Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-29-09, 07:38 PM   #26
鳳凰天驅
Insane Gamer
準三得青年

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDSmilely-MC
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
有情調既餐廳我知有好多,有部份試過係幾掂,包你冧死女
不過你得$400-600 burget
如果你食埋中午,坐車,玩,買野送比人,
計計埋埋再食晚飯我諗你剩番$200-400左右
再想去一間有情調既餐廳既話,唔係唔得
不過選擇會勁少囉
其實幾廿蚊都可以去到一間靜靜地,傾密計既餐廳,食物質素當然係平庸&差啦

所以你認真諗下你想當日既節目係點,想朋友mode,定溝女mode
你諗完先再問大家啦
可唔可以兩個mode都講下

我對你既溝女mode比較有興趣(burget係原來既double)

很 難 說 , 沒 有 甚 麼 東 西 , 可 以 永 遠 。
或 者 , 可 以 忘 記 。
鳳凰天驅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 09:24 PM   #27
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
我覺得...... 情調餐廳又唔係好重要,
環境靜、野食唔太差就得,
除非對方本來對野食好有要求、好有taste 。
同時要小心如果對方本來就唔係常去果類地方、
去到時隨時覺得唔自在。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 09:59 PM   #28
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
有d咩係有情調既餐廳 ?????

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 11:16 PM   #29
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: Middle 查看文章
去到時隨時覺得唔自在。
呢位仁兄講野真係好中point

很 難 說 , 沒 有 甚 麼 東 西 , 可 以 永 遠 。
舊 05-29-09, 11:24 PM   #30
二伍

註冊日期: Sep 2002
上深圳當遠行
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 11:37 PM   #31
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: 鳳凰天驅 查看文章
都唔算係第一次......不過應該都會選擇睇戲多
近來有咩好戲適合約會睇?

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 12:29 AM   #32
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
有d咩係有情調既餐廳 ?????
雖然唔少人話 zeffirino 唔掂
但係我上次去銅鑼灣o個間真係好好, 野食好正, 鋼琴情歌冧死女, waitress 又識自動波幫我按排紥花o既時間又恰當

有 d 咩係有情調...咁都要問..?
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 09:52 AM   #33
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
可唔可以兩個mode都講下

我對你既溝女mode比較有興趣(burget係原來既double)
朋友mode當然係以朋友既身份出去行街,玩
行街既話,可以去商場睇下figure,影音鋪etc. 找多d共同話題
又或者去打下機,我prefer去namco,又有貼紙箱機,又有公仔機,
去cwb果間又有無敵大海景比你睇維港,較好時間可以免費由日落睇到夜景
如果你比得起錢可以轉溝女mode上多幾層食野,仲好feel
夜晚食飯可以搵d放得落口又唔高級既餐廳,
例如酒樓,火鍋店,foodcourt之類,
可以傾到好夜之餘,又唔會有人趕你走,環境又舒服
but增唔增進到感情要看你自己

溝女mode既話當然要比對方有窩心既感覺
行街可以乘機去d好feel又少人既街道,tst廣東道一帶,cwb名店街etc
盡量行d地方賣貴野&名牌既地方,因為唔會太迫,又會少d閒雜人等會經過,
如果佢覺得唔自在,你就要表現得淡定,咁先係最重要
食飯可以去d環境陰暗,又靜既地方,通常你閒日去高級餐廳,多數都好少人ga啦
體驗下就明ga啦

此篇文章於 05-30-09 09:56 AM 被 mihimaru GT 編輯。
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 11:53 AM   #34
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:
去到時隨時覺得唔自在。
我都覺得無咩作用~~
其實追求者要做係令對方對自已印象,而唔係對環境有印象~~
所以約會中比較著重言談舉止~~
風度同細心好重要~~會令你加唔少分~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 03:24 PM   #35
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
作者: Kaga 查看文章
雖然唔少人話 zeffirino 唔掂
但係我上次去銅鑼灣o個間真係好好, 野食好正, 鋼琴情歌冧死女, waitress 又識自動波幫我按排紥花o既時間又恰當

有 d 咩係有情調...咁都要問..?
我想知有D咩餐廳係有情調~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 04:53 PM   #36
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
講開cwb world trade centre, 上次去rice paper都ok好feel
不過我係tea時間去, 坐左成個下午

下白泥無咩問題, 我去過, 真係幾好
不過對大自然無咩feel既人, 就自然無咩feel

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-09, 04:59 PM   #37
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
講開cwb world trade centre, 上次去rice paper都ok好feel

下白泥會唔會隔涉o左o的? 同埋日落時分, 都應該有幾多拍友
今日已經星期六, 唔知樓主會唔會出賽後報告?
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 12:07 AM   #38
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: martinnitram 查看文章
下白泥會唔會隔涉o左o的? 同埋日落時分, 都應該有幾多拍友
賽後報告?

