Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-25-08, 02:15 PM   #26
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: JENOVA 查看文章
拍左拖年幾, 一直都有互相信任
我認我係呢方面既氣量係有點窄
若果佢同一個相識1年既朋友半夜傾計我冇問題
識一個月既我會有保留,加上佢點解要關電話呢??

希望真係樓上咁講 善意既謊言
佢今日都當冇事咁照常致電搵我
但係我做唔到如常既反應...
已經約左佢今晚出黎...
諗住當面再平心靜氣問下琴日既事
記住唔好審犯,講出自己既感受

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:23 PM   #27
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
係好耐好耐之前,跟人談話途中不接電話是一種禮貌
formal場合就係o者
你同朋友飲野吹水唔會熄電話/唔聽電話咁認真下fa

不如話咁o岩冇電會唔會好d?

舊 08-25-08, 02:25 PM   #28
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: IamO 查看文章
一次不忠
百次不用
飛左佢啦

舊 08-25-08, 02:25 PM   #29
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: ELT 查看文章
[OT]會震機 ,只打第一次黎既唔接
急事既會打多次架啦

唔喜歡俾手機控制住XD[/OT]

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:31 PM   #30
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: ELT 查看文章

不如話咁o岩冇電會唔會好d?
如果我係佢,
好可能因為怕接樓主電話之後會俾佢發現我仲係街、
跟住又俾佢問我而家係邊、我又驚之前呃佢落街買奶呢個大話會穿、
甚至俾佢揭穿我原來係同梗男性朋友吹水時會好難收科,
所以寧願唔聽佢電話,等之後得閒先至再搵返佢解釋(或者再講多個大話補救、就話電話無電)

大話真係唔好亂講

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:42 PM   #31
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Middle 查看文章
如果我係佢,
好可能因為怕接樓主電話之後會俾佢發現我仲係街、
跟住又俾佢問我而家係邊、我又驚之前呃佢落街買奶呢個大話會穿、
甚至俾佢揭穿我原來係同梗男性朋友吹水時會好難收科,
所以寧願唔聽佢電話,等之後得閒先至再搵返佢解釋(或者再講多個大話補救、就話電話無電)

大話真係唔好亂講
佢地溝通不足

但我覺得樓主好好....無聽電話即刻飛的搵佢

舊 08-25-08, 02:46 PM   #32
The One
業餘歌手

係個女仔低估左樓主對自己既"愛"吧

舊 08-25-08, 02:49 PM   #33
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: lauchai 查看文章
係個女仔低估左樓主對自己既"愛"吧
我都覺得係
未夠成熟處理
醒目少少都唔會熄電話

舊 08-25-08, 02:51 PM   #34
The One
業餘歌手

引用:
作者: 管家婆 查看文章
我都覺得係
未夠成熟處理
醒目少少都唔會熄電話
謊言比較熄電話更好應付

舊 08-25-08, 02:56 PM   #35
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
其實我都諗左成晚...今朝亦都打比朋友講左成件事出黎
個心已經冇咁up...
諗住今晚去問清楚佢琴晚究竟發生咩事...
因為琴晚既情況我真係好火....
佢都講明係清白...都唔知你仲問黎做乜~
係唔係要問到女友頂唔順講句:我同佢係有路架~咁點丫?

你先會心足?

舊 08-25-08, 02:58 PM   #36
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
控制欲99巴仙
就算比你拍落去都好快分手
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:58 PM   #37
The One
業餘歌手

引用:
作者: 91 查看文章
佢都講明係清白...都唔知你仲問黎乜~

你先會心足?
佢既醋意太強了
已經滲滿雙眼

舊 08-25-08, 03:06 PM   #38
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
佢既醋意太強了
已經滲滿雙眼
所以唔排除樓主平時太神經質, 女友怕佢左問右問先呃佢
打唔通電話, 唔夠1,2個鐘即時仆去搵佢.....冇幾多人咁有誠意....

