Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-02-11, 04:22 PM   #1
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
準備分手

一直以為自己識處理感情事,原來我係唔得囉

背景:剛過拍拖8週年紀念(但係佢話唔記得)
今天女友半通知準備分手,因為已經對其他人心動
之後佢去見佢

我認我衰拖左人8年,但係仲有得救嗎

此篇文章於 10-02-11 04:29 PM 被 二伍 編輯。
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 05:20 PM   #2
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
對方變心冇得救架WOR...
佢急住結婚?!
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 07:03 PM   #3
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
灑脫d啦兄弟,留到都冇意思

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 07:03 PM   #4
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
算啦...心已變...要返都冇意思...長痛不如短痛

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 07:10 PM   #5
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
女人一要出走, 個心比男人硬好多...

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 07:47 PM   #6
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
比自己休息下,放手吧

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 07:51 PM   #7
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
既然補救唔到就只可以灑脫面對啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 08:32 PM   #8
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
有無打算救返先?無便唔好浪費時間了
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 09:43 PM   #9
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
樓主同女友拍拖八年
其實有冇同佢計劃未來呢?
無的話要離開都無可厚非...

點都好, 要走的女人,
無人可以拒止佢...

樓主都係重新開始吧...

舊 10-02-11, 10:07 PM   #10
安已不

女人真係好易變心
8年的感情又如何
轉個頭就跟個識左幾個月既人走,重結埋婚~ 談何兒戲~~
舊 10-02-11, 10:10 PM   #11
二伍

引用:
作者: Vice 查看文章
樓主同女友拍拖八年
其實有冇同佢計劃未來呢?
無的話要離開都無可厚非...

點都好, 要走的女人,
無人可以拒止佢...

樓主都係重新開始吧...
我一直想工作做得比較好時再計劃
結果就變成一拖再拖,唉

佢以家話要準備11/10的測驗,唔想影響心情,要到時再決定
即是我仲有一星期倒數,如果我而家唔做d野我一定以後會後悔
舊 10-02-11, 10:20 PM   #12
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 安已不 查看文章
女人真係好易變心
8年的感情又如何
轉個頭就跟個識左幾個月既人走,重結埋婚~ 談何兒戲~~
又唔好咁講男人都會Ge

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 10:27 PM   #13
stephen1980
Game Master

引用:
作者: 二伍 查看文章
我一直想工作做得比較好時再計劃
結果就變成一拖再拖,唉

佢以家話要準備11/10的測驗,唔想影響心情,要到時再決定
即是我仲有一星期倒數,如果我而家唔做d野我一定以後會後悔
如果有心,咪唔好再等工作做得好先結婚了,最少做返d野睇下留唔留到佢,之後快d求婚
舊 10-02-11, 10:29 PM   #14
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
男人... 個女人等左你8年都仲可以一D PLAN都無的,真係唔怪得人地會走...

如果佢講到明變左心的話就睇下佢係咪一時衝動...... LOR

不過機會唔大

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 10:33 PM   #15
二伍

引用:
作者: Kaiser 查看文章
男人... 個女人等左你8年都仲可以一D PLAN都無的,真係唔怪得人地會走...

如果佢講到明變左心的話就睇下佢係咪一時衝動...... LOR

不過機會唔大
我冇怪過佢,lee8年的確係我欠左佢
要怪就怪自己太笨吧
舊 10-02-11, 10:35 PM   #16
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
一直以為自己識處理感情事,原來我係唔得囉

背景:剛過拍拖8週年紀念(但係佢話唔記得)
今天女友半通知準備分手,因為已經對其他人心動
之後佢去見佢

我認我衰拖左人8年,但係仲有得救嗎
1. 她同他之間的關係不用你管!
2. 你和她的關係如何才重要!

既然你都唔在乎或不重視, 自然消失吧!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-11, 10:37 PM   #17
安已不

有時平穩左8年....向你咩都冇諗既時候, 其實女方已經諗得好長遠~~
引用:
作者: stephen1980 查看文章
如果有心,咪唔好再等工作做得好先結婚了,最少做返d野睇下留唔留到佢,之後快d求婚
唔好諗喇, 即刻求婚以表誠意~~(真係有能力既話
舊 10-02-11, 10:38 PM   #18
二伍

引用:
作者: KIM 查看文章
1. 她同他之間的關係不用你管!
2. 你和她的關係如何才重要!

既然你都唔在乎或不重視, 自然消失吧!
點解會睇到我唔重視?我以家都諗緊該點做
舊 10-02-11, 10:39 PM   #19
安已不

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
又唔好咁講男人都會Ge
男既聽得比較少...但女既真係成日聽....跟左個大10幾年既阿叔走~~
舊 10-02-11, 10:39 PM   #20
stephen1980
Game Master

引用:
有時平穩左8年....向你咩都冇諗既時候, 其實女方已經諗得好長遠~~

無能力都借或分d能力
舊 10-02-11, 10:41 PM   #21
二伍

引用:

我有諗過,但係咁突然,驚佢話我只係敷衍做戲
舊 10-02-11, 10:42 PM   #22
stephen1980
Game Master

引用:
點解會睇到我唔重視?我以家都諗緊該點做
8年時間啊,好多人都結左婚了,
女人可以等到你8年,你好幸福了,佢d青春都比左你了