冇乜特別野喎

都幾朋友mode

睇左套 翻生侏羅館2 (Night at the Museum 2) 都ok好笑

之後去逛街, 係新世紀廣場食飯

最後送佢回家

舊 06-10-09, 11:53 PM   #39
L.S.U
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
坐下天星小輪~
then紅勘海岸附近一間bar,對住夜晚既灣仔
一杯一杯咁~夠浪漫啊
L.S.U 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 12:22 AM   #40
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
可以去捐血喎....

我試過兩次...

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-09, 10:03 AM   #41
Tseee

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: NEO轟格殊Ω式 查看文章
可以去捐血喎....

我試過兩次...

第一次聽!!
點約..?
HI..聽日,我地一齊去血十字會囉..

舊 06-13-09, 11:00 AM   #42
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: NEO轟格殊Ω式 查看文章
可以去捐血喎....

我試過兩次...
捐血!?!?!??!?!

我怕

舊 06-13-09, 09:33 PM   #43
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
行街->睇戲->食飯->返屋企
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-09, 10:23 AM   #44
Be With You
命運的巨輪開始轉動..

引用:
去到時隨時覺得唔自在。
引用:
作者: GEESE 查看文章
我都覺得無咩作用~~
其實追求者要做係令對方對自已印象,而唔係對環境有印象~~
所以約會中比較著重言談舉止~~
風度同細心好重要~~會令你加唔少分~~
風度同細心係追女仔必備的

何不投其所好,了解下對象鐘意食乜野呢?
在openrice選擇受歡迎既食肆
預先book枱
了解下環境 (如果你覺得有需要既不妨親身行一轉,我就真係試過啦~)
揀一個大家都就腳的地點
睇下食評,心入面大概知道有咩好食,可以叫咩、咩野唔好食~
安排下之後既活動
再預計下一齊搭車既時間
表面睇落好簡單,事實上女仔就係鐘意一點一滴加埋既sweet 感覺

揀一間有情調既餐廳唔係唔好
不過俗d講句,你唔會一炮過追到個女仔架嘛? 係咪?
與其令到下次、下下次既約會質素突然downgrade
不如keep 住差不多的水平更好

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-09, 10:24 AM   #45
Be With You
命運的巨輪開始轉動..

引用:
作者: irismong 查看文章

引用:
作者: martinnitram 查看文章
下白泥唔係唔好
不過好似冇乜地方坐......

另外女仔怕晒
而家去會唔會熱左d???

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-09, 10:59 PM   #46
鳳凰天驅
準三得青年

繼續約會,繼續追

仲有冇好建議, 原本想上山頂...不過呢排都唔好天...睇唔到日落,所以都係冇去

其實之前同個fd去過,佢去影相,我去視察地形......發覺除左睇日落山頂都係冇咩好行...

其實山頂係未真係睇到靚日落,果次去係密雲......

舊 06-15-09, 11:41 PM   #47
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
繼續約會,繼續追

仲有冇好建議, 原本想上山頂...不過呢排都唔好天...睇唔到日落,所以都係冇去

其實之前同個fd去過,佢去影相,我去視察地形......發覺除左睇日落山頂都係冇咩好行...

其實山頂係未真係睇到靚日落,果次去係密雲......
山頂近期應會很多人吧? 還記得上年 7 月帶朋友上山頂, 閒日 6 pm 已經大排長龍, 等了大約 1 小時才能乘搭. 人多天氣熱真是什麼心情也沒有...

看日落或可考慮坪洲, 看介紹有一面海岸長提是面西的 (想兩星期到過, 但天氣不好, 不能肯定), 也沒有太多人. 坪洲有街渡過馬灣, 一日也可考慮.

純個人意見
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-09, 10:55 AM   #48
Tseee

註冊日期: Dec 2002
去打 bowling? 係佢玩緊個時拎相機影佢
之後食飯又可以拎d相睇多個話題~

舊 06-16-09, 08:07 PM   #49
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: Tseee 查看文章
去打 bowling? 係佢玩緊個時拎相機影佢
之後食飯又可以拎d相睇多個話題~
打 bowling, 我唔識打佢又唔識打, 你眼望我眼咁點算?

舊 06-17-09, 12:16 AM   #50
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
打 bowling, 我唔識打佢又唔識打, 你眼望我眼咁點算?
將個波look過去球道的另一方wo...

唔會唔識掛...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:03 AM

手機版 | APP版