舊 08-25-08, 03:08 PM   #39
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
人地有男性既朋友
你都會有女性既朋友姐
困死人係唔啱嫁

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 03:09 PM   #40
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: 91 查看文章
佢都講明係清白...都唔知你仲問黎做乜~

你先會心足?
我都想知其實仲想問d咩出黎呢?

我覺得呢種關心又太神經質,講明我去同男仔傾計既話,可能已經報咗警。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 03:11 PM   #41
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
佢就咁講左幾句就了事,我只係想得到一個全面d既解釋

其實佢個區有d雜,所以驚佢落左街有事姐...

我絕對冇困死佢既想法, 但係我接受唔到半夜要呃我而去搵一個相識不足一個月既男性朋友
佢平時都有落街買奶, 15分鐘左右番
而今次落街買奶去左2粒鐘 我先咁緊張
而去到見到既情景亦係我冇諗過會發生既 我先會咁嬲姐...

此篇文章於 08-25-08 03:16 PM 被 JENOVA 編輯。
JENOVA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 03:14 PM   #42
鐵拳浪子

引用:

我睇你已經無咩唔知啦!仲可以問d咩出黎?

你想佢將個大話包裝得完美d?定係你覺得仲有d咩真相要抽佢出黎?

我勸你係呢d位你唔好逼得太緊啦!
舊 08-25-08, 03:19 PM   #43
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:

做男人應該要大量d..
唸野唔好咁到咁灰..如果因為咁樣唔信任或佢沒意咁講左大話就分手..以後點樣可以一齊呀..
如果佢見完個男人對你既態度唔同左就話者..
而加佢見完後都沒分別其實都沒野~
或者你可以咁, 等一個好時機就同佢講話好介意佢咁樣,
講出自己既感受, 等佢知道下次唔再咁就得啦~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 03:20 PM   #44
管家婆
Game Master
wow

引用:

我絕對冇困死佢既想法, 但係我接受唔到半夜要呃我而去搵一個相識不足一個月既男性朋友

我都明白你好緊張佢
咁你試下靜心同佢講你感受
唔鍾意佢夜晚晚仲出街
(其實買奶都可以早d買既姐..... )

有時我都好憎要解釋
明明件事簡簡單單
但男方要解釋
我都會好反感

舊 08-25-08, 03:20 PM   #45
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
認真的說,
樓主女朋友就算將事實說出來
- 真係冇事發生,樓主唔會信(因為為什麼小事不跟你說)
- 真係有事發生,樓主會信(因為為什麼不跟你說)

此時是要看樓主的態度及情緒一
但我覺得就是以上2個情況
當然會有正面的情況,
但在樓主的文字中感覺到
只覺得,如果唔係比我見到,佢會呃我一世

舊 08-25-08, 03:22 PM   #46
鐵拳浪子

引用:

你敢講如果個男仔係識咗好耐,而佢又唔俾你知出去同佢傾計,

睇到你會完全唔嬲?

你信唔信佢先?
舊 08-25-08, 03:22 PM   #47
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
如果你下下計住佢d時間..咁樣做會好辛苦..
做人都係向美好方面唸..
點解你唔可以唸下佢都係沒心之失下熄左手機..
唔係有心呃你呢, 係咪?
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 03:24 PM   #48
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
咁如果拍得好好地、忽然發生呢件事,
樓主會有咁o既反應、想法同情緒,又唔係好過份o既......

同埋真係比較少男仔會驚女友出事而願意即刻飛車去搵對方

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 03:26 PM   #49
POKA
Banned

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
記住唔好審犯,講出自己既感受
但佢實九成好似差佬vs小偷咁問..
舊 08-25-08, 03:28 PM   #50
POKA
Banned

引用:

c主
你再追問追殺落去只會更壞..
你連人地買奶都要管

論壇跳轉

現在的時間是 04:39 PM

手機版 | APP版