛋蛋打外星人又升幾級,頂唔順,睇到想爆粗
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 04:28 AM   #480
言吾矢口
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: hiyoko 查看文章
最終戰就係法輪大法意識流全開大戰想點?
神棍級數比蛋蛋打外星人又升幾級,頂唔順,睇到想爆粗
天舞寶輪XDDD
被八稚女拆了XD
再加上擬似機界新種的剝奪機能......

此篇文章於 05-17-14 04:30 AM 被 言吾矢口 編輯。
言吾矢口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 07:43 AM   #481
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
..
太奇幻一時間唔知講詳好
新自護整到大大隻行完時光隧隊就無啦啦化左灰,都算係史上打boss最輕鬆的一次

此篇文章於 05-17-14 05:08 PM 被 IntelligentGene 編輯。
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 10:17 AM   #482
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
頂,劇透加返個spoil好喎

舊 05-17-14, 10:46 AM   #483
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

UC7問題~

獨角獸個浮遊盾好正~
感覺上女妖比左下去~
FA出黎呃$~

個"天舞寶輪"係乜野原理呀~?引爆武裝~!?
無啦啦就爆左~OVER RUN呀~?
控制敵機幾過癮~

最後獨角獸結晶化咁~又係乜野原理~?
結局到小說版有無分別呀~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 10:50 AM   #484
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
UC7問題~

獨角獸個浮遊盾好正~
感覺上女妖比左下去~
FA出黎呃$~

控制敵機幾過癮~

....
成個架都係新野,小說都無,無人知天舞寶輪咩黎,等官方講,結局差唔多啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 11:01 AM   #485
dreaming1234

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
UC7問題~

獨角獸個浮遊盾好正~
感覺上女妖比左下去~
FA出黎呃$~

控制敵機幾過癮~

仍然睇完感覺Unicorn係超級系

.....

印象中, 小說入面既FA 起碼有打自護艦隊先打女妖
小說同依家差唔多, 但無回顧翻以前, 無馬沙, 娜娜靈魂, 重有阿寶既聲
同結晶版Unicorn出現

此篇文章於 05-17-14 11:04 AM 被 dreaming1234 編輯。
dreaming1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 11:28 AM   #486
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 小嘉 查看文章
....
成個架都係新野,小說都無,無人知天舞寶輪咩黎,等官方講,結局差唔多啦
..
個死肥佬由頭喊到尾,點解

舊 05-17-14, 02:21 PM   #487
kyo353
Game Master

買野條隊又係長到呢。。。
又要等online hobby shop開訂

舊 05-17-14, 02:25 PM   #488
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
再次將高達由真實系變成超級系

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 02:33 PM   #489
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
最後對neo自護
起碼描述返少少戰術去打贏咁大隻MA丫,依家冇啦啦豆腐化+九唔搭八地灰飛煙滅我接受唔到囉

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 04:04 PM   #490
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
見到機械作畫既極限,原畫師既可能性太可怕...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 05-17-14 04:10 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 04:09 PM   #491
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
見到機械作畫既極限
就算無DG細胞MS都會變喪屍,直頭大開眼界啦
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 05:45 PM   #492
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
AE社咁就衰落

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 06:15 PM   #493
kyo353
Game Master

睇完首映個感想就係機械既野我真係唔明

舊 05-18-14, 12:11 AM   #494

註冊日期: Aug 2005
睇左,其實同小説無咩大出入,最頂唔順獨角獸同新自護號係到雲遊太虛,跟著部自護號就自己分解,都唔知搞咩?最正係阿寶,娜娜同馬沙既靈魂飛走哥幕
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 12:20 AM   #495
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: nameH 查看文章
最後對neo自護
起碼描述返少少戰術去打贏咁大隻MA丫,依家冇啦啦豆腐化+九唔搭八地灰飛煙滅我接受唔到囉

舊 05-18-14, 04:26 AM   #496
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
看完EP7的一些關於盒子的個人理解和考察
覺得作者真是很神,果然是富野的知心好友
關於盒子的真相總是有人說很雞
但是我覺得連同本集的戰鬥卻是對整個UC時代的背景設定作了很大的補完

首先有人覺得那條約-要讓新人種(預設會理解為NT)優先進入政府-一定會是只說不做
然而我覺得是"不用特別做什麼事"

原因是在這場戰爭中有兩點很重要的關於NT的事
1.瑪利坦死亡後的精神對話不只傳統的只有NT可以聽到,而是任何人都可以聽到
2.利迪突然毫無理由就變成NT
這兩點的事其實有表達出一件事,就是人人都是NT,或者有NT的可能性

而聯邦一直以來都是怕NT這種新人種會由他們手中搶走權力
亦因此有人認為聯邦會只聽不做那條約
但是上表達出了的事像(人人都可以是NT)卻反而成為了解開聯邦心結的關鍵
也令該條約變成實際上是不用特別處理的事

亦補完了為什麼這個年代之後的UC作品會甚少提及個人NT思想

同時亦令我更加覺得OO其實是把這種思想用了一種有點過份簡潔的方法寫出來的佳作...
期待天獄篇UC和OO的互動

舊 05-18-14, 09:14 AM   #497
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

註冊日期: Aug 2004
今集係MS大推銷,不過我好BUY,畫質係頂班

舊 05-18-14, 02:01 PM   #498
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
到底林有德同利迪少慰老豆講個句野 有無廉恥架
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 02:03 PM   #499
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Van仔 查看文章
到底林有德同利迪少屬老豆講個句野 有無廉恥架
點解會冇

敗家仔係仔令老豆曚羞之嘛

又唔係老豆令家族曚羞

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-14, 02:16 PM   #500
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Van仔 查看文章
到底林有德同利迪少慰老豆講個句野 有無廉恥架
我都覺製作玩野

引用:
作者: GN00508771 查看文章
點解會冇

敗家仔係仔令老豆曚羞之嘛

又唔係老豆令家族曚羞
時期上林有德未斬敗家仔架

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
時代廣場「Gundam Docks at Hong Kong」高達展 GreenTea ~清談館~ 123 08-21-18 01:15 PM
[唔知 post 去邊] Gundam Docks@時代廣場 martinnitram 收藏品討論版 6 07-12-15 11:14 PM
Hong Kong Park KKH 照相館 44 11-07-06 11:48 PM
Hong Kong Flower Show 2006 Vol.1 Terry Sham 照相館 1 03-19-06 12:58 PM
MAKE IN HONG KONG同MADE IN HONG KONG係咪唔同意思? RPG之鬼 學術文化綜合研討區 5 02-19-06 09:44 PM

現在的時間是 09:58 AM

手機版 | APP版